Forum avocaţi > Civil

Succesiunii dupa bunici - Pagina 2

Start  1  2
 24-02-2022
Vizitator
Daca nu dam aceasta declaratie de mostenire timp de 6 luni dupa moartea tatalui ce se intampla??? Imi pierd drepturile?
Răspunde
 24-02-2022
Vizitator
Daca nu dam aceasta declaratie de mostenire timp de 6 luni dupa moartea tatalui ce se intampla??? Imi pierd drepturile?
Răspunde
 24-02-2022
Vizitator
Situatia sta in felul urmator. Jumatate de casa pe ambii parinti, jumatate pe fratele tatalui meu. Noi suntem 2 frati. Cat mostenim dupa decesul tatalui ? Daca nu facem declaratia de mostenire timp de 6 luni dupa moartea tatalui ne pierdem din drepturi?? Mama nu prea doreste sa se prezinte la notar.
Răspunde
 24-02-2022
Vizitator
Situatia sta in felul urmator. Jumatate de casa pe ambii parinti, jumatate pe fratele tatalui meu. Noi suntem 2 frati. Cat mostenim dupa decesul tatalui ? Daca nu facem declaratia de mostenire timp de 6 luni dupa moartea tatalui ne pierdem din drepturi?? Mama nu prea doreste sa se prezinte la notar.
Răspunde
 25-02-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Dreptul de optiune succesorala se poate exprima in termen de 1 an de la deces.
Mostenitorii in cazul dvs. sunt mama cu o cota de 1/4 si dvs. si fratele, impreuna si in mod egal, restul de 3/4.
La mostenire intra jumatatea de casa.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-02-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Marius a scris pe 24-02-2022:

Chiar daca mama nu se prezinta la notar, dvs si fratele dvs puteti da o declaratie de acceptare a mostenirii.

Ulterior, daca mama nu doreste dezbaterea mostenirii, va trebui sa va adresati instantei.

Masa succesorala este compusa din 1/4 din imobil, iar cotele ce le revin mostenitorilor din aceasta masa succesorala sunt de 1/4 sotiei supravietuitoare si 3/4 copiilor defunctului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-02-2022
Vizitator
Buna seara.Dupa bunica ,moștenește nepoata, sau au dreptul și fratele sora bunicii? A murit bunicul primul cu multi ani înainte( nu știu dacă a făcut succesiune),a murit mama mea, acum 2 luni, și acum bunica.Sora bunicii a spus că face parte la casa și pământ( un hectar dat cu acte de părinți cu acte când s-au căsătorit în 1956).Așa este? Mulțumesc.
Răspunde
 28-02-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Daca bunica dvs a obtinut imobilul printr-un contract de vanzare cumparare, acesta este bun propriu al dansei, deci sora bunicii nu are niciun drept.

Daca aveti Certificatul de mostenitor de pe urma mamei dvs, puteti dezbate mostenirea de pe urma bunicii.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-11-2022
Vizitator
Buna seara,
Daca a murit bunicul in 1995 și acum 1 an și 7 luni tatăl meu iar eu și frații mei moștenim din pământurile bunicilor, care sunt pașii de urmat? A cui succesiune se va face prima? Menționez că tatăl meu și frații săi nu au făcut succesiunea după bunic. Mulțumesc!
Răspunde
 18-11-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Trebuie efectuate succesiuni succesive, dupa tata si dupa bunici.

In primul rand va trebui sa dobanditi calitatea de mostenitor al tatalui, ca sa puteti dezbate succesiunea de pe urma bunicilor.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-11-2022
Vizitator
Înțeleg că întâi se face succesiunea după tata,că prin aceasta se dobândește calitatea de moștenitor și apoi după bunicul. Mă corectați va rog daca am înțeles greșit.
As mai avea o nelămurire, și aici e mai complicat cred eu. Tata avea o sora(decedată și ea) care în certificatul de naștere nu apare cu același nume al bunicului și nici al celorlalți frați, adică când i-au înregistrat nașterea mătușii au trecut-o de fapt cu porecla bunicului din sat, in loc s o treacă cu numele de familie al acestuia. Mătușa cat a fost in viață nu a fost sa-i rectifice numele de familie din certificatul de naștere. Aceasta a decedat acum 30 ani. Acum copiii acesteia( verișorii noștri) cum vor moșteni ce i-ar fi revenit mătușii?
Va mulțumesc!
Răspunde
 19-11-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Doar prin instanta, ca sa obtina intai o sentinta care sa constate gradul de rudenie.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-11-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Alida a scris pe 18-11-2022:
Înțeleg că întâi se face succesiunea după tata,că prin aceasta se dobândește calitatea de moștenitor și apoi după bunicul. Mă corectați va rog daca am înțeles greșit.
As mai avea o nelămurire, și aici e mai complicat cred eu. Tata avea o sora(decedată și ea) care în certificatul de naștere nu apare cu același nume al bunicului și nici al celorlalți frați, adică când i-au înregistrat nașterea mătușii au trecut-o de fapt cu porecla bunicului din sat, in loc s o treacă cu numele de familie al acestuia. Mătușa cat a fost in viață nu a fost sa-i rectifice numele de familie din certificatul de naștere. Aceasta a decedat acum 30 ani. Acum copiii acesteia( verișorii noștri) cum vor moșteni ce i-ar fi revenit mătușii?
Va mulțumesc!

Ati inteles bine.

Mostenitorii matusii vor trebui sa se adreseze instantei, pentru a obtine o hotarare care sa le dovedeasca gradul de rudenie.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1  2
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.