|
27-01-2019 |
 | Sorina Vizitator |
| In anul 2013, celor 2 copii ai mei li s-a stabilit pensia alimentara de 250 lei(pentru amandoi). Fostul sot nu lucra si nu avea nici un venit. Acum vreau sa se recalculeze. Stiu ca trebuie sa il dau iar in judecata. Dar ce sanse am? Acum tot nu are nici un venit. Se ia in considerare minimul pe economie? Iar in caz ca mi se respinge cererea trebuie sa platesc ceva? | |
|
|
|
27-01-2019 |
| Cererea dvs se va admite, iar fostul soț va fi obligat la plata de 1/3 din salariul minim pe economie, salariu care a crescut în 2019. Pensia va fi în jur de 420 lei și va fi stabilită chiar dacă fostul soț nu are loc de muncă. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
27-01-2019 |
| Se va raporta calculul pensiei la actualul nivel al venitului minim net pe economie. Nu aveti cum sa pierdeti un astfel de dosar caci obligatia exista. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
28-01-2019 |
 | Sorina Vizitator |
| Multumesc pentru raspuns. Am uitat sa intreb. Daca se decide suma el poate cere micsorarea? M -a amenintat ca face cerere de reducerea pensiei. Mentionez ca nu are nici o boala sau scuza. Doar nu are venit dar sta cu parintii. | |
|
|
|
28-01-2019 |
| Sub minimul pe economie nu are cum să scadă. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
28-01-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Sorina a scris pe 28-01-2019: Multumesc pentru raspuns. Am uitat sa intreb. Daca se decide suma el poate cere micsorarea? M -a amenintat ca face cerere de reducerea pensiei. Mentionez ca nu are nici o boala sau scuza. Doar nu are venit dar sta cu parintii. Daca fostul sot nu realizeaza venituri, instanta va stabili pensia de intretinere raportata la venitul minim pe economie, indiferent de apararile pe care le va formula tatal, iar cota datorata va fi in cuantum de 1/3 din venitul nimim pe economie. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
06-02-2019 |
 | María i Vizitator |
| Buna ziua as vrea sa stiu si eu va rog eu am 2 copii minori si cu tata la copi nam fost casatorita dar copii sunt recunoscuti de tata lor de 3 ani suntemi despartii copii sunt la mine ca sami plateasca pensia alimentará la copii este obligatoriu ca eu sal dau an judecata sau cum trebuie sa fac va multumesc | |
|
|
|
06-02-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| María I a scris pe 06-02-2019: Buna ziua as vrea sa stiu si eu va rog eu am 2 copii minori si cu tata la copi nam fost casatorita dar copii sunt recunoscuti de tata lor de 3 ani suntemi despartii copii sunt la mine ca sami plateasca pensia alimentará la copii este obligatoriu ca eu sal dau an judecata sau cum trebuie sa fac va multumesc In situatia in care ajungeti la o intelegere cu tatal copiilor privitor la situatia acestora, puteti incheia un acord notarial in acest sens, in caz contrar va trebui sa formulati in instanta o actiune pentru exercitarea autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorilor la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere, in cuantum de 1/3 din venitul net/ lunar realizat de acesta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
07-02-2019 |
| Tatăl poate sa plătească de bunăvoie. Doar in cazul in care nu plătește sau plătește o suma insuficienta aveți interesul sa-l acționați in judecată. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
07-02-2019 |
 | Maria Vizitator |
| |
|
|
07-02-2019 |
 | Maria Vizitator |
| |
|
|
07-02-2019 |
 | Valentina Vizitator |
| Buna ziua ..Locuiesc in New Zealand de 7 ani ..am fost casatorita timp de 12 ani si avem impreuna 2 fete .Dorim amandoi Eu si fostul sot sa divortam ..cum pot proceda daca eu sunt in Nz ..sunt de acord da platesc pensie alimentara la fete si sa Le vad cand vin in tara or sa vina aici in vacante asa cum am decis amandoi Eu si fostul sot | |
|
|
|
07-02-2019 |
 | Valentina Vizitator |
| Valentina a scris pe 07-02-2019: Buna ziua ..Locuiesc in New Zealand de 7 ani ..am fost casatorita timp de 12 ani si avem impreuna 2 fete .Dorim amandoi Eu si fostul sot sa divortam ..cum pot proceda daca eu sunt in Nz ..sunt de acord da platesc pensie alimentara la fete si sa Le vad cand vin in tara or sa vina aici in vacante asa cum am decis amandoi Eu si fostul sot | |
|
|
|
07-02-2019 |
| Valentina a scris pe 07-02-2019: Valentina a scris pe 07-02-2019: Buna ziua ..Locuiesc in New Zealand de 7 ani ..am fost casatorita timp de 12 ani si avem impreuna 2 fete .Dorim amandoi Eu si fostul sot sa divortam ..cum pot proceda daca eu sunt in Nz ..sunt de acord da platesc pensie alimentara la fete si sa Le vad cand vin in tara or sa vina aici in vacante asa cum am decis amandoi Eu si fostul sot Buna ziua, In cazul dvs, divortul se poate face numai la instanta. competenta este Judecatoria Sector 5 Bucuresti. Pentru ca nu va puteti deplasa la instanta din cauza distantei, va trebui in mod obligatoriu sa angajati un avocat care sa va depuna actiunea si sa va reprezinte in instanta. Alaturi de actiune depuneti si un acord semnat de ambii soti cu privire la dorinta de a divorta si modalitatea de incredintare a minorilor. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
08-02-2019 |
| Valentina a scris pe 07-02-2019: Buna ziua ..Locuiesc in New Zealand de 7 ani ..am fost casatorita timp de 12 ani si avem impreuna 2 fete .Dorim amandoi Eu si fostul sot sa divortam ..cum pot proceda daca eu sunt in Nz ..sunt de acord da platesc pensie alimentara la fete si sa Le vad cand vin in tara or sa vina aici in vacante asa cum am decis amandoi Eu si fostul sot Sotul si copiii se afla in Romania? Daca doar dvs. va aflati in strainatate, competenta de solutionare revine judecatoriei pe a carei raza teritoriala se afla ultimul domiciliu comun sl sotilor, iar daca sotul nu mai locuieste la acea adresa, competenta revine judecatoriei pe a carei raza teritoriala domiciliaza sotul. Daca atat dvs, cat si sotul, locuiti in strainatate, competenta revine Judecatoriei sector 5 Bucuresti.Puteti divorta, formuland o actiune in instanta, iar daca nu va puteti prezenta puteti intocmi o procura speciala avocatului care va reprezinta sau unei alte persoane. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
23-04-2021 |
 | Alin Vizitator |
| Platesc lunar obligatii de 1/4 din veniturile garantate pentru un copil dintr-o casatorie anterioara. Sunt recasatorit cu 2 copii in intretinere. Pot cere recalcularea procentului din venitul garantat pe care sa il platesc catre fosta sotie in baza faptului ca, in fapt, am in intretinere 3 copii? | |
|
|
|
23-04-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Da, cuantumul maxim al obligatiei de intretinere pentru 3 copii este de 1/2. Primului dvs. copil i s-ar cuveni 1/3 din 1/2 venitului dvs. net. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
25-04-2021 |
| Alin a scris pe 23-04-2021: Platesc lunar obligatii de 1/4 din veniturile garantate pentru un copil dintr-o casatorie anterioara. Sunt recasatorit cu 2 copii in intretinere. Pot cere recalcularea procentului din venitul garantat pe care sa il platesc catre fosta sotie in baza faptului ca, in fapt, am in intretinere 3 copii? Da, va trebui sa promovati in instanta o actiune pentru diminuarea pensiei de intretinere, astfel ca primului copil ii va reveni o pensie in cuantum de 16,6 % din venitul net/lunar pe care il realizati. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
26-04-2021 |
 | Alin Vizitator |
| Va multumesc pentru raspunsul rapid la intrebarea mea. Acest fapt se poate realiza amiabil cu fosta sotie, fara a mai merge in instanta? Cat dureaza o astfel de actiune la tribunal (sotia este jurist si ar putea sa faca, de exemplu, o cerere reconventionala in care sa ceara verificarea bunei plati a acestor drepruri in ultimii 6 ani)? Tinand cont ca procentul de 25% sau 1.4 din veniturile garantate au fost platite dintotdeauna, fara nicio intarziere sau excaptie, inclusiv in conditiile in care aveam un al doilea copil in intretinere (2.5ani/32 de luni), se poate solicita inclusiv recalcularea obligatiilor mele avand in vedere plata in avans a acestora? | |
|
|
|
26-04-2021 |
| Astfel de actiuni se solutioneaza de catre instanta de tutela, adica judecatoria pe a carei raza teritoriala domiciliaza minorul. Durata solutionarii difera, in functie de complexitatea spetei, insa nu ar trebui sa depaseasca un an. De asemenea, puteti solicita restituirea sumelor nedatorate, pentru ultimii 3 ani. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |