Forum avocaţi > Civil

Succesiunii dupa bunici

1  2  Final
 05-07-2018
Vizitator
Am in instanta un proces dezbatere succesiune dupa bunici.
Dupa moartea bunicilor ,si à tatalui meu , am avut vocatie succesorala eu ça unica fiica ( provenind din prima casatorie a tatalui meu ) si sotia supravietuitoare.
Sotia supravietuitoare à décédât , procesul de succesiune nu s-a terminât,, as vrea sa stiu daca copiii sotiei supravietuitoare copii proveniti dintr-o alta casnicie , au vocatie succesorala la mostenirea bunicilor mei.
Multumesc
Răspunde
 05-07-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Mostenitorii legali ai sotiei supravietuitoare vor fi chemati la mostenire, revenindu-le cota mamei dansilor.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-07-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Mimi a scris pe 05-07-2018:
Am in instanta un proces dezbatere succesiune dupa bunici.
Dupa moartea bunicilor ,si à tatalui meu , am avut vocatie succesorala eu ça unica fiica ( provenind din prima casatorie a tatalui meu ) si sotia supravietuitoare.
Sotia supravietuitoare à décédât , procesul de succesiune nu s-a terminât,, as vrea sa stiu daca copiii sotiei supravietuitoare copii proveniti dintr-o alta casnicie , au vocatie succesorala la mostenirea bunicilor mei.
Multumesc

copiii sotiei supravietuitoare nu au vocatie succesorala la mostenirea bunicii, dar o mostenesc pe mama lor.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-07-2018
Vizitator
Nu m -i se pare drept.
Nu mai exista sotie supeavietuitoare , pt. ça a décédât . Prin urmare fiind persoana decedata nu poate mosteni.
Dezbatem mostenirea bunicilor mei. Acesti copii nu au avut nici o legatura cu bunicii mei
. Singura legatura fiind aceea ca mama lor a fost casatorita 5 ani cu tatal meu .
Răspunde
 09-07-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Mimi a scris pe 07-07-2018:
Nu m -i se pare drept.
Nu mai exista sotie supeavietuitoare , pt. ça a décédât . Prin urmare fiind persoana decedata nu poate mosteni.
Dezbatem mostenirea bunicilor mei. Acesti copii nu au avut nici o legatura cu bunicii mei
. Singura legatura fiind aceea ca mama lor a fost casatorita 5 ani cu tatal meu .

Nu ati inteles!
Copiii fostei sotii ai tatalui dvs. isi mostenesc mama, nu pe bunicul/bunicii dvs.Ei nu au vocatie succesorala la mostenirea bunicilor dvs.

Daca dezbateti succesiunea numai de pe urma bunicilor atunci ei nu mostenesc. Dar, evident ca la acest moment, fiind decedat si tatal dvs. , in mod obligatoriu dezbateti doua succesiuni: de pe urma bunicilor si a tatalui.
Copiii sotiei tatalui, vin la mostenire prin reprezentare, in locul mamei lor care este decedata.
Ei au dreptul doar la cota de mostenire pe care ar fi mostenit-o mama lor (in calitate e sotie supravietuitoare) daca ar fi trait la momentul dezbaterii succesiunii.
Astea sunt regulile la mostenirea legala.
Daca ar fi existat si un testament, atunci co-exista cotele din testament cu cele din mostenirea legala, primul neputand sa incalce cota mostenitorilor rezervatari.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-07-2018
Vizitator
Am dezbatut succesiunea dupa tatal meu.
Aceasta este doar succesiunea dupa bunici .
nu sint in tara , nu am fost in tara nici la dezbaterea succesiunii dupa tatal meu.
Am aflat ca aceasta a incheiat un contract de vinzare cumparare a 1/2 din apart.tatalui meu cu o zi inainte de casatorie.
Nici un avocat nu m-a sfatuit sa cer anularea acestui contract de vinzare -cumparare.
Nu are rost sa va scriu acum , ce fel de femeie a fost ...
Răspunde
 10-07-2018
Vizitator
Atunci acestia sa mosteneasca ce a agonisit mama lor , nu ce au agonisait bunicii mei.
este destul ca mama lor a mostenit ce a lasat tatal meu .
Tatal meu a murit acum 17 ani .Dupa ciné mai mostenesc ?
Răspunde
 10-07-2018
Vizitator
Imi cer scuze , dar nu support nedreptatea.
Mi -ati fost de mare ajutor toti avocatii care mi -ati raspuns pe forum, rapid si gratis.
Multumesc mult
Răspunde
 14-10-2019
Vizitator
Buna ziua,urmează să dezbatem în instanță succesiunea dupa bunicul meu cea dea doua sotie a tatalui meu care este decedat are drept la mostenire dupa bunicul meu?
Răspunde
 14-10-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Prin reprezentare succesorală, un moştenitor legal de un grad mai îndepărtat, numit reprezentant, urcă, în virtutea legii, în drepturile ascendentului său, numit reprezentat, pentru a culege partea din moştenire ce i s-ar fi cuvenit acestuia dacă nu ar fi fost nedemn faţă de defunct sau decedat la data deschiderii moştenirii.
Pot veni la moştenire prin reprezentare succesorală numai descendenţii copiilor defunctului şi descendenţii fraţilor sau surorilor defunctului.
Deci, daca se dezbate succesiunea dupa bunicul dvs, in locul tatalui dvs. decedat, veniti dvs. la mostenirea bunicului, prin reprezentarea tatalui (ascendentul dvs). A doua sotie a tatalui nu are legatura cu bunicul, nu este descendenta, deci nu vine la mostenirea bunicului. Ar avea drepturi succesorale doar la mostenirea tatalui dvs, cand se va dezbate aceasta mostenire, daca mai erau casatoriti cand a decedat tatal dvs.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-10-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Crina a scris pe 14-10-2019:
Buna ziua,urmează să dezbatem în instanță succesiunea dupa bunicul meu cea dea doua sotie a tatalui meu care este decedat are drept la mostenire dupa bunicul meu?
Sotia tatalui dvs nu are drept de mostenire de pe urma bunicului, insa mosteneste o cota de 1/4 de pe urma tatalui dvs.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-10-2019
Vizitator
Tatăl meu nu are nici un act de mostenitor asupra imobilului deși el a construit tot împreună cu mama mea care a decedat dar in CF.este trecut bunicul meu nu tatăl meu ,frati tatălui meu si fratii mei sunt de acord ca eu sa fiu singura proprietara doar sotia tatalui meu nu este de acord ea vrea parte din imobil desi a parasit imobilul dar sotia tatalui meu nu imi permite accesul în locuinta ce as putea face în acest caz nu gasesc logica daca nu bați un cui vrei drepturi si sustine ca ea a construit si renovat casa.ce pot sa fac?
Răspunde
 15-10-2019
Vizitator
Tatăl meu nu are nici un act de mostenitor asupra imobilului deși el a construit tot împreună cu mama mea care a decedat dar in CF.este trecut bunicul meu nu tatăl meu ,frati tatălui meu si fratii mei sunt de acord ca eu sa fiu singura proprietara doar sotia tatalui meu nu este de acord ea vrea parte din imobil desi a parasit imobilul dar sotia tatalui meu nu imi permite accesul în locuinta ce as putea face în acest caz nu gasesc logica daca nu bați un cui vrei drepturi si sustine ca ea a construit si renovat casa.ce pot sa fac?
Răspunde
 15-10-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Dupa cum v-am mai spus, daca se dezbate succesiunea dupa bunicul dvs, in locul tatalui dvs. decedat, veniti dvs. la mostenirea bunicului, prin reprezentarea tatalui (ascendentul dvs). A doua sotie a tatalui nu are legatura cu bunicul, nu este descendenta, deci nu vine la mostenirea bunicului.

Acum, ptr. ca ati mentionat ca bunicul avea mai multi copii (adica tatal dvs. avea mai multi frati, unchii dvs), la mostenirea casei, conform legii vin acesti copii ai bunicului, toti, atat cei in viata, cat si cei care au decedat - insa acestia din urma, prin copiii lor.

Daca, sa zicem, dvs. aveti 2 unchi (frati ai tatalui) si 2 frati (alti copii ai tatalui dvs), la mostenirea bunicului vin unchii si voi, toti cei 3 copii. A treia ori a cincea sotie a tatalui dvs. (nu conteaza a cata e) NU are drept de mostenire la casa bunicului.

Acum, daca unchii recunosc ca fratele lor (tatal dvs.) a construit casa insa nu are acte, la notar renunta la mostenire. La fel si fratii dvs, in ipoteza data. Si ramaneti singura mostenitoare acceptanta.

Va duceti la notar si acceptati mostenirea, asta o sa faceti. Si nici nu are ce sa caute in fata notarului.
Iar pe cea de-a doua sotie a tatalui o evacuati ca nu are niciun drept asupra imobilului bunicului.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-10-2019
Vizitator
Va multumesc pentru raspunsunuri mi-ati fost de mare ajutor
Răspunde
 16-10-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Cu placere

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-02-2022
Vizitator
As avea si eu nevoie de ceva lamuriri in legatura cu un teren extravilan. Tata a murit de 2 luni, am ramas eu cu sora si cu mama. Mentionez ca acest teren figureaza inca pe bunic. (decedat ) Tata are un frate care nu doreste acest teren . Cine este in drept sa mosteneasca acest teren? Multumesc!!
Răspunde
 21-02-2022
Vizitator
Buna ziua!! Care sunt demersurile dupa moartea tatalui pentru mostenirea unei locuinte? Casa este pe tatal meu(decedat) si fratele lui( in viata).
Răspunde
 22-02-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Va veti adresa unui notar public care are biroul notarial in circumscriptia judecatoriei in care a avut ultimul domiciliu tatal dvs (unde se afla casa) in vederea deschiderii succesiunii. Veti da in prealabil, la acel notar sau la oricare altul, o declaratie de acceptare a mostenirii. Trebuie sa aveti certificatul de deces in original si actele casei. Veti informa notarul daca mai sunt alti mostenitori (sotie supravietuitoare ori frati) si sa aveti pregatiti 2 martori. Pasii ulteriori va vor fi comunicati de notar. Fratele tatalui nu il mostenestepe tatal dvs.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-02-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Marius a scris pe 21-02-2022:
Buna ziua!! Care sunt demersurile dupa moartea tatalui pentru mostenirea unei locuinte? Casa este pe tatal meu(decedat) si fratele lui( in viata).

In primul rand va trebui sa dati o declaratie de acceptare a mostenirii, in fata unui notar si ulterior sa dezbateti succesiunea de pe urma tatalui dvs.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.