Forum avocaţi > Civil

Custodie copil vârsta 2 luni

1  2  Final
 21-09-2019

Buna ziua,
În urma unei relatii de 1 an a rezultat un băiețel, în vârstă actuala de 2 luni.
Încă din prima luna dupa ce am ramas însărcinată, au apărut probleme.
Bărbatul cu care am copilul, cu care nu sunt căsătorită, este sofer si lucreaza de noapte pana noapte.
A spus de nenumarate ori ca sa fac avort, sa il cresc singură, "un copil poate creste si fara tata" astea fiind cuvintele lui si ale familiei sale.
Am continuat totusi relația cu multă amărăciune, certuri si despărțiri. Am incercat sa ofer fiului meu posibilitatea sa creasca alaturi de un tată, ceea ce nu am avut eu parte.
Am incercat sa ne intelegem, el nu vroia căsătoria din motive ca nu sunt destul de buna pentru el.
După naștere a recunoscut copilul, după ce inițial m-a abandonat în maternitate, nici macar copilul nu a avut bunăvoința sa il privească la plecare.
Au început violența, si am cedat. Am zis ca un copil nu e nevoie sa vada astfel de lucruri oribile si nu este normal sa creasca in cearta.
El nu vrea copilul, nu ma ajuta material cu nimic, asa ca m-am mutat la mama mea unde situatia este precară dar este multă dragoste și afectiune si copilul tanjeste dupa ele.
A amenințat la un moment dat cu judecător pe care il cunoaste si o sa faca ca sa imi ia copilul.
Nu cred ca o sa faca neaparat asta doar pentru a-mi face rau.
El are salariu declarat minim pe economie, restul ii ia la negru, dar are casa de la țară pe numele lui, părinții i l-au pus pe nume.
El nu are timp sa stea cu copilul dar ar putea inventa faptul că părinții pot sa il ajute.
Ba chiar mai nou, a început să mă vorbească de rau si la prietenii mei, ca sa ma faca vulnerabilă ...
Oare am motive de îngrijorare?
Tot ce imi doresc este liniste si pace pentru a-mi putea crește copilul si pentru a-i asigura un viitor prosper.
Răspunde
 21-09-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Cat timp este alaptat si depinde de mama, niciun judecator nu are sa va ia copilul. Insa, pentru ca figureaza in acte ca tata, are aceleasi drepturi ca si dvs. Deci, ce va face in viitor depinde de el.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-09-2019

Asta chiar dacă nu îl vede cu săptămânile?
Răspunde
 22-09-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Da, pana stabileste instanta altceva.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-09-2019

Deci...de vreme ce nu ii pasa si nu i-a pasat niciodată decât de el însuși si nicidecum de copil, si de vreme ce nu-l caută...cu săptămânile pe copil , nu ii da un ban, poate sa ceara custodia si sa o câștige? Este oare posibil asa ceva?
Răspunde
 22-09-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Puteti formula o plangere penala pentru violentele fizice si psihice la care ati fost supusa si ulterior puteti solicita emiterea unui ordin de protectie impotriva tatalui. De asemenea, va trebui sa solicitati printr-o actiune in instanta modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-09-2019

Pot sa fac asta chiar dacă nu am dovezi ? Si daca deschid dosar ,oare nu as incepe un conflict?
Răspunde
 23-09-2019

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Autoritatea parinteasca comuna i o confera legea, caci asa a apreciat legiuitorul nostru ca e bine pt copil.

Daca va doriti altfel, trebuie sa probati in instanta ca aceasta custodie comuna nu este in beneficiul copilului.

In prezent copilul este f mic si nu va fi despartit de dvs dar nici nu putem concluziona in vreun fel referitor la comportamentul tatalui vis a vis de copil.

Sfatul meu ar fi sa lasati deocamdata situatia sa acum e, daca tatal isi doreste ceva sa ceara in instanta, dvs va vedeti linistita de cresterea copilului si de refacerea dupa sarcina si nastere,strangeti probe in favoarea dvs si in timp ( 1 an) decideti ce e de facut.

In prezent puteti doar sa cereti o pensie de intretinere si eventual sa se stabileasca la dvs locuinta copilului.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-09-2019

Multumesc mult doamna avocat. Copilul apare pe certificatul de nastere pe adresa mea. Asa am decis ca este mai in regula de vreme ce noi nu eram căsătoriți si el avea casa lui, eu una am decis ca pe copil sa il pun pe domiciliul mamei mele, unde stam si in acest moment.
In cazul acesta mai trebuie sa fac ceva ?
Nu vreau nici sa ii dau idei de vreme ce el nu a cerut niciodată sa vada copilul dar daca m-ar vedea sau m-ar stii stresata poate ar incerca sa imi faca rau.
Răspunde
 23-09-2019

De ce un an ar trebui să las lucrurile asa? După 1 an in care sa zicem ca nu i-as pasa ar fii alta situatie ?
Răspunde
 23-09-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ingee a scris pe 23-09-2019:
De ce un an ar trebui să las lucrurile asa? După 1 an in care sa zicem ca nu i-as pasa ar fii alta situatie ?
In situatia in care tatal nu se intereseaza de copil, sansele pentru obtinerea exercitarii exclusive a autoritatii parintesti cresc.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-09-2019

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Am apreciat la 1 an perioada caci astfel se poate contura un tipic de comportament al tatalui care sa il convinga pe judecator ca nu este implicat in deciziile privind copilul, ca nu isi cunoaste propriul copil si implicit nu cunoaste care ii sunt nevoile/ aptitudinile spre a l indruma corect in viata.

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-09-2019

Oare faptul că si-a lasat copilul impreuna cu mine in spital, trebuind să vină mama mea si o prietena dupa noi, faptul că ne-a lăsat dupa împăcare la poarta casei impreuna cu copilul dupa ce m-a bruscat in casa părinților lui cu copilasul mic abia născut, faptul că nu își făcea timp pentru el si nevoile lui cum ar fii consultatiile sau controalele unde nu a avut niciodată nicio contribuție sau niciun interes nu ar trebui să fie alte probe îndestulătoare?
Răspunde
 24-09-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Părerea mea este că nu trebuie să vă faceți griji în acest moment deoarece copilul este foarte mic. De vreme ce puteți să-i asigurați copilului condiții decente de creștere și educare totul este în regulă pentru dvs.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-09-2019

Dacă este mic copilul este diferit ?
Răspunde
 25-09-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Da, este diferit deoarece de obicei mama are o implicare mai mare în astfel de cazuri. La fel este și în acest caz.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-09-2019

Si pe viitor nu are ce sa mai faca ...?
De vreme ce nu e lângă el ?
Răspunde
 25-09-2019

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Ceea ce trebuie sa intelegeti e ca nu puteti controla 100% situatia caci foarte multe dpeind de comportamentul tatalui. Astfel ca daca isi va aduce aminte ca are un copil pe care va vrea sa il vada si sa fie implicat va obtine asta foarte usor in instanta. De regula, tatii se feresc cd copii sunt mici si revin in viata lor cam dupa varsta de 5 ani cd se pot intelege mai usor cu ei.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-09-2019

Nu stiu cat ar fii de corect nici treaba asta din punct de vedere emotional afectiv pentru un copil ca dupa o perioada sa trebuiască sa accepte pe cineva ca tata, mai ales pe un om care pana la o anumita varsta nu s-a interesat si nu i-a pasat de copilul lui.
Mi se pare nedrept putin ca sa supunem un copil mic, un suflet inocent la asemenea fapt. Un om care si-a abandonat nu doar o data, în repetate rânduri copilul, spunând că el are o viata si trebuie sa si-o trăiască fericit, fără implicații si responsabilitatea de a fii părinte.
Răspunde
 25-09-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ingee a scris pe 25-09-2019:
Nu stiu cat ar fii de corect nici treaba asta din punct de vedere emotional afectiv pentru un copil ca dupa o perioada sa trebuiască sa accepte pe cineva ca tata, mai ales pe un om care pana la o anumita varsta nu s-a interesat si nu i-a pasat de copilul lui.
Mi se pare nedrept putin ca sa supunem un copil mic, un suflet inocent la asemenea fapt. Un om care si-a abandonat nu doar o data, în repetate rânduri copilul, spunând că el are o viata si trebuie sa si-o trăiască fericit, fără implicații si responsabilitatea de a fii părinte.
Tocmai de aceea va trebui sa strangeti probe ( inscrisuri, martori, poze, chiar si inregistrari audio/video ) pentru ca ulterior sa demonstrati indiferenta tatalui fata de copil, pentru a obtine exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti. Referitor la agresiunile fizice si psihice la care ati fost supusa, puteti formula o plangere penala si ulterior puteti solicita emiterea unui ordin de protectie.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.