Forum avocaţi > Civil

Contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager

1  2  Final
 27-10-2014
Vizitator
Buna ziua,

As avea nevoie de un sfat in ceea ce priveste urmatoarea situatie: dupa moartea bunicului, bunica a facut act de vanzare cumparare cu o clauza de uzufruct viager. Cumparatorii sunt mama si unchiul fiecare are 1/4 din casa.
in ultima perioada unchiul s-a mutat la bunica si a se comporta foarte urat cu ea, in sensul ca nu o lasa sa manance, tot timpul e beat, ii cheltuie pensia...etc.
Intrebarea mea este ce se poate face in acest caz? deoarece el nu vrea sa plece din casa, sustine ca e casa lui nu a bunicii. Se poate anula acel contract sau ce se poate face?
Răspunde
 27-10-2014
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Clauza de uzufruct viager presupune dezmembrarea dreptului de proprietate in atributele sale:posesie,folosinta si dispozitie.Cu alte cuvinte,nuda proprietate(dispozitia) ramane la cumparatori(mama si unchiul) iar,posesia si folosinta la constituentul-vanzator(bunica).Asa incat,pe tot timpul vietii bunicii, aceasta are posesia si folosinta casei pe care cumparatorii sunt obligati sa le respecte.Chiar si daca unchiul si mama ar vinde casa, noul cumparator este obligat sa respecte contractul de uzufruct viager.Cumparatorii -unchiul si mama-sunt obligati sa respecte dreptul de folosinta si posesie al bunicii,in caz contrar, va puteti adresa instantei de judecata , fie ptr.anularea contractului,fie ptr.a-l obliga pe unchiul dvs.sa respecte clauzele contractului de uzufruct viager.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 27-10-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu exista in acel contract si clauza de intretinere ?

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-10-2014
Vizitator
nu exista clauza de intretinere
Răspunde
 28-10-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.consultjuridic.online
Facebook
bunica sa faca sesizare la politie. bunica mai are un copil din ce scrieti si e firesc s-o ajute ca sa scape de betiv

Avocat Myra Cimpean
WhatsApp/Tel: +40 723 537 992
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-11-2014
Vizitator
buna ziua
As avea si eu o problema,va rog sa ma ajutati
La data de 20/06/2014 am cumparat in baza unei chitante Facuta in primarie ,suprafata totala de 19,5 ari de la tatal Meu. Deoarece acesta pana in prezent Nu a binevoit sasi perfecteze actele am deschis o actiune in judecata in vederea dobandirii accestui teren. Mentionez ca tatal Meu avea terenul mostenire de la parintii ,ACTUAL decedati unde tatal Meu are rol si plateste taxe de mai bine de 50 ani.
intre timp ,eu am inceput sa costruiesc o casa pe acel teren pe care am inregistrato si inscriso la primarie.
Problema este ca acum tatal Meu Spune ca Nu mai imi lasa acel teren si ca va strica actele Deoarece Nu mai este de acord Deoarece avea nevoie de o casa in curte.Va rog sa ma ajutati Sami spuneti ce trebuie sa fac mai departe . Va reusi tatal Meu sa strice acele acte facute in original in fata Domnului Primar si a doi martori impreuna cu noi? Voi putea Sami perfectionez actele pe numele Meu pe teren sau numai pe casa?
Cu respect
Va multumesc
Răspunde
 05-11-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
Facebook
mergeti in continuare cu procesul ca sa solicitati hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare, mai ales daca ati platit terenul si actul a fost semnat cu martori.
neaparat sa va angajati un avocat. cu o buna aparare, tatal dvs nu ar avea sanse de castig impotriva dvs

Avocat Myra Cimpean
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-11-2014
Vizitator
Buna ziua
am contactat un Avocat asa cum mati sfatuit. Mi sa spus ca Nu se poate face Nimik si ca voi pierde in fata tatalui Meu Deoarece acesta Nu are act de proprietàte pe acel teren, chiar daca acesta a facut un acord cu frati sai,la trecut in carta funciara si plateste taxele la primarie pe rol de mai bine de 50 ani. privind casa spunea ca frati mei pot sa mio strice Deoarece am acelassi drepturi ca si ei acolo.... Ma intreb ,Atunci de ce domnul Primar a acceptat sa faca acel act de vanzare comparare si mia permis Sami construiesc acea casa daca stia ca Nu voi putea obtine Nici un drept?

In acel act de vanzare comparare Spune:
Subs.XX in calitate de vanzator am primit astazi suma de 000000 lei de la X Elena reprezentand.... Cu vecinii.......
mentionez ca am vandut de veci suprafata de teren menzionata mai sus.valoarea totala este de 00. 000lei
Subsemnata X E declar ca am achitat vanzatorului interaga suma de 00.000 lei
Prezenta este definitiva si irrevocabile pana la intocmirea actelor de vanzare-cumparare prin judecatorie sau notariat
Dupa care avem in original semnatura Domnului primar si stampila + doi martori apoi eu si tatal Meu Toti cu semnatura si date CI.
Va rog Sa ma ajutati....tinand cont ca tatal Meu are in Jur de 71 ani..acum Spune ca accepta Sami dea terenul unde am construit casa Dar Nu si restul... Voi reusi sa obtin un act macar pe acel teren de sub casa unde am muncit si investit atat??
Va multumesc
Răspunde
 11-11-2014
Brasov
0726108064
blnttunde@yahoo.com
Buna ziua... este inregistrata o actiune civila pe rolul isntantei de judecata, mergeti cu dosarul inainte, ca instanta de judecata sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act autentic.
Avocat BAlint Tunde Baroul Brasov
Tel 0726108064

Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov
Tel. 0726-108064
E-mail: blnttunde@yahoo.com
Răspunde
 12-11-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
Facebook
dna Elena, vad ca au aparut aspecte noi, acela ca nici tatal dvs nu are acte de proprietate pe teren deci tatal dvs nu avea ce sa va vanda, atata timp cat el nu detine terenul.
platind impozit si ingrijindu-se de teren de jumatate de secol, el isi poate reglementa socotelile cu fratii sai, in sensul ca poate invoca prin instanta uzucapiunea si astfel va obtine o hotarare - act care sa fie asililat cu actul de proprietate, in baza caruia ulterior sa va vanda partea de teren pe care v-ati construit casa. fiind deja platit terenul, v-ar putea face o donatie

Avocat Myra Cimpean
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-11-2014
Vizitator
Tatal meu si-a facut un credit de nevoi personale iar dupa 4 luni a decedat vreau sa adaug ca nu a avut asigurare nu la girat nimeni actele inminate bancii au fost buletin cupon pensie si o factura de lumina vreau sa precizez ca in momentul in care a incheiat contractul cu banca actele pe imobilul de la adresa din buletin erau intocmite cu un an in urma contract de vanzare cumparare cu parte aviagera fiicei sale in acest caz nu sa mai facut succesiune cine plateste ratele?Va multumesc cu respectu
Răspunde
 18-11-2014
Sector 4
0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Banca creditoare ar putea cere pe in baza unei actiuni pauliene (art.1562-1565 NCC)anularea contract de vanzare-cumparare.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 19-12-2014
Vizitator
buna ziua
Am fost casatorit si am divortat. Din acea casatorie a rezultat un copil care acum are 17 ani, si care locuieste cu fosta sotie eu platind pensie alimentara .dupa divort si partaj am cumparat o locuinta proprietate doar pe numele Meu.intentionez sa ma recasatoresc,sa vand locuinta sus mentionata ptr ami cumpara un apartament coproprietate si As dori sa stiu daca copilul Meu are vreun drept la vanzarea accestui apartament sau la apartamentul ce voi cumpara coproprietate.
Cu respect
Multumesc anticipat
Răspunde
 20-12-2014
Sector 4
0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Nu are nici un drept la vanzarea acelui apartament,puteti face ce vreti in timpul vietii cu bunurile dvs.La decesul dvs.fiul dvs. va veni la mostenire la averea dvs. in calitate de descendent, ca mostenitor legal.

www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 06-02-2015
Vizitator
Buna ziua domnilor avocati
Asa CUM am specificat mai sus am avut prima sedinta unde rezultatul este urmatorul....

Document:Hotarare Nr:.......
Tip soluţie: Respinge cererea
Soluție pe scurt: Admite excepţia prematurităţii. Respinge acţiunea ca fiind prematur introdusă.
Va rog respectuos Sami spunemi c'è inseamna...
..mentionez ca tatal Meu la proces a fost de acord cu acel document

Va multumesc anticipat

Elena
Răspunde
 06-02-2015
BUCURESTI

Înseamnă că cineva - pârâtul sau instanța din oficiu, a invocat excepția prematurității și aceasta a fost admisă. Detalii despre excepția prematurității: http://legeaz.net/dictionar-juridic/exceptie-prematuritate-actiune

Excepția prematurității se poate referi în cazul dvs. la faptul că tatăl încă este în viață și este prematură discutarea unor aspecte ce privesc succesiunea lui. În acest moment nu aveți calitatea de moștenitor, această calitate o veți avea de abia după decesul tatălui dacă acceptați succesiunea.

Avocat in Baroul Bucuresti
Răspunde
 06-02-2015
Vizitator
Domnule Avocat,Imi cer scuse Daca gresesc . Nù cred ca in cazul Meu se vorbeste de mostenire,Deoarece eu am un act de vanzare cumparare : (mai sus este specificat totul)
In acel act de vanzare cumparare Spune:
Subs.XX in calitate de vanzator am primit astazi suma de 000000 lei de la X Elena reprezentand.... Cu vecinii.......
mentionez ca am vandut de veci suprafata de teren menzionata mai sus.valoarea totala este de 00. 000lei
Prezenta este definitiva si irrevocabile pana la intocmirea actelor de vanzare-cumparare prin judecatorie sau notariat
Dupa care avem in original semnatura Domnului primar si stampila + doi martori apoi eu si tatal Meu Toti cu semnatura si date CI.
Eu trebuie Sami legalizez actul ,acel document ,acea hotarâre care sa tina loc de act autentic
La proces tatal Meu a spus da,sunt de acord cu acesta. Datorita problemelor de sanatate Nu sunt in localitàte si Nu stiu cum sa procedez mai departe
Din nou i-mi cer scuse Daca gresesc...
Cu respect
Va multumesc anticipat
Elena
Răspunde
 06-02-2015
BUCURESTI

Atunci vedeți cum a fost motivată excepția prematurității de către pârât sau așteptați motivarea instanței să vedeți ce anume a fost prematur.

Avocat in Baroul Bucuresti
Răspunde
 06-02-2015
Vizitator
Doamna avocat
Buna ziua
(mai sus este specificat totul)
Am cumparat de la tatal Meu un teren, in basa unei chitante Facuta in primarie in fata Domnului Primar
In acel act de vanzare cumparare Spune:
Eu a trebuit sa-mi legalizez acel act si am chemat in judecata pe tatal Meu pentru a putea obtine acea Hotarare care sa Tina loc de act autentic.
am avut prima sedinta unde rezultatul este urmatorul....

Document:Hotarare Nr:.......xxxxx
Tip soluţie: Respinge cererea
Soluție pe scurt: Admite excepţia prematurităţii. Respinge acţiunea ca fiind prematur introdusă.
Va rog respectuos Sami spunemi c'è inseamna...

mentionez ca tatal Meu la proces a fost de acord cu acel document
PS.Datorita problemelor de sanatate Nu sunt in localitàte si Nu stiu cum sa procedez mai departe,daca va trebui sa merg personal pentru a ridica raspunsul sau imi va fi expediat prin posta?
Va multumesc pentru toate raspunsurile si ajutorul acordat

Cu respect
Va multumesc anticipat
Elena
Răspunde
 07-02-2015
Brasov
0726108064
blnttunde@yahoo.com
Buna ziua...cel mai bine este sa scanati documentele (sentinta primita, contractul de vanzare cumparare) pe care le aveti si sa trimiteti la un avocat in vederea analizarii faptice. Prin solutia scrisa mai sus, instanta de judecata a admis exceptia prematuritatii introducerii actiunii, ceea ce inseamna ca nu s-a cercetat dosarul in fond. Adica Dvs nu a-ti rezolvat problema pentru care a-ti ajuns in instanta si nu s-a clarificat nici situatia terenului si nici situatia constructiei care se afla pe teren.
Cu stima

Avocat Balint Tunde - Baroul Braşov
Tel. 0726-108064
E-mail: blnttunde@yahoo.com
Răspunde
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1107

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.