Forum avocaţi > Pensii

La reducerea varstei de pensionare se calculeaza si lunile ptr gr I ?

19-09-2016
Vizitator
Buna ziua !
Am 18 ani si 8 luni la gr I , pot beneficia de o reducere de 9 ani si 4 LUNI conform noii legi 142 ??
unde spune ca:
Art. 60.
(1) Fracţiunea de an de stagiu de cotizare realizată în grupa I şi/sau condiţii speciale de muncă, pentru care nu se acordă reducerea vârstei standard de pensionare conform prevederilor art. 55 alin. (1) lit. b), poate fi cumulată cu perioadele de stagiu de cotizare realizate în condiţii deosebite de muncă în vederea reducerii vârstei standard de pensionare conform prevederilor art. 55 alin. (1) lit. a)
Răspunde
 19-09-2016
Vizitator
V-am dat un raspuns aici:

http://avocatro.net/forum/pensii/5584-formula-calcul-pensie#ccbp21080

Probabil ca vreti alt raspuns.
In acest caz, potrivit datelor postate nu beneficiati de nicio reducere de varsta.
Răspunde
 19-09-2016
Vizitator
Daca nu v-ati lamurit:
Cu un stagiu de doar 18 ani si 8 luni nu se poate beneficia de reducerea varstei.
Din acest motiv v-am cerut sa postati anumite date si elemente.
Daca nu doriti sau chiar aveti doar acest stagiu, ramane valabil raspunsul de mai sus.
Răspunde
 20-09-2016
Vizitator
Va multumesc inca o data pentru raspuns
Daca cele 8 luni nu se calculeaza la reducerea varstei , la anul in noiembrie am dreptul sa ies la pensie dupa o cotizare de peste 35 de ani , la varsta de 53 de ani si 7 luni cu reducerea de 9 ani gr I.
Răspunde
 20-09-2016
Vizitator
V-am cerut sa postati:

Sexul, luna, anul nasterii, stagiul efectiv realizat.si din ce se compune acesta.
Nu ati dorit sa faceti acest lucru.
In schib santeti foarte pretentioasa la raspunsuri.
Doriti raspusul care va convine,dar fara sa dati datele si elementele necesare unui raspuns corect.
Dau un raspuns prin deducere(fara sa am datele necesare).
Daca sunteti femeie nascuta in una din lunile februarie- aprilie 1964, raspunsul este, da.
Răspunde
 21-09-2016
Vizitator
Imi cer scuze pentru ca am formulat neclar intrebarea mea . Deducerea este corecta .
VA MULTUMESC !
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.