Forum avocaţi > Pensii

Pensie alimentara

19-02-2017
Vizitator
Buna dimineata,am o intrebare sotul meu are un copil dintr-o relatie anterioara.Anul trecut s-a stabilit pensie alimentara 25% din salariu.Tot anul trecut in luna aprilie sotul a avut un accident el fiind victima.Acum se judeca pentru despagubiri.Intrebare dupa ce se termina procesul si daca primeste o suma de bani din acest proces trebuie sa dea 25% si copilului sau nu?Multumesc astept raspuns .
Răspunde
 19-02-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Nu trebuie să dea.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-02-2017

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
Cristina a scris pe 19-02-2017:
Buna dimineata,am o intrebare sotul meu are un copil dintr-o relatie anterioara.Anul trecut s-a stabilit pensie alimentara 25% din salariu.Tot anul trecut in luna aprilie sotul a avut un accident el fiind victima.Acum se judeca pentru despagubiri.Intrebare dupa ce se termina procesul si daca primeste o suma de bani din acest proces trebuie sa dea 25% si copilului sau nu?Multumesc astept raspuns .

In sarcina sotului dvs s-a stabilit doar o obligatie de intretinere in cuantum de 25% din salariu, sens in care din suma obtinuta cu titlu de despagubiri nu va fi obligat sa achite nimic in favoarea copilului.

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-02-2017
Vizitator
Buna ziua am 18 ani . parinti mei sunt divortati si eu eram in custodia mamei . Tatal meu ii trimite pensie alimentara in fiecare luna pentru mine , dar eu nu mai locuiesc cu ea si nici nu mai vorbim . Ea nu mai imi trimite pensia primita de la tata de 4 luni si as vrea sa stiu daca am nevoie de un act sau ceva pentru a putea tata sa imi trimita direct mie pensia alimentara in cont fara a fi nevoie sa o mai primeasca mama , sau mi-o poate trimite direct mie in cont 9fara a putea maam sa ii faca probleme ) ? Multumesc
Răspunde
 21-02-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Camelia a scris pe 20-02-2017:
Buna ziua am 18 ani . parinti mei sunt divortati si eu eram in custodia mamei . Tatal meu ii trimite pensie alimentara in fiecare luna pentru mine , dar eu nu mai locuiesc cu ea si nici nu mai vorbim . Ea nu mai imi trimite pensia primita de la tata de 4 luni si as vrea sa stiu daca am nevoie de un act sau ceva pentru a putea tata sa imi trimita direct mie pensia alimentara in cont fara a fi nevoie sa o mai primeasca mama , sau mi-o poate trimite direct mie in cont 9fara a putea maam sa ii faca probleme ) ? Multumesc

Din moment ce sunteti majora, mama nu mai are niciun drept sa va incaseze pensia, astfel ca ii puteti solicita tatalui sa efectueze plata direct catre dvs. In cazul in care nu ajunteti la un consens cu parintii si va aflati in continuarea studiilor, va puteti adresa instantei de judecata pentru obligarea acestora la plata pensiei de intretinere pana la finalizarea scolii, dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.