Forum avocaţi > Pensii

Vechimea in munca

18-03-2017
Vizitator
De cca 10 ani platesc contributia pt pensie pe baza unui contract individual cu Casa de pensii. In acest interval de timp au fost si perioade in care am avut contract de munca in Italia. Pt stabilirea vechimii in munca perioadele care se suprapun se iau separat in ambele tari sau doar in una din ele?
Pot continua sa platesc cotizatia la Casa de pensii si dupa implinirea varstei de pensionare pana ajung la 30ani si 7luni (cca 1 an)?
Va multumesc
Răspunde
 18-03-2017
Vizitator
Precizati:
-Luna si anul nasterii.
-Ce stagiu de cotizare aveti in Romania.
-Ce stagiu de cotizare aveti in Italia.
Răspunde
 18-03-2017
Vizitator
Buna ziua,

13.10.1956
Stagiul de cotizare in Romania 28ani si 7 l'uni
in Italia cca 4 ani
Răspunde
 18-03-2017
Vizitator
Nu merita sa mai cotizati.
In conditia de stagiu de 30 de ani si 7 luni intra ambele stagiiIRomania + Italia).
Răspunde
 18-03-2017
Vizitator
Multumesc, un sfarsit de saptamana placut (cat a mai ramas. ..)
Răspunde
 18-03-2017
Vizitator
Buna seara,
scuzati-ma ca insist, dar intre timp mi-a venit un dubiu, un stiu daca m-am exprimat clar: in cei 4 ani lucrati in Italia am platit si in Romania cotizatie, ei sunt deja inclusi in 28ani si 7luni, ii mai adun inca o data?
Răspunde
 18-03-2017
Vizitator
Legea 263/2010

Articolul 19
(1) Constituie stagiu de cotizare perioadele de timp pentru care asiguratii datoreaza si/sau platesc contributii de asigurari sociale in sistemul public de pensii din Romania, precum si in alte tari, in conditiile stabilite prin acordurile sau conventiile internationale la care Romania este parte.
(2) La stabilirea drepturilor de asigurari sociale se iau in considerare stagiile de cotizare realizate in sistemul public de pensii din Romania, precum si perioadele de asigurare realizate sau recunoscute ca atare in alte tari, in conditiile reglementate prin instrumente juridice cu caracter international la care Romania este parte si/sau regulamente comunitare.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.