|
10-08-2022 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Beatrice a scris pe 09-08-2022: Buna ziua, Sotul meu, (cetățean strain non UE,)vrea sa îmi trimite bani pentru cumpararea unui apartament (70000 eur). Trebuiesc impozitati acești bani? Va mulțumesc anticipat pentru răspuns. Nu. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
02-09-2022 |
 | Sorin Apostol Vizitator |
| Bun gasit! O intrebare legata de activitatea unei ONG. Câte donații poate face către membrii săi sau terți, există vreo limită? | |
|
|
|
05-12-2022 |
 | Marius Vizitator |
| Bună seara doamna avocat , va rog sa ma lămuriți și pe.mine dacă suma primita de sub 25000 ca și donație de la bunici este o suma anuala sau ca și donație se poate primi anual în repetate rânduri? Sau este o suma limita anuala? | |
|
|
|
27-01-2023 |
 | Flavius Vizitator |
| Buna ziua , as dori totusi sa ne lamuriti suma de 25000 de lei daca este primita cu titlu de donatie am inteles ca nu trebuie facut act notarial , da daca primim doua sume de bani in jur de 20000 de lei de la rude diferite tot nu trebuie declarat , suna de 25000 este o suma anuala ce se poate primi sau este o suma ce se poate primi lunar sau anual de la o perosaana sau cumulata de la mai multe , ca legea e tare incalcita , de exemplu intrun an daca primesti in transe 20000 de lei de la bunica bunicu unchiu si matusa se considera donatie separata? Multumim frumos | |
|
|
|
28-01-2023 |
 | K Vizitator |
| Buna ziua! Dacă am primit mai multe sume de bani de la iubitul meu, cadou și pentru chirie/cheltuieli, se impozitează? Mulțumesc | |
|
|
|
24-02-2023 |
 | Vicu Vizitator |
| Buna ziua Mama are casa la tara si on apartment la oras .ea vrea sa-mi lase apartmentul CADOU (fara sa platesc inpozit) sau trebuie sa fac vinzare-cumparae chiar daca sint unicul mostenitor.Este un articol de lege .avem nume de familie diferite | |
|
|
|
26-02-2023 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Daca sunteti unicul mostenitor oricum va revine dvs imobilul. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
13-06-2023 |
 | Anca Vizitator |
| Daca suma primita prin transfer bancar cu titlu de cadou sau donatie, provine de la mai multi donatori si depaseste in total 25 mii euro, se impoziteaza?Trebuie declarati undeva? Multumesc! | |
|
|
|
01-08-2023 |
 | DenisPolk Vizitator |
| Buna ziua.Sora mea îmi trimite 25.000 euro .Trebuie să facem ceva act notarial pentru a nu platii impozit? Mulțumesc | |
|
|
|
02-08-2023 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Donatia in bani pana la 25.000 lei se numeste dar manual, nu se achita impozit si nu trebuie incheiat act. Donatia care depaseste 25.000 lei (in cazul dvs.este un cadou de 25.000 euro) , conform codului civil, pentru a nu fi nula absolut, trebuie facuta la notar. Dacă se transferă o sumă mai mare de 25.000 lei și "donația" nu este autentificată notarial, nefiind deci valabilă nici ca donație, (nu exista ct notarila), nici ca dar manual (e mai mare de 25.000 lei), dacă ulterior ar apărea neînțelegeri între părți, sora dvs. va putea solicita restituirea sumei de bani ca plată nedatorată. In mod normal, nu se plateste impozit. Insa, la un eventual control, fiscul - daca nu reuseste sa identifice sursa banilor - s-ar aplica art. 117 Cod fiscal, si ar impune suma cu 16% si s-ar putea face si o investigatie de spalare a banilor (dacca sora dvs. nu poate justifica provenienta banilor) Si sa aveti in vedere si regulile succesorale, la un eventual deces al surorii dvs, mostenitorii ei v-ar putea solicita sa readuceti banii la masa patrimoniala. Cu alte cuvinte, nu impozitul e problema dvs, ci spalarea banilor si reductiunea liberalitatilor. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
04-09-2023 |
 | Alina Vizitator |
| Dacă o persoana străină neinrudita din Uniunea Europeană îmi trimite o suma de bani în contul din România (400 000 euro), eu fiind cetățean român, ce obligații legale/fiscale am? | |
|
|
|
04-09-2023 |
 | Alina Vizitator |
| Dacă o persoana străină neinrudita din Uniunea Europeană îmi trimite o suma de bani în contul din România (400 000 euro), eu fiind cetățean român, ce obligații legale/fiscale am? | |
|
|
|
04-09-2023 |
|
| Va recomand sa aveti un document justificativ pentru aceasta suma. In functie de natura sumei, se stabilesc si obligatiile fiscale. Oricum, fiind o suma care depaseste plafonul stabilit de lege, automat banca informeaza oficiul de spalarea banilor care va verifica legalitatea tranzactiei. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
18-09-2023 |
 | Mihaela Jurca Vizitator |
| Va rog frumos daca se poate sa ma lamuriti si pe mine cu o situatie ???? Daca pe parcursul anului acesta am primit prin banca de la mai multe persoane (inclusiv din afara tarii) mai multe sume de bani cu titlul de "cadou" insumand pana in 15000 lei trebuie sa depun pana-n 25 mai 2024 acea declaratie unica pt a nu avea probleme sau mai trebuie facut ceva? De asemenea daca am dat imprumutat din mana anumite persoane cu bani si acestea mi le-au inapoiat prin banca cu denumirea "datorie" trebuie declarate? (Mentionez ca nu am nimic semnat sau vreun document care sa necesite asta) Multumesc tare mult pt orice raspuns ???? | |
|
|
|
20-09-2023 |
 | Aurelia Vizitator |
| Bună seara!! Primesc de la prieteni din strainatate sume de bani.. drept cadou.. Trebuie plătit taxe? | |
|
|
|
21-09-2023 |
|
| Mihaela Jurca a scris pe 18-09-2023: Va rog frumos daca se poate sa ma lamuriti si pe mine cu o situatie ???? Daca pe parcursul anului acesta am primit prin banca de la mai multe persoane (inclusiv din afara tarii) mai multe sume de bani cu titlul de "cadou" insumand pana in 15000 lei trebuie sa depun pana-n 25 mai 2024 acea declaratie unica pt a nu avea probleme sau mai trebuie facut ceva? De asemenea daca am dat imprumutat din mana anumite persoane cu bani si acestea mi le-au inapoiat prin banca cu denumirea "datorie" trebuie declarate? (Mentionez ca nu am nimic semnat sau vreun document care sa necesite asta) Multumesc tare mult pt orice raspuns ???? Nu trebuie sa depuneti declaratia unica ptr cei 15.000 lei. Nu trebuie sa declarati nici restituirea imprumuturilor. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
21-09-2023 |
|
| Aurelia a scris pe 20-09-2023: Bună seara!! Primesc de la prieteni din strainatate sume de bani.. drept cadou.. Trebuie plătit taxe? Art 62 cod fiscal p) sumele sau bunurile, inclusiv titluri de valoare şi aur de investiţii, primite cu titlu de moştenire ori donaţie. Donatie e si un dar in bani pana la 25.000 de lei. Daca o persoana va da 25.000 lei nu se impoziteaza. Daca 2 persoane va dau cate 25.000 lei fiecare, nu se impoziteaza. Daca o persoana va da de mai multe ori cate 25.000 lei, nu se impoziteaza. In aceste situatii, nu trebuie contract. Daca o persoana va da 50.000 lei o data, se impoziteaza DACA nu aveti contract notarial. Daca aveti contract notarial, nu se impoziteaza | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
02-11-2023 |
 | Adrian Vizitator |
| Bună ziua doamna avocat , o nelămurire, sa înțeleg ca se poate primi de la persoane diferite de exemplu ,, gen unchi 20000 mătușa 10000 bunica 15000 și prieten sau verișor 10000 , suma cumulata dacă depășește 25000 nu trebuie autentificat la notar , sa înțeleg ca se poate primi de la fiecare persoana în parte pana în 25000 fără autentificare? Donatia se poate primi anual ? Cate 25000? Bani aceștia va întreb în urma unui botez și a nunti trebuie impozitați sau sunt considerați dar sau donatie , trebuie declarati la anaf sau la o întrebare don partea anafului cum poți dovedi ca sunt acumulați în urma căsătoriei? Mulțumesc anticipat | |
|
|
|
23-11-2023 |
 | Geani Vizitator |
| Buna ziua, Nu are neaparat legatura cu topicul insa “imi incerc norocul “ cu o intrebare: Am avut o relatie cu un barbat si m-a ajutat mult financiar. In ultimele 18 luni mi a trimis lunar aproximativ 4000€ pe pay pall dupa care eu ii transferam in contul bancar din RO. Uneori mai scria la mentiuni family suport insa nu mereu, iar cand a fost vorba de o suma mai mare 10.000€ a scris scopul banilor: achizitionare autoturism. Existe sanse ca anaf-ul sa ma traga de maneca sa platesc impozit pentru cadouri sau ajutor familial ? Mentionez ca relatia noastra s a terminat de aprox 3 luni iar el nu are pretentii la nimic. Tot ce a facut a fost benevol si cu buna credinta. Multumesc ! | |
|
|
|
11-02-2024 |
 | Serena Vizitator |
| Buna ziua, Am detinut o firma SRL care nu a avut deloc activitate, dar din neglijenta sediul social a expirat si drept urmare am ajuns sa am cazier fiscal in care este trecuta aceasta fapta, din 2019. Firma a fost radiata cu succes, de cateva zile. Cat timp dureaza pana cand se sterge din cazierul fiscal aceasta fapta? cu alte cuvinte sa fie cazierul curat. Firma nu a avut deloc activitate, nici datorii. Aceasta stergere din cazier se efectueaza din oficiu, de la sine? Sau trebuie anuntat undeva? Daca mai dureaza aceasta legat de cazier, pot intre timp sa infiintez un PFA? Multumesc mult pentru ajutor. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |