Forum avocaţi > Pensii

Poprire pensie

02-02-2018

BUNA ZIUA MA NUMESC MOCANU MARIA CU DOMICILIUL JUD.; GALATI STRADA PRINCIPALA NR.251 .VIN CU ACEASTA PETITIE CATRE DUMNEAVOASTRA IN SPERANTA CA MA VETI AJUTA. AM SOTUL BOLNAV CU DIAGNOSTIC CLINIC COD I63 ; I10 DIN ANUL 2009 AVAND DECIZII MEDICALE INTERNARI IN SPITAL IN FIECARE AN PANA IN ANUL 2013 CAND A IESIT LA PENSIE DE DREPT . IN ANUL 2014 AM PRIMIT O DECIZIE PRIN CARE SANTEM ANUNTATI CA NI SE OPRESTE SUMELE INCASATE NECUVENIT SPUNAND CA NUMAI EXISTA DOSARUL . NU STIU CINE TREBUIE SA RASPUNDA PENTRU DISTRUGERE SAU PIERDERA DOSARULUI MEDICAL MENTIONEZ CA AVEM TOATE ACTELE ORIGINALE A DOSARULUI DE PENSIE DE BOALA . TOT TIMPUL TREBUIE SA STAU CU SOTUL MEU 24/24 ORE PENTRU CA NU SE POATE DESCURCA SINGUR FIIND MOBILIZAT LA PAQT.DACA ESTE NECESAR SOLICIT ANCHETA. CU RESPEC MARIA MOCANU
Răspunde
 03-02-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Orice decizie care va aduce vreun prejudiciu trebuie contestata in instanta, dar acum este tardiv un asemenea demers. Nu inteleg nici daca spuneti ca AVETI toate actele originale, sau AVEATI in dosar toate actele originale. Daca actele originale erau la dvs. trebuia mers cu ele la Casa de pensii pentru a se convinge de realitate. Acum insa este mult prea tarziu, dar puteti incerca, in cazul in care mai aveti actele.Oricum problema trebuie rezolvata, chiar daca este tarziu sa contestati masura dispusa de Casa de pensii. Daca originalele erau in dosarul PIERDUT puteti invoca vina exclusiva a lor, deoarece dosarul se afla la Casa de pensii.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-02-2018
Vizitator
Ce as face eu.
Daca as avea toate documentele, plus decizia de pensie de invaliditate le-as deschide actiune in instanta pentru piederea, distrugerea sau instrainarea dosarului meu.
Mi-as sustine cauza pe documentele pe care le am si in special pe decizia de pensie de invaliditate.
Decizia de pensie de invaliditate a fost emisa de casa in baza unui dosar.
As mai gasi si alte motive.
Sa raspunda ei in instanta unde este dosarul.
Răspunde
 03-02-2018

Buna ziua am facut contestatie la casa de pensii am depus actele copii ale originalelor si am primit raspus [PRIN URMARE, SOLUTIEI CONTESTATIEI NR............ EXCEDE COMPETENTEI NOASTRE ] .
Răspunde
 03-02-2018
Vizitator
Problema se mai poate rezolva doar in instanta.
Răspunde
 20-12-2019

Buna ziua
Am o intrebare la dumneavoastra
In urma unor scandaluri/neintelegeri, fiul, care locuieste impreuna cu mama lui(aceasta fiind proprietara) in aceeasi curte dar in imobile diferite, a inceput sa vina cu amenintari ca daca nu-I trece casa pe nume fara clauze, acesta ii va pune poprire pe pensie.
Eu, din cate stiu, nu are cum sa faca acest lucru, dar vreau sa ma asigur.
Mama acestuia este speriata din cauza ca acesta impreuna cu sotia lui lucreaza in M.A.I.
Inainte sa-i ofer un raspuns vreau sa ma asigur ca nu pot face acest lucru.
Va multumesc
Răspunde
 20-12-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Poprirea poate fi ceruta de un creditor (in cazul dvs, fiul) care are o creanta certa, lichida si exigibila fata de un debitor.(mama)constatata printr-un titlu executoriu (contract, hotararea judecatoreasca)

Daca mama nu-i datoreaza nimic fiului, evident ca nu-i poate pune nicio poprire.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-12-2019

Mama nu-I datoreaza absolut nimic.
Răspunde
 20-12-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
In atare conditii, ceea ce spune fiul sunt doar vorbe goale, iar mama nu are de ce sa se teama.
Mama poate sa-i faca plangere penala pentru amenintari, sa ceara si evacuarea si un ordin de protectie, daca fiul devine prea agresiv ori violent verbal/fizic.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-12-2019

Multumesc mult!
Răspunde
 21-12-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
GVK a scris pe 20-12-2019:
Mama nu-I datoreaza absolut nimic.
Daca mama nu datoreaza nimic fiului, atunci acesta nu poate solicita plata unei datorii, pe care ulterior sa o poata pune in executare.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.