|
06-01-2018 |
 | Gozgar sorin Vizitator |
| buna ziua nu stiti cu cat se mareste indemnizatia de handicap cu data de 1 1 2018.multumesc | |
|
|
|
06-01-2018 |
 | Carp Vizitator |
| Majorarea sprijinului financiar acordat persoanelor cu handicap va avea loc in doua etape: prima, incepand cu 1 ianuarie 2018, iar cea de-a doua, de la 1 iulie 2018. Astfel, se impune cresterea valorii prestatiilor sociale, dupa cum urmeaza: Pentru persoanele adulte cu handicap grav de la 340 lei (234 lei indemnizatia lunara si 106 lei bugetul personal complementar) la 450 lei, incepand cu 1 ianuarie 2018 si la 500 lei, incepand cu 1 iulie 2018; Pentru persoanele adulte cu handicap accentuat de la 272 lei (193 lei indemnizatia lunara si 79 lei bugetul personal complementar) la 350 lei, incepand cu 1 ianuarie 2018 si la 375 lei, incepand cu 1 iulie 2018; Pentru persoanele adulte cu handicap mediu de la 39 lei (bugetul personal complementar) la 50 lei, incepand cu 1 ianuarie 2018 si la 60 lei, incepand cu 1 iulie 2018; | |
|
|
|
12-01-2018 |
 | Monicagaspar.1@yahoo.com Vizitator |
| Buna ziua am un baiat cu grad de handicap din nastere cu sindrom Crouzon timp de 22 de ani a avut grad de handicap grav cu asistent personal dar in 2017 luand grad accentuat ce trebuie sa fac ? | |
|
|
|
30-01-2018 |
 | Afrodita Diana Ursu Vizitator |
| Bună ziua, spuneți-mi vă rog,de ce nu sau mărit pensiile de handicap, așa cum sa promis? | |
|
|
|
30-01-2018 |
 | Carp Vizitator |
| Nu exista pensie de handicap. In ceea ce priveste majorarea indemnizatiei de handicap puteti intreba la DGASPC de care apartineti sau la Ministerul Muncii. | |
|
|
|
09-07-2018 |
 | Vizitator Vizitator |
| De la ce data se vireaza indemnizatiile de handicap la oficiile postale cu noua lege in vigoare | |
|
|
|
09-07-2018 |
 | Vizitator Vizitator |
| In urma legi ce a intrat in vigoare cu plata pensilor pana pe data de 15 ale luni este valabil si pentru indemnizatiile de handicap? | |
|
|
|
16-07-2018 |
 | Popescu Ion Vizitator |
| Buna ziua, Am implinit varsta de 60 de ani iar stagiul de cotizare este de 34 de ani si 5 luni. Am primit decizia medicale asupra capacitatii de munca pentru invaliditate gradul 3. 1. in ce termen trebuie depusa decizia la Casa de pensii pentru acordarea pensiei de invaliditate? 2. In situatia in care sunt functionar public, institutia in care lucrez are obligatia de a incheia un contract de munca de 4 ore sau este la latitudinea conducatorului ? 3 Mai trebuie sa ma prezint pentru revizuire in conditiile in care la termenul respectiv, am peste 60 de ani si am depasit stagiul de cotizare obligatoriu de 35 de ani Multumesc | |
|
|
|
21-08-2018 |
 | Vizitator Vizitator |
| Daca eu iau in prezent pensie de invaliditate , pot obtine pensie de handicap? In ce conditii? | |
|
|
|
21-08-2018 |
 | Carp Vizitator |
| Nu exista pensie de handicap. Exista indemnizatie de handicap. Aceasta se poate cumula cu orice tip de pensie. Detalii pentru obtinerea indemnizatiei de handicap: http://www.dizabil.eu/info/content/criterii-pe-baza-carora-se-stabileste-incadrarea-in-grad-de-handicap | |
|
|
|
22-08-2018 |
 | Avramita Vizitator |
| buna ziua .am inteles ca din noua lege a pensiilor ajutorul de handicap grav gr 1 de cancer nu se mai acorda din 2021 numai daca ai cel putin 15 ani lucrati ex eu daca sunt pensionar mai beneficiez se ajutor.multumesc | |
|
|
|
22-08-2018 |
 | Carp Vizitator |
| Este vorba despre pensia de invaliditate. Indemnizatia de handicap este reglementata de legea 448/2006 | |
|
|
|
16-01-2019 |
 | Monika Vizitator |
| Buna ziua!Am cancer mamar gradul II .Mi s-a facut mastectomie,am obtinut grad de handicap accentuat si in mai trebuie sa ma prezint din nou la comisie.Pot sa-mi taie indemnizatia? Multumesc anticipat | |
|
|
|
11-06-2019 |
 | Scurtu ovidiu Vizitator |
| buna ziua, sunt persoana cu handicap accentuat, am inteles ca ma pot pensiona cu 10 ani mai repede, adica la vasta de 55 de ani, indeplinesc conditile de cotizare. as dori sa stiu daca ma pensionez mai pot lucra in societati private? | |
|
|
|
12-06-2019 |
 | Carp Vizitator |
| Da. Este vorba despre pensie de limita de varsta. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |