Forum avocaţi > Pensii

Legea pensiilor militare

12-12-2015
Vizitator
Buna ziua,
Sunt pensionar militar cu pensie de invaliditate. As dori sa ma lamureasca cineva, daca in situatia mea sunt aplicabile prevederile art. 40 din Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat modificat cu prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului astfel :,,Art. 40. - Pentru invaliditatea survenită ca urmare a unor acțiuni specifice, din cauza unor accidente, catastrofe sau alte asemenea evenimente intervenite în timpul și din cauza serviciului sau a unor misiuni şi operații în afara teritoriului statului român, militarii, polițiștii şi funcționarii publici cu statut special beneficiază de o pensie egală cu baza de calcul prevăzută la art. 28, dacă aceasta este mai avantajoasă decât o altă categorie de pensie la care au dreptul.”
Sunt pensionat medical in timpul si din cauza serviciului militar incadrat la boala profesionala. Credeti ca pot beneficia de o pensie egala cu baza de calcul ?
Multumesc !
Răspunde
 12-12-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Legea nr. 223/2015 se aplica de la 1 ian. 2016.Ca principiu, orice act normativ se aplica drepturilor nascute dupa intrarea lui in vigoare. De asemenea legea nr 223/2015 are mai multe articole care se refera la " perosnele carora li se deschide dreptul la pensie" sau "cererile înregistrate şi nesoluţionate până la data intrării în vigoare a prezentei legi se soluţionează conform normelor legale existente la data deschiderii drepturilor de pensii şi asigurări sociale". De unde reiese clar ca se aplica doar pentru viitor, nu si pentru trecut. Dar, urmeaza sa se emita norme de aplicare, care ar trebui sa lamureasca inca o data acest aspect. Deocamdata nu se aplica in cazul dvs.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-12-2015
Vizitator
Cunosc ca se aplica incepand cu 01.01.2016.......problema era daca eu ma incadrez in prevederile art. 40 ......deoarece pensiile vor fi actualizate si recalculate conform prevederilor aceleiasi legi.
Multumesc !
Răspunde
 29-11-2017
Vizitator
Buna seara
In urma actiunii deschise la Tribunalul Iasi .instanta a hotarat ca art.40 din Legea 233/2015 imi sunt aplicabile .Referior la faptul ca am fost impuscat ,dar s-a musamalizat cazul in 1993 instanta si-a dat seama de acest lucru si nu a mai chemat nici un martor intrucat un ofiter se sinucise in ziua inregistrarii actiunii intrucat solicitasem sa fie chemat la interogatoriu .
Cum am demonstat instantei de faptul ca s-a intamplat un eveniment in 1993 si dovezile au fost distruse ??? Foarte simplu . In MApN exista un OZU care se consemneaza tot ce misca intr-o unitate militara .Acel OZU a scos la iveala ca m-a ascundeau prin spitale mascate . M-am aparat singur in instanta si tot eu mi-am facut toate documentele de atac.
Acum am facut apel si anularea hotararii in parte intrucat solicit si acordarea drepturilor banesti aferente .
Cu respect
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.