Forum avocaţi > Pensii

Ce sanse are fostul sot de a-mi luat baiatu?

10-02-2017
Vizitator
Buna ziua. As avea si eu o intrebare daca ma puteti ajuta. Sunt divortata de 7 ani si am un baietel de 10 ani. De 3 ani sunt plecata din tara si am aflat de curand ca fostul sot vrea sa ma dea in judecata ca am plecat din tara cu baiatul fara permisiunea lui. Tin sa mentionez ca am custodia totala a baiatului .In hotararea judecatoreasca nu este specificat ca fostul sot are deptul la vizita ci doar ca trebuie sa-mi plateasca pensie alimentara (pensie alimentara care nu a platit-o in acesti 7 ani).De la divort nu mai stiu nimic de el o singura data m-a contacta pe facebook si m-a amenitat ca ma da in judecata sa imi ia baiatul . Intrebarea mea este: Pe o scara de la 1 la 10 ce sanse ar avea in tribunal .Va multumesc anticipat. Cu respect Zinica.
Răspunde
 10-02-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Daca in hotararea judecatoreasca se spune expres ca minorul este incredintat spre crestere si educare mamei, inseamna ca nu aveati obligatia de a ii cere acordul tatalui ca sa plecati din tara. Acesta este probabil si motivul pentru care vi s-a permis sa iesiti din tara fara acordul expres al tatalui.

Tatal are dreptul sa il vizitez pe copil, sens in care poate formula cerere de chemare in judecata pentru a i se stabili un program de vizitare.

Din moment ce sunteti plecata din tara cu minorul de atata vreme, tatal are slabe sanse ca sa ii fie stabilit domiciliul minorului la domiciliul lui din Romania (asta daca va solicita asa ceva), insa are sanse mari sa obtina un program de vizitare al minorului (probabil pentru perioada vacantelor scolare).

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-02-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Ati plecat legal din tara cu copilul.

Sansele unei actiuni sunt mici.

In plus competenta nu este a instanțelor române ci a celor de la resedinta legală din străinătate a copilului.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-02-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din moment ce detineti exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, puteti circula liber cu minorul, fara acordul tatalui. In cazul in care tatal va inainta o actiune impotriva dvs. in instanta, sansele de castig sunt minime, avand in vedere dezinteresul afisa fata de minor in toata aceasta perioada, cat si faptul ca deja detineti o hotarare judecatoreasca care l-a decazut din exercitarea drepturilor parintesti.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-06-2017

Buna ziua,

Daca in hotararea judecatoreasca se spune expres ca minorul este incredintat spre crestere si educare mamei, inseamna ca nu aveati obligatia de a ii cere acordul tatalui ca sa plecati din tara. Acesta este probabil si motivul pentru care vi s-a permis sa iesiti din tara fara acordul expres al tatalui.

Tatal are dreptul sa il vizitez pe copil, sens in care poate formula cerere de chemare in judecata pentru a i se stabili un program de vizitare.

Din moment ce sunteti plecata din tara cu minorul de atata vreme, tatal are slabe sanse ca sa ii fie stabilit domiciliul minorului la domiciliul lui din Romania (asta daca va solicita asa ceva), insa are sanse mari sa obtina un program de vizitare al minorului (probabil pentru perioada vacantelor scolare).

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-06-2017
Vizitator
Buna ziua, stunt plecata in afara si as dori sa stiu ce sanse am sa casting la divort fetita minora sa o iau cu mine avand in vedere ca tatal este in Tara cu ea, la noi chiar nu se ia in considerare statutul financiar mai bun al unuia dintre parinti? Multumesc frumos
Răspunde
 25-06-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu statutul social e important pt cresterea si dezvoltarea copilului ci continuitatea si echilibrul emoțional. Daca unul din părinți are un statut mai bun e ok caci astfel va putea contribui la cheltuielile ocazionate de educatie.

A nu se intelege ca nu aveti sanse. In instanta totul se reduce la probe si la cum e formulata actiunea.

Daca argumentul dvs decisiv e statutul si nu dragostea si preocuparea pt copil e posibil sa va ratați sansa.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-07-2017
Vizitator
Buna ziua. Am divorțat prin notar acum 1 an in urma casatorie avem o fetita de 5 ani la notar noi am fost de comun acord cu custodia comuna a copilului,eu dupa 4 luni am plecat in Spania sa muncesc ,fetita am lasat-o in grija mamei mele care i-am facut o procura.Acum vreau sa-mi aduc fetita aici dar tatal nu-mi da semnatura ,el plateste o alocatia de 300 de lei si nu se implica foarte mult in cresterea fetitei,o ia 1 data pe sapt 1 zi sau 2 ..El sa recasatorit si asteapta un copil, va rog ce sanse am daca il dau in judecata pentru custodie totala va mulțumesc.
Răspunde
 11-07-2017
Vizitator
Alexandra. a scris pe 11-07-2017:
Buna ziua. Am divorțat prin notar acum 1 an in urma casatorie avem o fetita de 5 ani la notar noi am fost de comun acord cu custodia comuna a copilului,eu dupa 4 luni am plecat in Spania sa muncesc ,fetita am lasat-o in grija mamei mele care i-am facut o procura.Acum vreau sa-mi aduc fetita aici dar tatal nu-mi da semnatura ,el plateste o alocatia de 300 de lei si nu se implica foarte mult in cresterea fetitei,o ia 1 data pe sapt 1 zi sau 2 ..El sa recasatorit si asteapta un copil, va rog ce sanse am daca il dau in judecata pentru custodie totala va mulțumesc.

Zero sanse. Custodia totala se acorda numai pentru situatii extrem de grave, faptul ca "nu se implica foarte mult" in cresterea fetitei in niciun caz nu este un astfel de motiv. Exemple de motive grave, doar ca sa va faceti o idee: agresiuni fata de minor, consum de droguri de mare risc etc.
Răspunde
 12-07-2017

Alexandra. a scris pe 11-07-2017:

Buna ziua,

Custodia totala este mai dificil de obtinut, legea prevazand situatiile limitative pentru care se poate dispune o astfel de hotarare.
Puteti insa sa solicitati in instanta schimbarea domiciliului minorului la domiciliul dvs. din strainatate si suplinirea consimtamantului tatalui pentru intocmirea pasaportului si pentru iesirea din tara.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.