Forum avocaţi > Pensii

Pensie intretinere copil minor

04-01-2018

Buna ziua, in urma cu 6 ani am divortat iar prin sentinta am fost obligat la plata 1/4 din salar, bani retinuti de angajator si virati in contul mamei copilului meu. De 1 an 1/2 lucrez in Germania si ii virez 350 Euro lunar in contul mamei. Acesti bani sunt mai putin de 1/4 din netul obtinut. Costurile vietii sunt foarte mari si practic plata a 1/4 nu ar mai justifica timpul petrecut departe de copilul meu. O negociere pentru stabilirea unei sume fixe de plata nu este posibila cu mama copilului datorita deselor conflicte din ultima perioada. In ultima perioada mi-a restrictionat incusiv accesul la copil , nici macar telefonic nu mai pot comunica cu copilul. Intrebarea mea este ce sanse sunt de a reduce pensia de intretinere de la 1/4 la o valoare mai mica sau o suma fixa. Pentru programul de vizitare deja am demarat actiune pentru a fi modificat si sa-mi permita accesul la copil conform noii situatii. Mentionez ca pe langa cei 350 euro am si alte cheltuieli separate cu copilul , haine , jucarii, cadouri . Toate acestea pot fi demonstrate deoarece sunt pastrate la mama mea in Romania si sunt folosite cand copilul este lasat la mama mea sau cand sunt in tara si-l primesc in vizita. Multumesc
Răspunde
 04-01-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Daca ati demarat deja proces, puteti solicita in cadrul acestuia sa se diminueze pensia de intretinere in sensul sa se stabileasca o suma fixa cu titlu de pensie de intretinere raportat la venitul actual, la cheltuielile pe care le aveti cu viata de zi cu zi si raportat la cheltuielile pe care le faceti pentru minor.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-01-2018

Multumesc pentru raspuns. Eu stiu ca pot sa cer reducerea pensiei, intrebarea mea este daca se si poate obtine lucrul acesta. Din experienta dumneavoastra cunoasteti cazuri? Nu sunt rau voitor si imi iubesc foarte mult copilul dar banii ce-i platesc nu sunt folositi doar la intretinerea copilului meu iar eu nu doresc sa intretin alte persoane. Daca copilul meu are nevoie de mai mult, pot sa-i dau mai mult doar in limita in care sunt folositi in acest scop. Stiu ca instanta nu tine cont de aceste lucruri si nici nu obliga mama sa arate costurile avute cu copilul
Răspunde
 08-01-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Mariusalmajan a scris pe 07-01-2018:
Multumesc pentru raspuns. Eu stiu ca pot sa cer reducerea pensiei, intrebarea mea este daca se si poate obtine lucrul acesta. Din experienta dumneavoastra cunoasteti cazuri? Nu sunt rau voitor si imi iubesc foarte mult copilul dar banii ce-i platesc nu sunt folositi doar la intretinerea copilului meu iar eu nu doresc sa intretin alte persoane. Daca copilul meu are nevoie de mai mult, pot sa-i dau mai mult doar in limita in care sunt folositi in acest scop. Stiu ca instanta nu tine cont de aceste lucruri si nici nu obliga mama sa arate costurile avute cu copilul

Am avut situatii in care instanta a redus pensia de intretinere daca s-a facut dovada faptului ca pensia excede necesitatilor copilului, ca tatal are anumite cheltuieli cu intretinerea sa si a celorlalti membrii ai familiei (care pot fi defavorizati prin acordarea unei pensii mai mari altui copil) si ca tatal contribuie in natura cu bunuri necesare minorului (plateste cheltuielile cu scoala/gradinita/cursuri extrascolare, ii cumpara haine, jucarii, rechizite, etc.)

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-01-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Pensia se raportează cumulativ atat la veniturile tatălui cat si la nevoile minorului.

Veniturile tatălui se pot afla usor. Nevoile concrete ale copilului vor fi analizate de instanță la solicitarea dvs.

Am avut caz in care conform veniturilor pensie ar fi trebuit sa fie undeva la 9.000 lei, insa instanta a acordat 2.200 lei avand in vedere si obligația solidară a celuilalt părinte de a contribui la aceste costuri.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-01-2018

Multumesc
Răspunde
 10-01-2018
Vizitator
Majorare pensie intretinere minor
In data de 26.09.2017 se pronunta divortul si se stabileste pensia platita de tatal minorului de 2 ani si 3 luni la suma fixa de 300 lei, eu dupa o luna si jumatate , urmare a imposibilitati de al inscrie la camin de stat, doar la o gradinita privata, cu costuri mari, am fost nevoita sa actionez in instanta pentru stabilirea acesteia la 1/4 din venitul net. Considerati ca am sanse de reusita el a luat avocat si invoca tot felul de nevoi personale credite, mama s.a. Va multumesc.
Răspunde
 29-03-2018
Vizitator
Buna ziua.
In urma divortului de sotul meu, el plateste aceiasi pensie alimentara pentru copilul nostru ca la nivel de an 2014.
Cat trebuie acum sa plateasca pensie alimentara pentru 1 minor conform noului salariu minim pe economie daca el mai are un copil din noua relatie?
Cum as putea sa aflu exact cat castiga el lunar?
Multumesc.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.