Buna ziua, Am primit decizia de pensionare la limita de varsta (30 ani si 4 luni). 1. La calculul punctajului mediu anual nu a fost luat si sporul de vechime dupa 1992 (in cartea de munca nu a fost trecut sporul de vechime. In dosar am atasat o adeverinta din 2004 prin care se specificau datele societatii, numele, functia, durata de activate si sporurile de vechime pana in anul 2000. (Mentionez ca societatea a intrat in faliment in 2004, iar pe terenul aferent a fost construit un Lidl). Casa de pensii motiveaza ca nu se specifica baza legala ( baza care la acea data erau contractele de munca, care dupa cum imi amintesc se depuneau si la ITM). In dosar aveam atasata si cererea prin care am solicitat veniturile realizate, catre SC ARCHIVUM SRL(care a preluat arhiva de la lichidatorul SC VALOR SRL). 2 . La calculul punctajului mediu anual nu a fost considerata si perioada anilor 1981-1982, cand avand dreptul ca inginer, dupa orele de program am predat in invatamant jumatate de norma , plata cu ora. In dosar am atasat adeverinta emisa pentru perioada cand am activat suplimentar in invatamant din care reiese castigul realizat. Casa de pensii motiveaza ca nu se ia in calcul plata cu ora. --//-- Acum, dup ace am primit decizia de pensie, am primit adeverinta de la societatea de arhivare si constat ca: - in periadele 1981,1989,1998, lipsesc 1-2 luni (motivatie in adeverinta: lipsa state) - in 1999, 2000, perioada de privatizare, lipsesc chiar 5-6 luni (motivatie in adeverinta: lipsa state). Mentionez ca in adeverinta pe toata perioada, (cu exceptia rubricilor in care scrie lipsa state) se specificara salariul tarifar, sporul de vecime, sporul pensie suplimentara, compesatiile acordate, spor de conducere, alte sporuri(fidelitate), prime si o perioada de acord global. Intrebare: se iau in calcul toate aceste venituri realizate pe principiul stimularii si compensarii pentru munca desfasurata?? Pentru perioadele in care adeverinta specifica lipsa state(de lipsa lor nu ma pot face vinovata eu si nici nu se pot juca cu munca si viata mea) se ia in calcul cele stipulate in cartea de munca, sau cum mi-a spus cu multa usurinta o d-na de la casa de pensii , ca ma coboara la salariu minim pe economie?? |
|