Forum avocaţi > Pensii

Cum se calculează pensia pentru grad de invaliditate II

05-08-2015
Vizitator
Buna ziua. Am 47 ani si 23 de ani vechime in munca. In urma unor probleme medicale am fost încadrata cu grad II de invaliditate. Dacă se poate va rog sa îmi comunicați cum se calculează pensia de invaliditate pentru mine. Se tine cont si de anii de facultate sau de grupa de munca? Multumesc
Răspunde
 12-08-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Anii de facultate nu se scad din vechimea necesara pentru pensionare; ei se adauga la vechime. In functie de grupa de munca, daca ati avut grupa II, se adauga 3 luni la an. Nu ati precizat cati ani ati lucrat in grupa si nici ce grupa de munca ati avut.Situatia se va reglementa, oricum, cand veti trece la pensia pentru limita de varsta.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-08-2015
Vizitator
Mulțumesc mult pentru răspuns. Dacă se poate, va rog sa îmi spuneți dacă la pensia de handicap se tine cont de valoarea contribuției sau numai de timpul in care s-a făcut aceasta contribuție.
Răspunde
 15-08-2015
Vizitator
daca am inundato pe vecina care sta sub mine sunt obligata ca sa ii platesc daune?mia cerut 1000ron. e posibil?nu vrea ca sa ii repar eu daunele .ce trebuie sa fac?
Răspunde
 18-11-2015
Vizitator
Buna ziua !! Am depus dosarul de iesire la pensie pentru limita de varsta. Nu mi-au luat in calcul adeverinta pentru serviciu in grupa 2. E posibil ca doar pe plan judetean sa nu se tina cont de Ordinul 50/1990 pentru ingineri ?
Răspunde
 03-03-2016
Vizitator
Bună.ziua.Am.47de.ani.si.21de.ani.lucrati.din.care.14.ani.in.ungaria.De.2.ani.mă.rog.la.casa.de.pensi.din.Deva.să-mi.trimită.o.cerere.pt.a.mi.se.da.pensie.pe.ani.lucrati.in.ungaria.pt.că.asta.mi.se.cere.de.la.ei.dar.sint.ignorată.Ce.trebuie.să.fac...Vă.multumesc.
Răspunde
 04-03-2016
Vizitator
Am.47.de.ani.din.care.7ani.lucrati.în.romånia.si.14.ani.în.ungaria.Mi.se.dă.o.pensie.de.boală.comunitară.lucrati.pe.cei.7.ani.din.romānia..În.ungaria.primul.dosar.mi.sa.respins.De.aceea.am.făcut.un.recurs.dar.mi.sa.trimis.doar.raportul.de.expertiză.medicală.ma-i.trebuie.să.mi.se.trimită.o.cerere.pt.a.mi.se.da.pensie.pe.ani.lucrati.deacolo..De.doi.ani.mă.rog.la.casa.de.pensi.din.Deva.să.mi-l.trimită.dar.ei.mă.ignoră..Vă.rog.spunetimi.ce.să.fac.sau.cum.să.procedez..Vă.multumesc.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.