Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Pensii

Ce pot sa fac pentru a primi pensia alimentara daca am 18 ani si vreau sa urmez o facultate?

10-01-2014
Vizitator
Tatal meu nu mi-a mai platit pensia alimentara de 5 ani.In momentul de fata am 18 ani si dupa terminarea clasei a 12-a as vrea sa urmez o facultate.Pentru ca am nevoie de sustinere financiara am decis sa ma interesez ce as putea face in privinta pensiei alimentare. Vreau sa mentionez ca tatal meu este plecat din tara.Din pacate nu ii cunosc adresa si nu stiu unde lucreaza,deoarece nu a vrut sa imi spuna,iar parintii lui,bunicii mei ,nu vor sa imi ofere nicio informatie,desi ei tin legatura cu el. Exista vreo sansa sa primesc si eu pensie alimentara?
Răspunde
 05-03-2014

Bucureşti
0726307109 (Doar pt. programări)
asurdescu@gmail.com
http://avocatcivil.net
Facebook
Plângere penală pentru abandon de familie.

Art. 378 nou Cod Penal

Abandonul de familie

(1) Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:
a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;
b) neîndeplinirea, cu rea-credinţă, a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege;
c) neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,
se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează neexecutarea, cu rea-credinţă, de către cel condamnat a prestaţiilor periodice stabilite prin hotărâre judecătorească, în favoarea persoanelor îndreptăţite la întreţinere din partea victimei infracţiunii.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
(4) Fapta nu se pedepseşte dacă, înainte de terminarea urmăririi penale, inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile.
(5) Dacă, până la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile, instanţa dispune, după caz, amânarea aplicării pedepsei sau suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, chiar dacă nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru aceasta.

Tel: 0726307109
E-mail: asurdescu@gmail.com
Www: http://avocatcivil.net
Sediu: B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 27, bl.1, sc. A, et. 1, ap. 36, Sector 4, Bucureşti
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-06-2014
Vizitator
Buna ziua am şi eu cateva intrebari referitoare la pensia alimentara.acum 11 ani am divortat pe atunci fiica mea avea 7 ani jumatate pe motiv ca fostul sot nu avea un loc de munca s-a fixat o pensie de 45 de mii bani vechi.İn prezent eu şi fiica mea locuim in Turcia are 18 ani şi este ultimul an de liceu dupa care va urma o facultate pana acum nici macar o data nu am primit pensie sau vreun ajutor din partea fostului sot.intrebarea mea:pot sa imputernicesc un avocat fara sa fiu nevoita sa vin tara? pentru plata pensiei din urma şi continuitatea acesteia pana termina facultatea de ce acte am nevoie?şi fiica mea fiind majora ea sau eu trebuie sa il dam in judecata?va multumesc de pe acum sanatate o zi buna.
Răspunde
 02-06-2014

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Da, puteti imputernici un avocat care sa se ocupe de aceasta problema.
Fata dvs. fiind majora, va trebui exercitata actiunea de catre ea. Contractul de asistenta juridica si reprezentare ce il veti incheia cu avocatul, va trebui semnat de fiica dvs.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-06-2014
Vizitator
Şi am uitat sa mentionez ca şi noi şi fostul sot avem domiciul in Chitila deci actiunea trebuie inaintata la tribunalul Buftea.pe acest site pot sa gasesc un avocat care sa ma poata ajuta in inaintarea acestei actiuni?multumesc
Răspunde
 03-06-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
ELENA ALINA: puteti sa recuperati banii numai din ultimii 3 ani incoace deoarece datoria mai veche de 3 ani se prescrie.
fiica nu trebuie neaparat sa vina in tara sa semneze contractul de asistenta, sunt si alte modalitati pt ca ea sa il semneze de acolo de unde este.

ANDRA: bunicii sunt niste iresponsabili ca fiul lor si lipsiti de suflet. nu stiu daca plangerea penala rezolva multe, mai ales ca tu esti fiica si nu prea e firesc sa-i faceti plangere tatalui. lasa-l in plata Domnului. poti sa faci actiune in pretentii sa-ti recuperezi banii din ultimii 3 ani. poti cere pensia in continuare, pensie care se va stabili la valoarea venitului minim pe economie din tara unde se afla tatal tau. ar trebui sa apelezi la un detectiv sa afli tot despre el.
daca nu are munca/bunuri/conturi pe numele lui, nu ai ce sa-l executi iar CEDO spune k nimenu nu poate face puscarie pt imposibilitatea platii unei datorii

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.