Forum avocaţi > Civil

Legalizare hotarare judecatoreasca

1  2   3   4  Final
 08-12-2014
Vizitator
Ce trebuie sa fac pentru a legaliza hotararea judecatoreasca intr-un proces care s-a finalizat de curand si am primit sentinta acasa? Am inteles ca trebuie sa platesc o taxa?
Răspunde
 08-12-2014
Vizitator
Pentru eliberarea copiilor legalizate ale hotarârilor judecatoresti, depunerea cererilor se face la registratura instantei, de obicei doar in anumite zile ale saptamanii între orele 9:00–13:00 sau 9:00–14:00 (zilele si programul variaza de la o instanta la alta).

Eliberarea hotarârilor judecatoresti legalizate se face ulterior depunerii cererii de legalizare.

În vederea legalizarii se va achita taxa de timbru aferenta acesteia, în cuantum de 5 lei, pentru fiecare exemplar, conform art. 9 lit. l din OUG nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru, în contul bugetului local al unitatii administrativ-teritoriale în a carei raza îsi are domiciliul sau, dupa caz, sediul fiscal, platitorul.

Veti avea nevoie de hotararea din dosar, nu de cea comunicata pentru ca cea comunicata nu contine semnaturile judecatorilor.

Pentru copiile din dosar mai trebuie sa platiti 0,20 lei/pagină daca sunt efectuate de catre instanta sau tariful xeroxului daca se colaboreaza cu o firma privata pentru xerox.
Răspunde
 08-12-2014
Vizitator
Multumesc mult, aveti cumva un model de cerere de legalizare?
Răspunde
 08-12-2014
Vizitator
Cerere de eliberare copie legalizata hotarare judecatoreasca:

ROMÂNIA
JUDECĂTORIA ……………………………
DOSAR ……………………………
TERMEN …………………………

DOMNULE PREŞEDINTE,

Subsemnatul (a) …………………………….. în calitate ………………… vă rog să îmi aprobaţi eliberarea unei copii legalizate după sentinţa nr. ………………… pronunţată în dosarul nr. ………………….. fiindu-mi necesară la………………………….

Data: …………………

SEMNĂTURA…………………

DOMNULUI PREŞEDINTE AL JUDECĂTORIEI ……………………………
Răspunde
 10-12-2014
Vizitator
Se scrie "de pe" nu "după", în rest, pare în regulă modelul.
Răspunde
 10-12-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
Fratilor, ajutati pe cat puteti, desigur in anumite limite fiindca nimeni din lumea aceasta nu traieste cu aer...si avocatul este un om ca toti oamenii si avocatura este sursa lui de venit.
User Roxana, nu inteleg de ce sa interveniti cu o astfel de observatie lipsita de sens in contextul in care Avocat Anton a dat atatea informatii de un real folos nu numai pentru userul care a pus intrebarea dar si pentru alti vizitatori ai forumului care au aceasi nelamurire - fiind o situatie care se investe inerent.
Acum a fost introdusa functia de editare mesaje si orice prostiara scriem din graba/greseala, o putem remedia.

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-08-2015
Vizitator
Nu inteleg, este necesara legalizarea in cazul necesitatii unei copii dupa o hotarare judecatoreasca sau orice hotarare de acest gen necesita legalizata la primire? Mama mea mi-a dat in judecata tatal pt a obtine bani de la el pt intretinerea mea si la ceva timp dupa proces la care tata nu sa prezentat, am primit acasa hotararea judecatoreasca care il obliga sa ne dea o suma de bani lunar insa am inteles de la o ruda ca aceasta hotarare trebuie legalizata in 30 de zile.
Răspunde
 24-08-2015
Vizitator
Ati inteles gresit s-au ruda v-a comunicat gresit. Hotararea poate fi atacata in 30 de zile - poate la asta s-a referit. In niciun caz nu este obligatroiu sa o legalizati in 30 de zile :)
Răspunde
 27-08-2015
Vizitator
Multumesc!
Răspunde
 28-10-2015
Vizitator
mi s- a comunicat hotararea judecatoreasa prin posta dar fara semnaturile judecatorilor, inteleg ca aceasta poate fi atacata cu apel in 30 de zile apel care sigur nu se va mai face deorece paratul nu s-a prezentat deloc la proces. Intrebarea mea este: tot prin posta voi primi hotararea definitiva si irevocabila , tb sa ast sa treaca acest termen ca sa le pot legaliza?daca nu cand o voi primi , sau de unde o pot ridica?
Răspunde
 28-10-2015
Vizitator
Legalizare Hotararea a scris pe 28-10-2015:
Intrebarea mea este: tot prin posta voi primi hotararea definitiva si irevocabila , tb sa ast sa treaca acest termen ca sa le pot legaliza?

Nu, pe aia trebuie sa mergi tu sau avocatul tau sa o iei de la instanta (trebuie sa ceri legalizarea hotararii). Deja poti merge sa o iei daca ti s-a comunicat deja prin posta - asta inseamna ca hotararea e redactata si gata de legalizat.
Răspunde
 13-11-2015
Vizitator
Am obtinut de la Curtea de Apel Iasi o hotarare definitiva, in contencios administrativ cu DGRFP Iasi, hotarare prin care instanta obliga DGRFP Iasi sa-mi plateasca circa 4.000 lei. Desi hotararea este definitiva inca din luna aprilie 2015, DGRFP Iasi nu mi-a platit nici un leu pana acum. DGRFP Iasi a actionat si depunand o cerere de recurs in anulare, actiune care de asemenea a fost respinsa de Curtea de Apel.
Ce ma sfatuiti sa fac in continuare pentru a intra in posesia banilor ?
Chiar este necesar sa apelez la un executor judecatoresc ?
Răspunde
 14-11-2015
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Mergeti la arhiva instantei si solicitati o copie legalizata cu mentuinea ca este definitiva,apoi mergeti la un executor judecatoresc si puneti-o in executare.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 16-11-2015
Vizitator
Observatia e o prostie, textul e corect. Se spune si-a schimbat numele "dupa" al sotului, nu "de pe" al sotului
Răspunde
 16-11-2015
Vizitator
Am fost la Curtea de apel Iasi si am incercat sa obtin o copie legalizata dupa decizie dar, au aparut probleme birocratice pe care eu, ca neofit in drept, n-am stiut sa la anticipez. Le insirui in continuarea textului in felul in care le-am perceput eu:
1. Cererea trebuia sa o adresez Tribunalului Iasi si nu Curtii de Apel, deoarece instanta de fond este Tribunalul, Curtea de Apel doar a respins apelul DGRFP-ului, mentinind Hotararea data de Tribunal.
2. Dosarul cu Hotararea data de Tribunal, era la Curtea da Apel, deoarece judecatorul de la Curte trebuia sa motiveze respingerea Recursului in anulare solicitat de DGRFP Iasi, respingere care s-a intamplat pe data de 10.11.2015, si de aici cercul vicios. Tribunalul mi-ar fi dat copia, dar nu avea dosarul in arhiva, dosarul fiind inca la Curte, iar Curtea nu avea de ce sa-mi dea copia legalizata deoarece nu era instanta de fond.
3. Un tanar binevoitor care era si el pe la Registratura cu ceva treaba, m-a sfatuit sa solicit o "incheiere de solutie" de la Curte (din care sa rezulte ca apelul a fost respins si Hotararea Tribunalul a ramas neschimbata) si sa cer sa mi-o trimita acasa prin posta (sunt din Bacau) si dupa ce o voi primi, sa ma prezint cu ea la Tribunal si sa solicit copia legalizata, pe care tot asa, sa solicit sa o primesc prin posta acasa. In ipoteza in care Tribunalul imi va elibera acea copie legalizata sa mai fac un drum la Iasi si sa iau legatura cu un executor judecatoresc competent pentru judetul Iasi. Am dat fuga la Impozite si taxe, am platit 1 leu si m-am intors tot fuga la Curte si am depus o cerere cum mi s-a propus.
4. Habar n-am cat dureaza pana va ajunge dosarul meu inapoi la Tribunal ca sa poata sa faca o copie a Hotararii pe care s-o legalizeze si nici cat va mai dura si executarea (care probabil ca va fi ea contestata), dar ma bucur ca sunt destul de tanar si nu sunt in pericol sa mor de batranete pana DGRFP Iasi va respecta Hotararile judecatoresti definitive. Este de-a dreptul stupefiant sa vezi o institutie a Statului recurgand la toate tertipurile avocatesti pentru se sustrage de la respectarea legii.
Scuze pentru lungimea postarii !
Răspunde
 17-11-2015
Vizitator
1. Asa este, cererea se adreseaza instantei de fond la care se intoarce dosarul.
2. Din nou corect, se intampla frecvent.
3. Ce mai puteti incerca sa faceti este o cerere de urgentare a redactarii:
http://legeaz.net/modele/cerere-urgentare-redactare-hotarare-sentinta
4. Se intampla foarte des in sistemul romanesc de justitie sa se intarzie redactarea si de obicei cauza este supraaglomerarea instantei sau indolenta judecatorului (in aceasta ordine), deci este putin probabil sa fie vorba despre un "tertip avocatesc".
Răspunde
 17-11-2015
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Cererea se adreseaza instantie de fond, deoarece la aceasta se intoarce dosarul cuazei.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
 17-11-2015
Vizitator
Obiectiv a scris pe 16-11-2015:
Observatia e o prostie, textul e corect. Se spune si-a schimbat numele "dupa" al sotului, nu "de pe" al sotului

Obiectiv, observatia a fost corecta si imi recunosc greseala. Se scrie "copie <<de pe>>", nu "copie <<dupa>>"!
Răspunde
 17-11-2015
Vizitator
Avocat Popescu Dan a scris pe 17-11-2015:
Cererea se adreseaza instantie de fond, deoarece la aceasta se intoarce dosarul cuazei.

Ma bucur ca sunteti de acord cu ce-am scris. Ceva original data viitoare?
Răspunde
 18-11-2015
Vizitator
Dupa ce am ajuns acasa si m-am gandit profund (la cat de fraier am fost !), am hotarat sa ma adresez cu cererea in scris, prin Posta Romana, catre Tribunalul Iasi, sa-mi transmita tot prin Posta copia legalizata a Hotararii definitive. Cand o vor trimite, atunci o voi primi, asta este situatia, dupa ce se termina rabdarea, continuam cu indelunga rabdare. Inca mai am rabdare.
Asa cum am asteptat atat timp ca golanii, pardon, domnii de la DGRFP sa-mi dea banii din proprie initiativa, am sa mai astept si raspunsul Tribunalului, poate, cine stie, gola..., domnii de la DGRFP vor plati, pentru a evita executarea silita, pentru a economisi plata si a executorului judecatoresc.
In curand aniversez (!) 2 ani de cand ar fi trebuit sa primesc banii pentru care m-am judecat pana acum. Totusi nu este chiar asa de mult, sincer. Cu aceasta ocazie am pierdut orice respect pentru aceasta institutie.
Sa auzim numai de bine !
Răspunde
Răspunde 1  2   3   4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.