Forum avocaţi > Civil

Recalcularea pensiei alimentare - Pagina 2

Start  1  2
 10-01-2022
Vizitator
Buna ziua !
Sunt intr-o procedura de divort inceputa de mine in urma cu 2 ani de zile. Fiind inselat de fosta sotie, am decis sa sa divortam tinand cont ca are o relatie extraconjugala. Intre timp ea era insarcinata in 2 luni de zile in momentul in care am aflat ca ma inseala. Procesul de divort a continuat , si dupa doi ani de zile s-a decis ss platesc pentru copil o pensie alimentara de 1/4 din veniturilz nete. Tin sa precizez ca amandoi avem domiciliul in Franta , pentru un salar de 2000€ pe luna ar veni sa platesc undeva la 500€
Orice sfat e bine primit
Răspunde
 10-01-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Trebuie promovata in instanta o actiune in tagada paternitatii, prin care sa se stabileasca faptul ca dvs nu sunteti tatal biologic al minorului.

De asemenea, puteti solicita restituirea platilor nedatorate, reprezentand pensia de intretinere achitata pana la momentul promovarii actiunii.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-01-2022
Vizitator
Am inteles , ea a ramas insarcinata in timpul casatoriei deci copilul e considerat ca fiind al meu. Ma sfatuiti sa fac un test de paternitate? Daca nu o sa fie de acord? Tinand cont ca am credite inca din timpul casatoriei pe care eu continu sa le platesc singur si chiria actuala nu este cel mai evident tinand cont de situatia actuala. Desi a declarat ca la momentul actual este sigura ea isi continua relatia cu cu cel cu care m-a inselat. Tinand cont ca amandoi avem domiciliul in Franta, am vrut sa renunt la procedura din Romania si sa incep in Franta dar mi s-a spus ca nu va schimba nimic deoarece poate sa nu fie de acord sa renunte.
Multumesc pentru raspuns
Răspunde
 10-01-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Testul ADN va fi dispus in mod obligatoriu, de catre instanta.

Actiunea in tagada paternitatii trebuie promovata in Romania, deoarece se va dispune emiterea unui nou Certificat de nastere pentru minor si acesta nu va mai purta numele dvs de familie.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-01-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Pentru divorț, instanța competentă poate să fie instanța din România, dar pentru chestiunile referitoare la minor, instanțele din Franța sunt competente.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-01-2022
Vizitator
Buna ziua
Deci cel mai bine ma sfatuiti ca o data ce am divortul in Romania sa incep o noua procedura in Franta care sa reprezinte ce? Problema e ca divortul e pronuntat in Romania in conditiile in care amandoi avem domiciliul in Franta , Salariul nu e acelasi si nici preturile la chirie , in plus legea din Franta in legatura cu pensia alimentara are un cu totul alt sistem de functionare. Procedura pentru testul de paternitate e mai bine sa o fac in Romania?
Multumesc
Răspunde
 11-01-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Asa cum v-am explicat anterior, instanta competenta pentru solutionarea actiunii in tagada paternitatii si a datelor de stare civila ale minorului, este instanta din Romania.

Testul de paternitate se va efectua la cererea instantei, la IML.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-01-2022
Vizitator
Procesul este in perioada de Apel, asteptam sentinta. Judecatorul s-a pronuntat deja. Problema e ca o sa avem o sentinta in Romania pentru divort si pensia alimentara in situatia in care amandoi avem domiciliul in Franta iar copilul este nascut tot aici.
Răspunde
 13-01-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Copilul este cetatean roman, nu?

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-01-2022
Vizitator
Copilul are dubla nationalitate deoarece a fost nascut in Franta
Răspunde
 18-01-2022
Vizitator
Buna ziua
Azi am primit mesaj de la avocatul meu din Romania :
« Am primit sentinta ,facem apel pt pensie,sa se scadă chiria?Ea va face sa se dea pensia de când s-a nascut copilul. « 
Ce masfatuiti sa fac ?
Multumesc
Răspunde
 18-01-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Faceti ce va invata avocatul dvs, care cunoaste cazul.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-01-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Calin a scris pe 18-01-2022:
Buna ziua
Azi am primit mesaj de la avocatul meu din Romania :
« Am primit sentinta ,facem apel pt pensie,sa se scadă chiria?Ea va face sa se dea pensia de când s-a nascut copilul. « 
Ce masfatuiti sa fac ?
Multumesc

Pensia se calculeaza de la momentul depunerii actiunii, iar costul chiriei nu se scade din venitul net.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-02-2023
Vizitator
Bună ziua.Sint nesalariat.Platesc pensia alimentară de 370 Ron lunar.Acum alți doi copii de întreținut cit ar mai trebui sa mai plăteasc pensia alimentara?
Răspunde
 19-02-2023

Bucuresti
0746938774
Facebook
Formulati o actiune in instanta pentru diminuarea pensiei de intretinere datorata primului copil si stabilirea acesteia in procent de 16,6% din venitul net/lunar realizat sau din venitul minim pe economie, daca nu realizati venituri.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1  2
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.