Forum avocaţi > Civil

Atacat si anulare testament notarial - Pagina 2

Start  1  2  3  Final
 25-01-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
George a scris pe 25-01-2020:
Mulțumesc mult mi.a fost de ajutor . Azi unchiul a dat la notar o declarație de neacceptare de renunțare la moștenire. Deci nu mă mai tem .
Prin declaratia de renuntare la mostenire, dvs deveniti unicul proprietar al imobilului, fara a avea alte obligatii fata de unchiul dvs, in baza testamentului pe care il detineti.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-01-2020
Vizitator
Mulțumesc ! Am constatat ca prin testament sunt desemnat de mătușa ca legatar universal art 1055 ca. Deci este bine . Moștenitorii rezervatari sunt deja dezmosteniti prin testament . Aștept răspuns. Mulțumesc mult
Răspunde
 27-01-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Tocmai asta era ideea: ca mostenitorii rezervatari nu pot fi dezmosteniti integral; legea, impotriva vointei persoanei care face un stestament, le confera o cota de mostenire.
De aceea, le spune rezervatari: ptr. ca legea le da o rezerva succesorala.
Iar unchiul, in calitate de sot, este singurul care este rezervatar.

Ca sa aiba acces la rezerva, trebuie insa sa accepte mostenirea.
Adica, ca sa ramaneti singurul mostenitor datorita testamentului, unchiul trebuie sa dea neaparat declaratie de renuntare la mostenire.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-01-2020
Vizitator
Un moștenitor rezervatar Da la notariat o declarație de renunțare la moștenire. Acest moștenitor peste o perioada de timp poate sa se întoarcă și sa zică ca el vrea înapoi rezerva partea lui ? Dacă el a dat în trecut acea declarație de renunțare la moștenire?
Răspunde
 27-01-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
George a scris pe 27-01-2020:
Un moștenitor rezervatar Da la notariat o declarație de renunțare la moștenire. Acest moștenitor peste o perioada de timp poate sa se întoarcă și sa zică ca el vrea înapoi rezerva partea lui ? Dacă el a dat în trecut acea declarație de renunțare la moștenire?

NU.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-01-2020
Vizitator
Vă mulțumesc sunteți de mare ajutor !
Răspunde
 28-01-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com

Conform art.1123 Cod civil, in termen de 1 an de la decesul persoanei care urmeaza sa fie mostenita, renuntatorul poate sa-si retraga renuntarea, declarand ca s-a razgandit si accepta totusi mostenirea, insa numai daca mostenirea nu a fost acceptata deja de alti mostenitori. Dupa cum vedeti, nu e cazul dvs, ptr. ca presupun ca dvs. ati acceptat mostenirea.

Deci, dupa cum v-a spus colegul meu, in cazul dvs. unchiul NU mai poate sa revoce declaratia de renuntare la mostenire, fiind deja acceptata de dvs.

Revocarea renunţării

(1) În tot cursul termenului de opţiune, renunţătorul poate revoca renunţarea, dacă moştenirea nu a fost deja acceptată de alţi succesibili care au vocaţie la partea care i-ar reveni, dispoziţiile art. 1.120 aplicându-se în mod corespunzător.

(2) Revocarea renunţării valorează acceptare, bunurile moştenirii fiind preluate în starea în care se găsesc şi sub rezerva drepturilor dobândite de terţi asupra acelor bunuri.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-01-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mulțumesc ! Am constatat ca prin testament sunt desemnat de mătușa ca legatar universal art 1055 ca. Deci este bine . Moștenitorii rezervatari sunt deja dezmosteniti prin testament . Aștept răspuns. Mulțumesc mult
Mostenitorii rezervatari au dreptul la mostenire, insa in cazul dvs unchiul a renuntat la mostenire, astfel ca va revine imobilul, fara vreo alta obligatie fata de mostenitori.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-01-2020
Vizitator
Mulțumesc! SUNTEȚI FOARTE PREGĂTI. VA VOI RECOMANDA. AZI A AVUT LOC SUCCESIUNEA. 1. DECLARAȚIE DE RENUNȚARE REZERVATARI 2. EU DECLARAȚIE DE ACCEPTARE. ȘI GATA .
MULȚUMESC
Răspunde
 30-01-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
George a scris pe 30-01-2020:
Mulțumesc! SUNTEȚI FOARTE PREGĂTI. VA VOI RECOMANDA. AZI A AVUT LOC SUCCESIUNEA. 1. DECLARAȚIE DE RENUNȚARE REZERVATARI 2. EU DECLARAȚIE DE ACCEPTARE. ȘI GATA .
MULȚUMESC

Felicitări !

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-02-2020
Vizitator
REVIN CU O ULTIMA ÎNTREBARE.
ACUM DUPĂ 6 ZILE DE LA SUCCESIUNE.
REZERVATARI AU DAT LA NOTAR DECLARAȚIE DE RENUNȚARE. EU AM ACCEPTAT MOȘTENIREA. REZERVATARI POT SA SPUNĂ CA DECLARAȚIILE LA NOTAR AU FOST DATE PRIN (SAU CA NU AUN ȘTIUT CE DAU) . DUPĂ ATÂTA TIMP MAI POT SA MĂ ACȚIONEZE ÎN INSTANȚĂ PT MOȘTENIRE .?
Răspunde
 03-02-2020
Vizitator
Cu ăsta am fost amenințat de unchiul meu rezervatar fiind .CA NU MAI RECUNOAȘTE CA A DATRAS DECLARAȚIE DE RENUNȚARE
Răspunde
 03-02-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Declaratia a fost data in scris, in fata notarului. Se trece in registrele nationale notariale. Daca dvs. ati acceptat mostenirea, nu mai are de ce sa revoce declratia de renuntare la mostenirea, ptr. ca nu mai exista mostenire. Acum e a dvs. Deci, lasati-l in pace sa zica ce vrea.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-02-2020
Vizitator
Mulțumesc mult !
Răspunde
 04-02-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
George a scris pe 03-02-2020:
REVIN CU O ULTIMA ÎNTREBARE.
ACUM DUPĂ 6 ZILE DE LA SUCCESIUNE.
REZERVATARI AU DAT LA NOTAR DECLARAȚIE DE RENUNȚARE. EU AM ACCEPTAT MOȘTENIREA. REZERVATARI POT SA SPUNĂ CA DECLARAȚIILE LA NOTAR AU FOST DATE PRIN (SAU CA NU AUN ȘTIUT CE DAU) . DUPĂ ATÂTA TIMP MAI POT SA MĂ ACȚIONEZE ÎN INSTANȚĂ PT MOȘTENIRE .?
Din moment ce mostenitorii rezervatari au dat declaratie de renuntare la mostenire in fata unui notar, dvs va revine intreaga masa succesorala.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-02-2020
Vizitator
Mulțumesc mult ! Au semnat în fata notarului declarația de renunțare. Eu de acceptare. A avut loc succesiunea .
Răspunde
 14-11-2022
Vizitator
Buna sera,va rog sa ma lamuriti in privinta dezbaterii mostenerii unchiului meu.Acesta a lasat prin testament toate bunurile mobile si imobile mamei mele care a avut grija de El inainte de moarte si dupa .Cat II revine fiicei lui si ce obligatii are?
Răspunde
 15-11-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Fiica defunctului dvs. unchi este mostenitoare rezervatara, adica nu poate fi dezmostenita integral de tatal ei, legea ii ofera o cota din mostenire (rezerva). Aceasta este jumatate din cat ar fi mostenitdacanu ar fi existat testamentul.
Daca era unica fiica, si matusa nu mai traieste, ar fi fost singura mostenitoare. Deci, in prezenta unui testament in defavoarea ei, va avea 1/2 din mostenire (daca accepta mostenirea) si mama dvs, cea cu testamentul, are cealalta jumatate.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-11-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Elena a scris pe 14-11-2022:
Buna sera,va rog sa ma lamuriti in privinta dezbaterii mostenerii unchiului meu.Acesta a lasat prin testament toate bunurile mobile si imobile mamei mele care a avut grija de El inainte de moarte si dupa .Cat II revine fiicei lui si ce obligatii are?

Fiica defunctului va beneficia de o rezerva succesorala de 1/2 din cota care i-ar fi revenit in mod legal.

Daca este unica mostenitoare, va mosteni o cota de 1/2 din masa succesorala.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-11-2022
Vizitator
Multumesc de raspuns,dar situatia e un pic complicata deoarece pe titlu de proprietate din care fac parte terenurile si casa bunicilor unde a locuit unchiul meu sunt mostenitori 4 frati dintre care mama,unchiul care a decedat si alti 2. Cum se imparte si cat ii revine fiicei unchiului?
Răspunde
RăspundeStart  1  2  3  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.