Forum avocaţi > Pensii

Pensie alimentara pentru un copil sugar

26-01-2016
Vizitator
Buna ziua! as dori daca se poate un raspuns si eventual cateva indicatii,sfaturi legate de problema mea! Am un bebelus de 10 luni cu un cetatean austriac! Copilul este nascut in Austria, eu am fost angajata de catre tatal copilului respectiv logodnicul meu! Din pacate copilul nu a beneficiat de alocatie si nici eu de salariul(maternitate)..copilul a locuit impreuna cu mine si familia acestuia pana in data de 1 decembrie 2015 cand am parasit tara cu copilasul in urma mai multor conflicte pe care le aveam cu concubinul legate de faptul ca avea probleme cu alcoolul si era agresiv.In momentul de fata locuiesc in Romania impreuna cu copilul si as vrea sa stiu cum imi pot recupera banii,dreptul meu si ce pot face ca sa poata beneficia copilul de pensia alimentara.
Răspunde
 26-01-2016
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna ziua,

In cazul in care in certificatul de nastere apare ca in calitate de tata numele fostului partener, atunci il puteti chema in judecata in vederea obligarii sale la plata pensiei de intretinere fata de minor. In fond, tatal are obligatia de a sustine material cresterea si educarea copilului sau.

IN cazul dvs se va putea pune si o problema de competenta (instantele din Austria sau cele din Romania). In acest sens se pot aduce argumente in favoarea ambelor categorii de instante, de aceea este recomandat sa apelati la consultatia unui avocat pentru a stabili impreuna o strategie de judecata.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 26-01-2016
Vizitator
Da,bineinteles copilul este recunoscut de tata dar poarta numele meu!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.