Forum avocaţi > Pensii

Marire pensie alimentara

22-01-2018
Vizitator
Buna ziua.Am divortat in 2013, din casatorie au rezultat 2 copii, el s-a recasatorit intre timp si mai are un copil. In sentinta zice asa, raportat la salariul minim pe economie pt cele 2 fete imi plateste 260 lei,(130 lei pt fiecare).De atunci salariul minim a crescut iar eu nu l-am inaintat deloc. Tinand cont si de al 3 lea copil, si de salariul minim din prezent, el lucreaza pe taxi, firma este a lui dar voalata pe numele mamei lui daca nu ma insel, masina lui dar iar nu e trecuta pe numele lui, niste jocuri gandite...acum stiu ca a plecat in Anglia, nu cred ca acolo va lucra cu acte.Ce sanse am sa il înaintez pentru marirea pensiei si retroactiv? Va multumesc frumos.
Răspunde
 22-01-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Pensia se mareste de la data introducerii actiunii, in niciun caz retroactiv. Daca lucreaza in Anglia si nu stiti exact unde, nu aveti de ce sa solicitati majorarea, deoarace nu va depune adeverinta de venit, pretextand ca nu lucreaza, sau ca lucreaza fara acte. Puteti doar sa introduceti actiune de majorare doar pentru ca salariul minim s-a majorat. Dar trebuie sa tineti seama si de faptul ca mai are un copil, caz in care valoarea pensiei este de 1/2 din venit, dar se imparte la 3 copii, deci ai dvs. vor primi 2/6.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-01-2018
Vizitator
Momentan e in Anglia, dar dupa cate am auzit nu sta acolo sa lucreze permanent. Aici a înființat o firmă pe numele mamei lui , si-a luat masina tot pe numele ei, si e colaborator la taxi. Ma gandesc ca a lucrat ca angajat.Din pacate nu imi pot permite un avocat si de aceea cer ajutor.Din anul 2013 pana in prezent s-a marit salariul minim, si de aceea ma gandeam ca la 3 luni parca se majora si pensia, insa la mine a ramas la fel de 5 ani, si anume 130 lei de fetita.El are celălalt copil de 2 ani.Da, pe baza maririi salariului minim vreau sa il dau deoarece pe langa asta , nu isi asuma minimum din sentinta, nu isi ia deloc fetele in vizita, nu se implica absolut deloc in cresterea lor, n3voile lor au crescut consoderabil una fiind la scoala si alta la gradinita cu program prelungit , deci cu plata, iar el nu prezinta minimum de interes cu atat mai mult cu cat el e vecin de o scara .Iar banii /copil nici sa platesc gradinita fetii nu imi ajung. Ce pot sa fac? Multumesc
Răspunde
 29-10-2018
AvatarValentinachelariu@gmail.com
Vizitator
Daca am fost dat pt marire pensie alimentara cu ce data platesc.cind sau depus actele sau cind a venit ordinul judecatoresc? Multumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.