| Miruna Harabagiu Vizitator |
| Bunica mea a fost cazată la CENTRUL DE ASISTENȚĂ ȘI SUPORT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE FITIONEȘTI/ GHIMICEȘTI, începând cu jumătatea lunii decembrie 2022 și până în 18 ianuarie 2024 ora 13.00, când am decazat-o la insistențele celor din cămin, spunându-ne că de această dată va muri, că nu mai mânăncă și nu mai merge. Nici nu avea cum, la ce lipsă de îngrijire prezenta bătrâna. De la începutul contractului de cazare în 2022, ni s-a solicitat plata în avans cu câte o lună, în felul următor: dupa data de 15 a lunii curente, pentru luna următoare. În plus, pe parcursul anului 2023 m-i s-au comunicat tarfie diferite pentru unele luni, astfel am ajuns să achit în plus cu 400 lei, fiindu-mi declarat ulterior de către administratorul financiar al Căminului, că s-a încurcat în sume, dar că „va regla el situația financiară”. În data de 18 ianuarie 2024 am decazat-o pe Cristian Ilinca din cămin, și fiind foarte rapid expediați cu bătrâna, nu am vorbit decât telefonic cu administratorul financiar, care la fel m-a asigurat că perioada neconsumată de cazare va fi returnată, la fel și suma plătită în plus în urma erorilor dânsului de comunicare a tarifelor. Cu toate acestea, am aflat cu stupoare că dânsului îi reieșea suma de 480 de lei de returnat familiei (nu 667 lei cât ar reieși normal), iar cei 400 de lei plătiți în plus nu mai existau în planurile dânsului, spunând că nu există vreo sumă în plus. În acest caz, am realizat un tabel cu explicații, atașând și toate dovezile de plată efectuate către cămin, dar fără succes. M-am adresat apoi Primăriei Fitionești,care s-au rezumat la explicațiile financiare deficitare a administratorului Căminului, spunându-mi că nu pot cere extrasele pe 2023 de la Trezorerie, pentru că nu se mai emit. Eroarea domnului administrator survine în primul rând din faptul că acesta realizează contabilitatea internă ca și cum aș fi plătit mereu pentru luna în curs, deși în fiecare virament bancar am specificat faptul că este pentru luna următoare. Ca atare, am achitat la casieria Căminului cazarea pe 3 luni (ianuarie, februarie și martie 2023), iar la final de martie am transmis banii pentru luna aprilie. Dânsul, totuși, începând cu luna martie 2023s-a încurcat în calcule, tratând tranzacția de la final de martie pentru luna în curs deși nu era, iar restul ce au urmat la fel, până în decembrie 2023 (care era plătită pentru ianuarie 2024 de fapt). Cum în martie 2023 erau două sume în aceeași lună, pe una a considerat-o plată parțială pentru luna ianuarie 2024. Decontarea finală, după cum ziceam anterior, îi reieșeau administratorului Căminului și ulterior contabilei Primăriei Fitionești de 480 lei, iar mie, după toate calculele 1067 lei (667 lei cazare neconsumată și 400 plătiți în plus). Am contactat apoi DGASPC Vrancea, care m-au informat că nu se pot implica, deoarece Căminul nu este în subordinea lor, ci aparține de Primărie. DGASPC Vrancea a redirecțional petiția mea către AJPIS Vrancea, care astăzi m-au anunțat că nici ei nu se implică, deoarece asemenea neînțelegere li se pare demnă de instanța de judecată. Chiar nu există nicio posbilitate prin care să mi se facă dreptate? Bunica mea are pensie mică și demență, efectiv avem nevoie de fiecare bănuț pentru îngrijirea ei, în special după precara îngrijire primită în Cămin. | |
|
|