Forum avocaţi > Pensii

CURTEA DE APEL

08-02-2018
Vizitator
Buna seara
Intr-o actiune referitor la pensia militara de invaliditate privind incadrarea in Art .40 din legea 223/2015 prima instanta mi-a dat castig de cauza dar in parte intrucat nu s-a cunoscut un Ordin al ministrului apararii M 25 /2016 desi acesta a fost consemnat in cererea introductiva ,care preciza ca recalcularea pensiilor militare se determina in functie de ultima Decizie medicala inaintea datei de 01.01.2016 procedura de recalculare care se facea pe durata de 2 ani respectiv 2018.
Am inaintat Cerere de apel dupa 30 zile de la hotarare solicitand respectarea ordinului M25/2016 .Mentionez ca Hotararea mi-a fost comunicata dupa 90 zile unde dupa primirea motivarii am depus inscrisuri la cererea de apel in termenul de apel. Intimatul respectiv Directia Generala Juridica a MApN prin reprezentant consilier juridic inainteaza si el Apel la hotarare solicitand anularea sa si rejudecarea fondului fara a respecta motivele de fond si drept privind atacarea Hotararii.-Sentinta civila.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Daca eu am declarat apel la hotarare ,nu se considera Apel Principal ?iar intimatul -apelant declara Apel Incident care in conformitate cu dispozitiile din cpc trebuia sa inainteze si intampinarea la apelul Principal????
Reprezentantul a inaintat apel dar folosind articolul din cpc ca fiind apel principal.
Am inaintat intampinare la apelul declarat de intimatul-apelant dar daca el inainteaza intampinare la apelel meu, mai este legal sa raspund la intampinarea lui iesind astfel din termenul de apel???
Poate oare Curtea de apel sa anuleze o hotarare a primei instante daca nu a fost motivat in fapt si in drept apelul si sa atace in vreun fel hotararea data ?
Apelul pe care l-am inaintat a mai fost luat in calcul ,se mai tine cont de el sau instanta de apel vazand ca are de-a face cu Directia juridica a MApN incearca sa ma abureasca prin sedinte .
Cu respect
Răspunde
 09-02-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Intimatul este obligat, in primul rand sa formuleze Intampinare la apelul dvs. in termen de 15 zile de la comunicare (art. 471 alin 5 cod procecdura civila). El insa are si dreptul de a formula un apel incident, dupa implinirea termenului de apel (art. 472 alin 1 cod procedura civila). Cele doua apeluri se vor judeca in cadrul aceluiasi proces. Deci apelantul are obligatia, intai de a depune intampinare, si daca are motive, odata cu ea poate depune si apelul incident.Mai este un aspect: fiecare dintre cele doua parti ale procesului de fond poate inainta apel, nu doar dvs. De aceea spuneti ca Directia Juridica MApN a inaintat apel. Considerarea ca apel principal-cum spuneti dvs. si incident, nu esta data de partea care depune prima apelul, ci de alte considerente juridice. Pentru fiecare parte curge termenul general de apel, in functie de data comunicarii hotararii judecatoresti, cu motivare, la care se face apel. Pentru instanta nu conteaza cine sunt cele doua parti ale procesului, ca una este DJ MApN. Ceea ce conteaza este aplicarea corecta a legislatiei.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-02-2018
Vizitator
Va multumesc
Cu respect Stimata Ddoamna Av. Ciorobea Aurora
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.