Forum avocaţi > Pensii

Pensia anticipata paritial mod ce calcul

07-11-2013
Vizitator
Gen:barbat
Data nasterii:26.01.1953
Stagiul de cotizare:42 ani incluzind si armata (1.4 ani)
Alte date:
Intrebare:

1.La calculul pensiei anticipate partial se aplica coeficientul de corectie conform art.170 legea263/2010? se ia in calculul pensiei si apoi pensia este penalizata sau nu se ia in calcul pina la virsta standard care pentru mine est de 65 ani

2. coeficientrul conform legii art 170 este conform raport 43% media SALARIULUI MEU pe ultimile 12 luni raportat la val punctului de pensie din momentul iesirii la pensie sau media salariului mediu brut pe economie.Asta nu inteleg din lege.Stiu acum pentru 2013 este dar pentru 2014 cum va fi la media salariilor mele sau se va da un nou procent de care guvern

3. se imulteste cu coeficientul de corectie toate mediile anuale pina la iesire sau valoarea punctului rezultat la final.

4.am trei contracte de munca cotizez de la toate mi se ia in calcul daca se face media INDIVIDULA ADICA 2300+1200+570 si la suma asta se determina 43% care se imparte la 790 punctul de la 1.01.2014 ca atunci vreau sa ies la pensie.

5.perioada de pensie suplimentara este luata in calcul direct sau trebuie adeverinta.De la serviciul unde am lucrat nu mi s-a dar adeverinta spunindumi-se ca se ia in calcul automat.

6. o perioada de timp nu mai stiu exact anii cam prin 1975-80 se lua salariul net.La calculul punctului ce se ia in calcul la medie salaruil de pe cartea de munca si media salariului brut lunar pe economie sau a salariului net lunar pe economie/

Va multumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.