Forum avocaţi > Pensii

Stagiu cotizare comisia de expertiza

19-03-2018
Vizitator
Buna ziua
In perioada ian 1993-martie 2001, in calitate de medic, am facut parte din comisia judeteana de expertiza a capacitatii de munca, fiind membru al acesteia. La solicitarea mea, mi s-au eliberat 2 adeverinte in care se specifica suma lunara a indemnizatiei si faptul ca s-a retinut contributia de asigurari sociale (CAS).
In decembrie 2017, am depus la casa de pensii cerere de recalculare , dar la emiterea deciziei noi nu a fost luata in calcul aceasta perioada conf. Legii 57/1974, anexa V, cap. II, Ocrotirea sanatatii si nici nu s-a motivat nimic, luandu-se in calcul doar alta adevenrinta cu alta perioada de la alt loc de munca.
In consecinta, as dori sa-mi spuneti daca, solicitarea mea este corecta si daca da, ce trebuie sa fac in continuare, intrucat sunt in cele 30 de zile pentru contestatie.
Multumesc
Cu stima,
Rodica Costinea
Răspunde
 19-03-2018
Vizitator
Sporurile care intra in calculul pensiei le gasiti in anexa nr.15 din H.G.257/2011
Răspunde
 20-03-2018
Vizitator
Am citit anexa si de acolo am si formulat cererea,
ANEXA Nr. 15
la norme

SPORURILE, INDEMNIZAŢIILE ŞI MAJORĂRILE DE RETRIBUŢII TARIFARE
La alin.II. Sporuri, indemnizaţii şi majorări ale retribuţiei tarifare prevăzute în Legea retribuirii după cantitatea şi calitatea muncii nr. 57/1974, republicată *) în Buletinul Oficial, Partea I, nr. 59-60 din 23 iulie 1980:, pct 21 din anexa se prevede:
3. Membrii comisiilor de avizare medico-legală, ai comisiilor de expertiză şi recuperare a capacităţii de muncă şi ai comisiei medicamentului

75-155 lei pe şedinţă;
Răspunde
 20-03-2018
Vizitator
Depuneti contestatie ca procedura prealabila instituita de art.149(1) din legea 263/2010.
Dupa ce trec 2 luni puteti sa deschideti actiune in instanta.
Răspunde
 22-03-2018
Vizitator
multumesc pentru raspuns O sa depun contestatie
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.