|
09-09-2016 |
 | Alin rusu Vizitator |
| O persona cu handicap poate sa solicite casei de asigurari sociale in vederea acordarii unei pensie minime garantate chiar daca nu a lucrat o zi? Si daca da in ce baza legala ,lege articol? | |
|
|
|
09-09-2016 |
 | Carp Vizitator |
| Nu. Nu exista pensie de handicap. Se poate beneficia de pensie de invaliditate daca persoana in cauza are un minim stagiu de cotizare si daca este incadrata intr-un grad de invaliditate de medicul expert al casei loale de pensii in baza documentelor medicale pe care le are. | |
|
|
|
09-09-2016 |
 | Alin rusu Vizitator |
| O persiana cu certificat de hanticap gr 2 beneficiaza de pensie de o alta pensie minima | |
|
|
|
09-09-2016 |
 | Alin rusu Vizitator |
| Am pe cineva la timis care primeste o pensie de la casa de sanatate minima garantata ,este o lege in aces sens data in 2010 | |
|
|
|
09-09-2016 |
 | Alin rusu Vizitator |
| Am pe cineva la timis care primeste o pensie de la casa de sanatate minima garantata ,este o lege in aces sens data in 2010 | |
|
|
|
09-09-2016 |
 | Carp Vizitator |
| Nu exista handicap gradul II Handicapul poate fi: Grav Accentuat Mediu Exista indemnizatie de handicap. Nu pensie de handicap. | |
|
|
|
10-09-2016 |
 | Alin rusu Vizitator |
| Buna ziua domnule avocat.A aduc la cunostinta ca am o persoana care are un certificat de hanticap grad accentuat,care sa adresat case de pensi Braila unde beneficiaza de o pensie minima garantata de 400 ,amintesc ca persoana nu a lucrat nici o zi in munca. Intrebarea era daca o persoana din alt judet se adreseaza case de pensi de ce este refuzat?? Beneficiaru din Braila primeste in baza unei legi care este data din 2010 | |
|
|
|
10-09-2016 |
 | Carp Vizitator |
| Precizare: Eu nu sunt avocat. Repet: Nu exista pensie de handicap. Exista indemnizatie de handicap Exista pensie de invaliditate Persoana care primeste 400 de lei are pensie de invaliditate si primeste indemnizatia minima pentru pensionari pentru faptul ca nu a lucrat niciodata. | |
|
|
|
10-09-2016 |
 | Alin rusu Vizitator |
| Am inteles nu mai duceti oameni in eroare daca nu aveti studi juritice | |
|
|
|
10-09-2016 |
 | Carp Vizitator |
| Legea 263/2010 Articolul 51 In sistemul public de pensii se acorda urmatoarele categorii de pensii: a) pensia pentru limita de varsta; b) pensia anticipata; c) pensia anticipata partiala; d) pensia de invaliditate; e) pensia de urmas. Ca sa ma contraziceti pe mine veniti cu legea, art, alin. care prevede acordarea pensiei de handicap. Asteptati sa va dea raspuns avocatii. | |
|
|
|
10-09-2016 |
 | Av. Nelson Denisa Vizitator |
| Alin Rusu a scris pe 10-09-2016: Am inteles nu mai duceti oameni in eroare daca nu aveti studi juritice Cred ca ar fi bine sa stiti o realitate: avocatii specializati pe pensii sunt o specie aproape inexistenta. De ce? Pentru ca acest domeniu al pensiilor pur si simplu nu prea este profitabil pentru un avocat. De aceea, un "patit" ca domnul Carp de mai sus va garantez eu ca stie mai multe decat majoritatea avocatilor pentru ca, asa cum am scris mai sus, nu prea sunt atrasi sa aiba tangente cu acest domeniu si din cauza asta nici nu sunt pusi la punct cu legislatia relevanta si in continua schimbare. Asa ca incercati macar sa fiti politicos fata de informatiile pe care vi le da gratuit si care pot sa spun ca sunt foarte bine intemeiate, daca nu puteti fi recunoscator. | |
|
|
|
11-09-2016 |
 | Carp Vizitator |
| Inca o precizare: Eu nu sunt un "patit" Sunt pensionar cu studii medii incepand cu 01/04/1999 In tot acest timp pensia mea a fost in regula In ultimii aproximativ 10 ani am: -Invatat cat am putut legislatia pensiilor publice -Facut sute de aplicatii pe dosare de pensionare Am si ceva experenta in domeniu: Am rezolvat zeci de dosare atat pe cale amiabila cu casele locale de pensii, cat si in Instanta "in lipsa" Tot ce am facut eu pentru pensionari a fost gratuit. Din acest motiv am invatat legislatia pensiilor publice: Sa-mi ajut cat pot semenii. | |
|
|
|
11-09-2016 |
 | Av. Nelson Denisa Vizitator |
| Felicitari pentru acatele dezinteresate pe care le faceti si sper ca nu v-ati simtit jignit ca v-am numit "patit", pur si simplu mi-am inchipuit ca asa ati invatat legislatia. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |