Forum avocaţi > Civil

Atacat si anulare testament notarial

1  2   3  Final
 19-02-2014

Buna as avea si eu o intrebare matusa mea mi a lasat un testament notarial in 2011 ea a decedat in 2012 si fratii dansei ma ataca in judecata sa imi anuleze testamentul notarial profitand de boala matusii mele suferea de schrizofenie paranoida ,mentionez ca matusa mea mi a lasat in testament partea ei din casa parinteasca a bunicilor mei unul din fratii matusii e tata care normal ca nu ma ataca dar ceilalti doi fac tot ce pot sa imi anuleze testamentul ,am ingrijit o pe matusa mea si am inmormantat o conform credintei ce a avut o exact cum a lasat scris in testament ,pot sa imi anuleze testamentul notarial Multumesc anticipat de raspunsuri
Răspunde
 19-02-2014

Bucureşti
0726307109 (Doar pt. programări)
asurdescu@gmail.com
http://avocatcivil.net
Facebook
Instanța poate constata nulitatea unui testament dacă se dovedește că acesta este afectat de cauze de nulitate absolută sau relativă.

De exemplu, potrivit art. 1251 Noul Cod Civil, actul juridic „este anulabil când au fost nesocotite dispoziţiile legale privitoare la capacitatea de exerciţiu, când consimţământul uneia dintre părţi a fost viciat, precum şi în alte cazuri anume prevăzute de lege”.

Pentru exemple concrete de cauze care afectează valabilitatea unui testament, vedeți acest articol de pe site-ul meu: Acțiune în nulitatea testamentului

Tel: 0726307109
E-mail: asurdescu@gmail.com
Www: http://avocatcivil.net
Sediu: B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 27, bl.1, sc. A, et. 1, ap. 36, Sector 4, Bucureşti
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-08-2017
Vizitator
Buna ziua! as dori un raspuns de la dumneavoastra ! A murit o sora de a mea si a facut testament pe numele unui frate de al meu! Noi mai suntem 5 frati ! Sora mea nu are copii,nu afost casatorita . noi cei 5 frati putem ataca testamentul? pina in cate luni putem sa merge la instanta.? Mentionez ca fratele meu cel cu testamentul nu a intretinut-o la batranete .A murit la 77 de ani de inima ,infart! Testamentul s-a facut acum 24 de ani in urma pe ascuns si noi nu am stiut nimic,numai dupa inmormantare,sora mea a mers cu secretul in pamant! Dumnezeu sa ierte! Va rog frumos sa ne ajutati cu un raspuns si un avocat sa putem discuta! Va multumesc!
Răspunde
 06-08-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Pt valabilitatea testamentului nu era necesar sa o îngrijească.

Daca in 24 de ani nu a revocat dispoziția testamentara inseamna ca asta a fost dorința ei pana la capăt.

Legal orice act juridic poate fi anulat/ constatat nul. Insa in cazul dvs tb discutate motivele concrete pt care doriti sa atacați actul

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-08-2017
Vizitator
Buna ziua dna avocat. noi am fi dorit sa ne spuneti daca ceilalti frati daca vor ataca testamentul vor mai primi bani din vanzarea apt ,o cota cat de mica, si noi suntem fratii ei si daca avem acest drept .Si daca se vinde intre timp apt si noi dechidem proces in instanata ,mai este valabil ,adica mai primim bani din vanzarea apt.Doamna avocat va rugam frumos sa ne sfatuiti cum e mai bine ,ce sa facem noi ceilalti frati!!! Va multutumesc frumos! Felicia.
Răspunde
 04-06-2018
Vizitator
Buna ziua, In anul 2016 , matusa mea a facut un testanment si aveam obligatia sa o inmormantez. Bunuri nu avea deoarece a donat prin alt act subsemnatului. A decedat , am fost chemat pentru inmormantare , am efectuat inmormantarea cu toate cele, dar am avut surpriza sa constat ca actul de testament a fost anulat cu doua luni inainte. Intrebare : pot anula anularea testamentului stiind ca varsta este 76 ani ani bolnava cu pensie de handicap ceva cu capul si inima.
Răspunde
 04-06-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Daca prin testament nu v-a lasat nimic, pentru ca bunurile v-au fost deja donate anterior, nu ati avea interes sa demarati o asemenea actiune.

Teoretic, se pot ataca modificarile de testament ori revocarea testamentului daca defunctul nu mai era in deplinatatea facultatilor mintale.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-06-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Sandu Marius a scris pe 04-06-2018:
Buna ziua, In anul 2016 , matusa mea a facut un testanment si aveam obligatia sa o inmormantez. Bunuri nu avea deoarece a donat prin alt act subsemnatului. A decedat , am fost chemat pentru inmormantare , am efectuat inmormantarea cu toate cele, dar am avut surpriza sa constat ca actul de testament a fost anulat cu doua luni inainte. Intrebare : pot anula anularea testamentului stiind ca varsta este 76 ani ani bolnava cu pensie de handicap ceva cu capul si inima.

De vreme ce v-au fost donate bunurile, iar alte bunuri nu avea, ce interes aveți pentru vreun demers juridic ? În ce a constat așa zisa revocare a testamentului ? Ce fel de testament a fost încheiat, olograf (scris de mână, datat și semnat de matușă) sau un testament autentic (încheiat la notar) ?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-07-2018
Vizitator
Bună ziua..am avut grija de cineva 4 ani de zile,El a lăsat un testament unde a trecut că toate bunurile mobile și imobile ce se vor găsi în patrimoniul la încetarea sa din viata să îmi revină în totalitate. Înainte de a face testamentul a obținut și un certificat medico legal . Eu am deja certificatul de mostenitor si succesiunea făcută! Intrebarea este..Rudele au vreo șansă de anula un asemenea testament? Multumesc!
Răspunde
 07-07-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Nelutu4u a scris pe 06-07-2018:
Bună ziua..am avut grija de cineva 4 ani de zile,El a lăsat un testament unde a trecut că toate bunurile mobile și imobile ce se vor găsi în patrimoniul la încetarea sa din viata să îmi revină în totalitate. Înainte de a face testamentul a obținut și un certificat medico legal . Eu am deja certificatul de mostenitor si succesiunea făcută! Intrebarea este..Rudele au vreo șansă de anula un asemenea testament? Multumesc!

Doar daca exista rude ce au calitatea de mostenitori rezervatari si prin testamentul facut li se incalca rezerva succesorala.
Mostenitorii rezervatari sunt sotul supravietuitor, ascendentii si descendentii defunctului, pana la gradul IV.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-07-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Nelutu4u a scris pe 06-07-2018:

Nu o să aibă succes în ce privește anularea testamentului, dar pot promova, în termen de 3 ani de la data decesului, o acțiune privind reducțiunea liberalităților excesive. Această acțiune poate fi promovată doar de către moștenitorii rezervatari și doar dacă se încalcă rezerva succesorală.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-07-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
De atacat o pot face insa probabil nu sunt sanse nici pt o nulitate relativa, nici una absoluta daca aveti si certificat medico legal.

Insa - asa cum v au explicat si colegii mei - daca exista moștenitori rezervatari atunci se va anula partial in vederea reintregirii rezervei.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-07-2018
Vizitator
Si cine poate fii mostenitor rezervatar?? El neavând copii,soție, sau părinți in viata!
Răspunde
 08-07-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Nelutu4u a scris pe 07-07-2018:
Si cine poate fii mostenitor rezervatar?? El neavând copii,soție, sau părinți in viata!

V-am aratat mai sus, cine poate fi mostenitor rezervatar: sotia supravietuitoare, ascendentii si descendentii.

Daca acestia nu exista, atunci nu exista nici mostenitori rezervatari.
Restul rudelor sunt mostenitori legali.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-01-2020
Vizitator
SotIa fratelui lui tata mi a lăsat prin testament o casa cumpărată de ea înainte de căsătorie. Unchiul meu șa căsătorit cu ea acum 12 ani . Ei nu au copii împreună. Rudele din partea ei sunt de acord cu testamentul . Ea a decedat . Copilul unchiului meu vrea sa atace testamentul cu unchiul meu . Se poate ? Vor avea câștig. Mulțumesc . Email opreageorge@hotmail.com
Răspunde
 24-01-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Fiul unchiului din prima casatorie nu este mostenitor al celei de-a doua sotii a tatalui.
Unchiul e mostenitor rezervatar. Are dreptul la 1/2 din cota sa legala ce i s-ar fi cuvenit fara testament, numai daca i se incalca rezerva.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-01-2020
Vizitator
Mulțumesc mult pentru răspuns! Mai am o intrebare . Casa este cumpărată înainte de căsătorie. Nu a participat cu nimic în acești ani unchiul meu . Ce este încălcarea rezervei succesorale ? Strict la cazul meu . Are el parte ? Dacă bunul este cumpărat înainte de căsătorie? Mulțumesc
Răspunde
 24-01-2020
Vizitator
Mai este cineva indreptatitudine sa vina la succesiune? Mulțumesc
Răspunde
 25-01-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Faptul ca un bun este cumparat in timpul casatoriei sau e bun propriu decedatei nu are legatura cu mostenirea. Are importanta la divort.Nu confundati.

La o mostenire, in general, vine sotul supravietuitor si rudele in ordinea data de lege.

Cand exista testament, importante sunt rudele rezervatare, adica sotul, copiii si parintii, care ar putea ataca testamentulsau ar putea cere asa-numit reductiune a legatului.

Ati zis ca ei nu au avut copii. Si presupun ca parintii celei de-a doua neveste a unchiului nu mai traiesc.

Deci, ramane ca rezervatar doar unchiul.

Dupa cum va spuneam, un mostenitor legal rezervatar are dreptul prin lege - impotriva vointei defunctei - la o rezerva succesorala , care este 1/2 din cota sa legala ce i s-ar fi cuvenit fara testament si numai daca i se incalca rezerva.

Ca sa beneficieze de rezerva prima conditie este sa accepte mostenirea.

Mergeti la notar cu testamentul, deschideti mostenirea. Notarul il va cita pe unchiul dvs. ptr ca acesta sa spuna daca accepta mostenirea si intelege sa pretinda rezerva.

Pentru ca sunt mai multe de explicat, si tot nu v-ati lamurit prin acest mesaj,va recomand sa va cautati un avocat din judetul dvs. care sa va poata raspunde la toate intrebarile strict legate de speta dvs.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-01-2020
Vizitator
Mulțumesc mult mi.a fost de ajutor . Azi unchiul a dat la notar o declarație de neacceptare de renunțare la moștenire. Deci nu mă mai tem .
Răspunde
Răspunde 1  2   3  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.