Forum avocaţi > Pensii

Pensie alimentara datorata copilului minor in caz de divort

01-02-2016
Vizitator
Buna seara.Vreau sa divortez de sotia mea. Avem un copil minor ,ea este casnica.Am o pensie de 2000lei din care1000 lei reprezinta rata lunara la datoriile pe care le avem la banci .Pensia alimentara pe care o datorez minorului se calculeaza din pensia mea dupa ce se scade valoarea ratei lunare datorata bancilor? Care este suma care trebuie sa o dau pentru pensie alimentara?
Răspunde
 01-02-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Pentru un minor in intretinere pensia este de pana la 1/4 din venitul dvs net, respectiv din pensie.

Pensia se raporteaza la intregul venit, fara a se lua in considerare alte obligatii ale dvs, cum ar fi ratele bancare.

Ambii parinti sunt obligati sa contribuie la cheltuielile de crestere si educare ale copilului minor.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-02-2016
Vizitator
Multumesc frumos pentru informatii.O seara frumoasa va doresc.
Răspunde
 03-02-2016
Vizitator
buna ziua am si eu o intrebare de 4 ani platesc pensie alimentara 25% din minim brut,azi cand mam uitat pe sentinta am observat ca trebuie sa platesc 25% din minim net!cum trebuie procedat ca pe viitor sa platesc doar din net?trebuie facut ceva demers sau trebuie sa deschid proces?si cu ce am platyt in plus pana acum ce se poate face?
Răspunde
 01-03-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Faceti o alta actiune de recalculare pensie intretinere.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-03-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Faptul că, d-voastră pana acum ați achitat pensia de întreținere raportat la venitul brut, însă pe sentința s- a decis ca plata sa fie făcută la venitul net, nu are relevanta în a deschide o noua acțiune. Vi se va invoca excepția de autoritate de lucru judecat. Mai multa atenție pentru viitor în a interpreta dispozitivul unei sentințe. Dacă însă veniturile vi s-au modificat, atunci puteți solicita instantei micsorarea cuantumului acesteia.

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.