Forum avocaţi > Civil

Care este impozitul oprit pe gestiune?

11-03-2021

Am preluat de cateva zile o gestiune si am inteles ca se opreste 10% din salariul pe care il iau. Din ce am mai auzit pe la altcineva am inteles ca se poate discuta aceasta suma intre 1 si 10%. As dori sa stiu daca este o lege sau ceva pe tema asta si daca pot negocia aceasta suma de 10%.
Multumesc.
Răspunde
 11-03-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Nu este vorba de un impozit, ci de o garantie in numerar. Vi se pot solicita si garantii suplimentare.

Pentru instituirea garantiei in numerar trebuie semnat un contract scris. Banii vor fi depusi pe numele dvs. la o banca si ii veti putea ridica doar dvs, nu angajatorul.

Se aplica prevederile legii nr.22/1969, cu modificarile din 2014.

Garantia in numerar va fi de minimum un salariu si de maximum trei salarii lunare ale gestionarului, aceasta nu va putea depasi valoarea bunurilor incredintate.

Aceasta suma se retine in numerar in rate lunare de 1/10 din salariul pe o luna.

Daca, din cauza altor retineri, ratele din contul garantiei in numerar nu pot fi retinute, gestionarul este obligat sa le depuna.

Atentie, dupa ce garantia ajunge la nivelul a 3 salarii, nu se mai retine (decat daca dvs. acceptati expres sa se retina in continuare in fiecare luna)

Exceptie de la constituirea unei garantii, se aplica pentru persoana care inlocuieste temporar un gestionar sau celui caruia i se incredinteaza o gestiune pentru o perioada de maxim 60 zile.

Pentru garantie se acorda o dobanda anuala, stabilita de depozitarul garantiei, care nu poate fi mai mica decat dobanda acordata pentru depozitele la termen pe un an.

Garantia in numerar si dobanda aferenta pot fi ridicate de dvs. la incetarea contractului sau de munca sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-03-2021

Bun,si aceasta garantie este direct de 10% sau se poate negocia intre 1% si 10%?
Multumesc!
Răspunde
 12-03-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Legea legii nr.22/1969 prevede 10%, insa ea se refera la institutiile statului.
Daca lucrati la privat, puteti negocia cota sau sa nu o achitati.
La privat, legea se aplica prin similitudine, in lipsa de altceva.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-03-2021

Am inteles. Va multumesc frumos pt timpul acordat.O zi buna.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.