Forum avocaţi > Pensii

Aplicare art. 170 di L.263/2010

21-12-2016
Vizitator
Buna seara!
Pensia de invaliditate (gradul II ) obtinuta din anul 1998 a fost transformata in pensie la limita de varsta in februarie 2014. In decizia de pensionare, acordata cu aceasta ocazie,nu s-a aplicat indicele de corectie ,conf. art. 170 din Legea 263/2010.La contestatia mea privind acest indice , CJP Gorj mi-a raspuns: "Neexistand o referire expresa la categoriile de pensii,data inscrierii este cea initiala,indiferent de schimbarea categoriilor prin modificarile prevazute de lege. Prin urmare,cum drepturile dvs. de pensie de invaliditate au fost stabilite anterior datei intrarii in vigoare a legii 263/2010, nu sunteti indreptatit sa beneficiati de indicele de corectie prevazut de art.170 din aceasta lege ".
Va rog sa-mi spuneti parerea Dvs.cu privire la acest subiect.
Multumesc anticipat !
Răspunde
 22-12-2016
Vizitator
Casa a aplicat corect legea.

Articolul 170

(3) Indicele de corectie se aplica o singura data, la inscrierea initiala la pensie.

In anul 1998 ne exista aceasta prevedere legala.
Indicele de corectie se aplica doar celor care si-au deschis drepturile pe legea 263/2010(dupa 01/01/2011).
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.