Forum avocaţi > Pensii

Suspendare pensie de invaliditate

21-12-2016
Vizitator
Buna ziua,

Imi cer scuze ca va deranjez, dar nu stiu ce e de facut? Fratele meu a fost la comisia de evaluare si inca nu a primit decizia de incadrare in grad. (are indemnizatie de handicap - fiind incadrat in gradul II accentuat) + pensie de invaliditate( conform expertizei medicale) . Azi am primit de la casa judeteana de pensii decizie de suspendare a pensiei de invaliditate conform art 114 alin 1 lit c. Tin sa mentionez ca el are efectuata expertiza medicala din data de 16.11.2015 cu termen de revizuire pana in 26.11.2017. Nu inteleg de ce au suspendat pensia de invaliditate daca experiza este valabila. Am atasat documentele pentru a intelege mai bine situatia. Va rog frumos sa ma ajutati. Imi cere sa depun contestatie, dar daca e gresala lor ..Am sunat toata ziua si nu mi-au raspuns, le-am scris mail si nici asa.
ART. 114
(1) În sistemul public de pensii, plata pensiei se suspendã începând cu luna urmãtoare celei în care a intervenit una dintre urmãtoarele cauze:
c) pensionarul de invaliditate sau pensionarul urmaş prevãzut la art. 84 lit. c) ori cel prevãzut la art. 86 alin. (1) nu se prezintã la revizuirea medicalã obligatorie sau la convocarea Institutului Naţional de Expertizã Medicalã şi Recuperare a Capacitãţii de Muncã, a centrelor regionale de expertizã medicalã a capacitãţii de muncã sau a comisiilor centrale de expertizã medico-militarã ale Ministerului Apãrãrii Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii;
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.