|
08-04-2018 |
 | Flavia Vizitator |
| Buna ziua am si eu cateva întrebari ... Daca am pierdut hartia de divort inaite so legalizez pot face cerere pentru alta in cat timp o sa o primesc ? Pot sa fac cererea la ori ce judecatorie sau doar la judecatoria unde sa tinut procesul ? legalizarea divortului de face doar la judecatoria la care sa tinut procesul sau se poate face ori unde in oti cr judet ? .... | |
|
|
|
09-04-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Flavia a scris pe 08-04-2018: Buna ziua am si eu cateva întrebari ... Daca am pierdut hartia de divort inaite so legalizez pot face cerere pentru alta in cat timp o sa o primesc ? Pot sa fac cererea la ori ce judecatorie sau doar la judecatoria unde sa tinut procesul ? legalizarea divortului de face doar la judecatoria la care sa tinut procesul sau se poate face ori unde in oti cr judet ? .... Legalizearea hotararii se efectueaza de catre instanta care a judecat divortul. Copia hotararii o veti obtine de la Arhiva instantei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
11-04-2018 |
 | Narcisa Vizitator |
| Buna ziua!am si eu o hotarare de divort pe care scrie definitiva mai trebuie sa astept acele 30 de zile pt a o legaliza?la arhiva mi a spus k sa merg da platesc o taxa de timbru de 5 lei pt legalizare!es ramene definitiva si irevocabila? | |
|
|
|
11-04-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Narcisa a scris pe 11-04-2018: Buna ziua!am si eu o hotarare de divort pe care scrie definitiva mai trebuie sa astept acele 30 de zile pt a o legaliza?la arhiva mi a spus k sa merg da platesc o taxa de timbru de 5 lei pt legalizare!es ramene definitiva si irevocabila? Va trebui sa solicitati legalizarea hotararii la serviciul Registratura si sa achitati o taxa judiciara de timbru de 5 lei/exemplar. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
02-05-2018 |
 | Mihaela Cristea Vizitator |
| Sunt cetatean roman.M-am casatorit in 2011 cu un cetatean american. Casatoria s-a facut in SUA si nu s-a transcris in Romania. In 2016 am revenit in tara. Am reusit sa obtin, printr-un avocat american, o copie dupa actul de divort pronuntat in SUA. Cum pot obtine o copie legalizata ? Daca vreau sa ma recasatoresc in Romania, in cererea de casatorie la intrebarea 'ati mai fost casatorit?' bifez DA : nu am originalul actului, sau NU....? | |
|
|
|
28-06-2018 |
 | Mocanu Vizitator |
| Hotărâre judecătorească cu apel 10 zile cine ar putea sa facă apel?parchetul politia?? | |
|
|
|
28-06-2018 |
| Mocanu a scris pe 28-06-2018: Hotărâre judecătorească cu apel 10 zile cine ar putea sa facă apel?parchetul politia?? Poate face apel orice parte din dosar. Așadar, dacă Parchetul sau Poliția sunt părți în dosar este evident că acestea pot formula apel. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
29-06-2018 |
| Mocanu a scris pe 28-06-2018: Hotărâre judecătorească cu apel 10 zile cine ar putea sa facă apel?parchetul politia?? Oricare parte din dosar, daca este nemultumita de hotararea instantei de fond, poate promova calea de atac in termenul legal. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
11-07-2018 |
 | Mocanu Vizitator |
| Buna ziua daca au trecu cele 10 zile de apel si nu a făcut nimeni apel in cat timp îmi vor trimite hotărârea ca si definitiva acasă dela pronunțare sau dela comunicarea minutei? Va mulțumesc. | |
|
|
|
17-08-2018 |
 | Filupache Alina Vizitator |
| Vă respect,am și eu o întrebare la dumneavoastră ::cum pot obține hotărârea de divorț legalizată dacă nu mă pot prezenta la tribunal?eu am facut scris către tribunal sa mi-o trimită prin poștă dar mi-a confirmat ca trebuie să achit taxa de timbru de 5 lei. De unde pot scoate acest timbru?am fost la oficiului poștal dar mia cerut cont fiscal și cont bancar.De unde să iau aceste conturi Menționez ca divortul a. avut loc la tribunalul ploiești iar eu mă aflu acum in arad.Cum sa procedez va rog să mă ajutați si pe mine. Va mulțumesc. | |
|
|
|
18-08-2018 |
| Filupache Alina a scris pe 17-08-2018: Vă respect,am și eu o întrebare la dumneavoastră ::cum pot obține hotărârea de divorț legalizată dacă nu mă pot prezenta la tribunal?eu am facut scris către tribunal sa mi-o trimită prin poștă dar mi-a confirmat ca trebuie să achit taxa de timbru de 5 lei. De unde pot scoate acest timbru?am fost la oficiului poștal dar mia cerut cont fiscal și cont bancar.De unde să iau aceste conturi Menționez ca divortul a. avut loc la tribunalul ploiești iar eu mă aflu acum in arad.Cum sa procedez va rog să mă ajutați si pe mine. Va mulțumesc. Dacă aveți domiciliul din buletin în Arad, trebuie să mergeți la Direcția de Impozite și Taxe Locale de acolo (DITL) și să achitați o taxă judiciară de timbru de 5 lei. Vă sfătuiesc să legalizați mai multe exemplare de pe sentință, nu numai una. În acest caz, plătiți câte 5 lei/1 exemplar pe care doriți să-l legalizați. Sunt sigur că și la Poșta Română din localitatea în care domiciliați puteți plăti taxa judiciară de timbru. Dacă nu aveți adresa din buletin la Arad ci în altă localitate, trebuie să mergeți în acea localitate să plătiți taxa de timbru sau puteți să rugați pe cineva din acea localitate să vă plătească taxa (este posibil dacă are o copie a buletinului dvs). | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
10-09-2018 |
 | Ioana Vizitator |
| Bună seara. Am o întrebare dacă ma puteți ajuta cu un răspuns. Am terminat procesul Complet: C24 M amânări Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Admite cererea de chemare in judecată Dispune ca exercitarea autorită?ii părinte?ti faţă de minora IGM să se facă exclusiv de către reclamantă. Stabile?te locuin?a minorei IGM la reclamantă. Obligă pârâtul la plata în favoarea minorei a unei pensii de întreţinere în cuantum de 1/4 din venitul net lunar dar nu mai pu?in de 1/4 din venitul minim net pe economia na?ională care se va plăti de la data introducerii cererii de chemare în judecată ?i până la majoratul acesteia. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la pronunţare pentru reclamantă şi de la comunicare pentru pârât ce se depune la Judecătoria Ia?i. Pronunţată azi, 10.07.2018, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, în condiţiile art.396 alin.2 Cod procedură civilă. Document: Hotarâre 8416/2018 10.07.2018 termenu pentru a face el apel scade luni 17 septembrie. Ca sa pot pleca din tara cu fata trebuie sa cer hotărârea de la arhiva sau o primesc prin posta? Trebuie sa fie legalizata pentru a trece vama? Pot sa o obțin mai repede pentru a pleca din tara? Dacă da cum? Mulțumesc anticipat | |
|
|
|
10-09-2018 |
| Ioana a scris pe 10-09-2018: Bună seara. Am o întrebare dacă ma puteți ajuta cu un răspuns. Am terminat procesul Complet: C24 M amânări Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Admite cererea de chemare in judecată Dispune ca exercitarea autorită?ii părinte?ti faţă de minora IGM să se facă exclusiv de către reclamantă. Stabile?te locuin?a minorei IGM la reclamantă. Obligă pârâtul la plata în favoarea minorei a unei pensii de întreţinere în cuantum de 1/4 din venitul net lunar dar nu mai pu?in de 1/4 din venitul minim net pe economia na?ională care se va plăti de la data introducerii cererii de chemare în judecată ?i până la majoratul acesteia. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la pronunţare pentru reclamantă şi de la comunicare pentru pârât ce se depune la Judecătoria Ia?i. Pronunţată azi, 10.07.2018, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, în condiţiile art.396 alin.2 Cod procedură civilă. Document: Hotarâre 8416/2018 10.07.2018 termenu pentru a face el apel scade luni 17 septembrie. Ca sa pot pleca din tara cu fata trebuie sa cer hotărârea de la arhiva sau o primesc prin posta? Trebuie sa fie legalizata pentru a trece vama? Pot sa o obțin mai repede pentru a pleca din tara? Dacă da cum? Mulțumesc anticipat Dacă nu se exercită o cale de atac, puteți legaliza sentința în data menționată. Taxa de legalizare este de 5 lei/exemplar. Puteți pleca din țară dacă exercitați autoritatea părintească exclusivă. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
11-09-2018 |
| Ioana a scris pe 10-09-2018: Bună seara. Am o întrebare dacă ma puteți ajuta cu un răspuns. Am terminat procesul Complet: C24 M amânări Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Admite cererea de chemare in judecată Dispune ca exercitarea autorită?ii părinte?ti faţă de minora IGM să se facă exclusiv de către reclamantă. Stabile?te locuin?a minorei IGM la reclamantă. Obligă pârâtul la plata în favoarea minorei a unei pensii de întreţinere în cuantum de 1/4 din venitul net lunar dar nu mai pu?in de 1/4 din venitul minim net pe economia na?ională care se va plăti de la data introducerii cererii de chemare în judecată ?i până la majoratul acesteia. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la pronunţare pentru reclamantă şi de la comunicare pentru pârât ce se depune la Judecătoria Ia?i. Pronunţată azi, 10.07.2018, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, în condiţiile art.396 alin.2 Cod procedură civilă. Document: Hotarâre 8416/2018 10.07.2018 termenu pentru a face el apel scade luni 17 septembrie. Ca sa pot pleca din tara cu fata trebuie sa cer hotărârea de la arhiva sau o primesc prin posta? Trebuie sa fie legalizata pentru a trece vama? Pot sa o obțin mai repede pentru a pleca din tara? Dacă da cum? Mulțumesc anticipat Va trebui sa asteptati sa vi se comunice hotararea, iar apoi sa se implineasca termenul de apel, iar daca nu va fi exercitata calea de atac, o puteti legaliza. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
19-09-2018 |
 | Ioana Vizitator |
| Bună seara. Am și eu o întrebare. Am câștigat procesul (exercitarea autorităţii părinteşti sa se facă exclusiv de catre mama) termenul de apel al fostului concubin a scăzut pe 17. 09. 2018 Am vorbit cu avocata și mi-a spus ca trebuie investita cu forma definitiva și iremediabil. Întrebarea mea este cât poate dura aceasta procedura. Va mulțumesc | |
|
|
|
20-09-2018 |
| Ioana a scris pe 19-09-2018: Bună seara. Am și eu o întrebare. Am câștigat procesul (exercitarea autorităţii părinteşti sa se facă exclusiv de catre mama) termenul de apel al fostului concubin a scăzut pe 17. 09. 2018 Am vorbit cu avocata și mi-a spus ca trebuie investita cu forma definitiva și iremediabil. Întrebarea mea este cât poate dura aceasta procedura. Va mulțumesc Depinde de judecătorie, dar nu poate dura mai mult de o săptămâna, In general durează 2-4 zile. Trebuie sa depuneți o cerere, copia hotărârii civile și o taxa de 5 lei pentru fiecare exemplar legalizat. Depineti atâtea copii de pe hotărâre câte exemplare legalizate doriți. Va sfătuiesc sa va faceți mai multe exemplare legalizate de pe hotărâre. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
09-10-2018 |
 | Alexandra Vizitator |
| Buna ziua!!Eu am avut pe 2 un termen pentru o ordonanta presidentiala pentru a putea face pasaportul fetei si a pleca di tara..Intrebarea mea este acum ca sa am foaia si sa ii fac pasaportul unde trebuie sa merg sa o cer si ce trebuie platit?? | |
|
|
|
09-10-2018 |
 | Alexandra Vizitator |
| Buna ziua!!Eu am avut pe 2 un termen pentru o ordonanta presidentiala pentru a putea face pasaportul fetei si a pleca di tara..Intrebarea mea este acum ca sa am foaia si sa ii fac pasaportul unde trebuie sa merg sa o cer si ce trebuie platit?? | |
|
|
|
10-10-2018 |
 | Paulescu Ioana Vizitator |
| Avocat Popescu Dan a scris pe 14-11-2015: Mergeti la arhiva instantei si solicitati o copie legalizata cu mentuinea ca este definitiva,apoi mergeti la un executor judecatoresc si puneti-o in executare. | |
|
|
|
23-01-2019 |
 | Valentina Vizitator |
| in cat timp pot fisica hotararea definitiva dupa ce am facut cere di am platit timbru | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |