|
24-02-2022 |
 | Marius Vizitator |
| Daca nu dam aceasta declaratie de mostenire timp de 6 luni dupa moartea tatalui ce se intampla??? Imi pierd drepturile? | |
|
|
|
24-02-2022 |
 | Marius Vizitator |
| Daca nu dam aceasta declaratie de mostenire timp de 6 luni dupa moartea tatalui ce se intampla??? Imi pierd drepturile? | |
|
|
|
24-02-2022 |
 | Marius Vizitator |
| Situatia sta in felul urmator. Jumatate de casa pe ambii parinti, jumatate pe fratele tatalui meu. Noi suntem 2 frati. Cat mostenim dupa decesul tatalui ? Daca nu facem declaratia de mostenire timp de 6 luni dupa moartea tatalui ne pierdem din drepturi?? Mama nu prea doreste sa se prezinte la notar. | |
|
|
|
24-02-2022 |
 | Marius Vizitator |
| Situatia sta in felul urmator. Jumatate de casa pe ambii parinti, jumatate pe fratele tatalui meu. Noi suntem 2 frati. Cat mostenim dupa decesul tatalui ? Daca nu facem declaratia de mostenire timp de 6 luni dupa moartea tatalui ne pierdem din drepturi?? Mama nu prea doreste sa se prezinte la notar. | |
|
|
|
25-02-2022 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Dreptul de optiune succesorala se poate exprima in termen de 1 an de la deces. Mostenitorii in cazul dvs. sunt mama cu o cota de 1/4 si dvs. si fratele, impreuna si in mod egal, restul de 3/4. La mostenire intra jumatatea de casa. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
25-02-2022 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Marius a scris pe 24-02-2022: Situatia sta in felul urmator. Jumatate de casa pe ambii parinti, jumatate pe fratele tatalui meu. Noi suntem 2 frati. Cat mostenim dupa decesul tatalui ? Daca nu facem declaratia de mostenire timp de 6 luni dupa moartea tatalui ne pierdem din drepturi?? Mama nu prea doreste sa se prezinte la notar. Chiar daca mama nu se prezinta la notar, dvs si fratele dvs puteti da o declaratie de acceptare a mostenirii. Ulterior, daca mama nu doreste dezbaterea mostenirii, va trebui sa va adresati instantei. Masa succesorala este compusa din 1/4 din imobil, iar cotele ce le revin mostenitorilor din aceasta masa succesorala sunt de 1/4 sotiei supravietuitoare si 3/4 copiilor defunctului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
28-02-2022 |
 | Vili Vizitator |
| Buna seara.Dupa bunica ,moștenește nepoata, sau au dreptul și fratele sora bunicii? A murit bunicul primul cu multi ani înainte( nu știu dacă a făcut succesiune),a murit mama mea, acum 2 luni, și acum bunica.Sora bunicii a spus că face parte la casa și pământ( un hectar dat cu acte de părinți cu acte când s-au căsătorit în 1956).Așa este? Mulțumesc. | |
|
|
|
28-02-2022 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Daca bunica dvs a obtinut imobilul printr-un contract de vanzare cumparare, acesta este bun propriu al dansei, deci sora bunicii nu are niciun drept. Daca aveti Certificatul de mostenitor de pe urma mamei dvs, puteti dezbate mostenirea de pe urma bunicii. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
17-11-2022 |
 | Alida Vizitator |
| Buna seara, Daca a murit bunicul in 1995 și acum 1 an și 7 luni tatăl meu iar eu și frații mei moștenim din pământurile bunicilor, care sunt pașii de urmat? A cui succesiune se va face prima? Menționez că tatăl meu și frații săi nu au făcut succesiunea după bunic. Mulțumesc! | |
|
|
|
18-11-2022 |
| Trebuie efectuate succesiuni succesive, dupa tata si dupa bunici. In primul rand va trebui sa dobanditi calitatea de mostenitor al tatalui, ca sa puteti dezbate succesiunea de pe urma bunicilor. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
18-11-2022 |
 | Alida Vizitator |
| Înțeleg că întâi se face succesiunea după tata,că prin aceasta se dobândește calitatea de moștenitor și apoi după bunicul. Mă corectați va rog daca am înțeles greșit. As mai avea o nelămurire, și aici e mai complicat cred eu. Tata avea o sora(decedată și ea) care în certificatul de naștere nu apare cu același nume al bunicului și nici al celorlalți frați, adică când i-au înregistrat nașterea mătușii au trecut-o de fapt cu porecla bunicului din sat, in loc s o treacă cu numele de familie al acestuia. Mătușa cat a fost in viață nu a fost sa-i rectifice numele de familie din certificatul de naștere. Aceasta a decedat acum 30 ani. Acum copiii acesteia( verișorii noștri) cum vor moșteni ce i-ar fi revenit mătușii? Va mulțumesc! | |
|
|
|
19-11-2022 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Doar prin instanta, ca sa obtina intai o sentinta care sa constate gradul de rudenie. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
21-11-2022 |
| Alida a scris pe 18-11-2022: Înțeleg că întâi se face succesiunea după tata,că prin aceasta se dobândește calitatea de moștenitor și apoi după bunicul. Mă corectați va rog daca am înțeles greșit. As mai avea o nelămurire, și aici e mai complicat cred eu. Tata avea o sora(decedată și ea) care în certificatul de naștere nu apare cu același nume al bunicului și nici al celorlalți frați, adică când i-au înregistrat nașterea mătușii au trecut-o de fapt cu porecla bunicului din sat, in loc s o treacă cu numele de familie al acestuia. Mătușa cat a fost in viață nu a fost sa-i rectifice numele de familie din certificatul de naștere. Aceasta a decedat acum 30 ani. Acum copiii acesteia( verișorii noștri) cum vor moșteni ce i-ar fi revenit mătușii? Va mulțumesc! Ati inteles bine. Mostenitorii matusii vor trebui sa se adreseze instantei, pentru a obtine o hotarare care sa le dovedeasca gradul de rudenie. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |