Forum avocaţi > Pensii

Pensie de handicap

09-09-2016
Vizitator
O persona cu handicap poate sa solicite casei de asigurari sociale in vederea acordarii unei pensie minime garantate chiar daca nu a lucrat o zi?
Si daca da in ce baza legala ,lege articol?
Răspunde
 09-09-2016
Vizitator
Nu.
Nu exista pensie de handicap.
Se poate beneficia de pensie de invaliditate daca persoana in cauza are un minim stagiu de cotizare si daca este incadrata intr-un grad de invaliditate de medicul expert al casei loale de pensii in baza documentelor medicale pe care le are.
Răspunde
 09-09-2016
Vizitator
O persiana cu certificat de hanticap gr 2 beneficiaza de pensie de o alta pensie minima
Răspunde
 09-09-2016
Vizitator
Am pe cineva la timis care primeste o pensie de la casa de sanatate minima garantata ,este o lege in aces sens data in 2010
Răspunde
 09-09-2016
Vizitator
Am pe cineva la timis care primeste o pensie de la casa de sanatate minima garantata ,este o lege in aces sens data in 2010
Răspunde
 09-09-2016
Vizitator
Nu exista handicap gradul II
Handicapul poate fi:
Grav
Accentuat
Mediu
Exista indemnizatie de handicap.
Nu pensie de handicap.
Răspunde
 10-09-2016
Vizitator
Buna ziua domnule avocat.A aduc la cunostinta ca am o persoana care are un certificat de hanticap grad accentuat,care sa adresat case de pensi Braila unde beneficiaza de o pensie minima garantata de 400 ,amintesc ca persoana nu a lucrat nici o zi in munca.
Intrebarea era daca o persoana din alt judet se adreseaza case de pensi de ce este refuzat??
Beneficiaru din Braila primeste in baza unei legi care este data din 2010
Răspunde
 10-09-2016
Vizitator
Precizare:
Eu nu sunt avocat.
Repet:
Nu exista pensie de handicap.
Exista indemnizatie de handicap
Exista pensie de invaliditate
Persoana care primeste 400 de lei are pensie de invaliditate si primeste indemnizatia minima pentru pensionari pentru faptul ca nu a lucrat niciodata.
Răspunde
 10-09-2016
Vizitator
Am inteles nu mai duceti oameni in eroare daca nu aveti studi juritice
Răspunde
 10-09-2016
Vizitator
Legea 263/2010

Articolul 51
In sistemul public de pensii se acorda urmatoarele categorii de pensii:
a) pensia pentru limita de varsta;
b) pensia anticipata;
c) pensia anticipata partiala;
d) pensia de invaliditate;
e) pensia de urmas.

Ca sa ma contraziceti pe mine veniti cu legea, art, alin. care prevede acordarea pensiei de handicap.
Asteptati sa va dea raspuns avocatii.
Răspunde
 10-09-2016
Vizitator
Alin Rusu a scris pe 10-09-2016:
Am inteles nu mai duceti oameni in eroare daca nu aveti studi juritice

Cred ca ar fi bine sa stiti o realitate: avocatii specializati pe pensii sunt o specie aproape inexistenta. De ce? Pentru ca acest domeniu al pensiilor pur si simplu nu prea este profitabil pentru un avocat.
De aceea, un "patit" ca domnul Carp de mai sus va garantez eu ca stie mai multe decat majoritatea avocatilor pentru ca, asa cum am scris mai sus, nu prea sunt atrasi sa aiba tangente cu acest domeniu si din cauza asta nici nu sunt pusi la punct cu legislatia relevanta si in continua schimbare. Asa ca incercati macar sa fiti politicos fata de informatiile pe care vi le da gratuit si care pot sa spun ca sunt foarte bine intemeiate, daca nu puteti fi recunoscator.
Răspunde
 11-09-2016
Vizitator
Inca o precizare:
Eu nu sunt un "patit"
Sunt pensionar cu studii medii incepand cu 01/04/1999
In tot acest timp pensia mea a fost in regula
In ultimii aproximativ 10 ani am:
-Invatat cat am putut legislatia pensiilor publice
-Facut sute de aplicatii pe dosare de pensionare
Am si ceva experenta in domeniu:
Am rezolvat zeci de dosare atat pe cale amiabila cu casele locale de pensii, cat si in Instanta "in lipsa"
Tot ce am facut eu pentru pensionari a fost gratuit.
Din acest motiv am invatat legislatia pensiilor publice:
Sa-mi ajut cat pot semenii.
Răspunde
 11-09-2016
Vizitator
Felicitari pentru acatele dezinteresate pe care le faceti si sper ca nu v-ati simtit jignit ca v-am numit "patit", pur si simplu mi-am inchipuit ca asa ati invatat legislatia.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.