|
16-01-2015 |
 | Bogdan lup Vizitator |
| Buna,as avea o problema daca ma puteti ajuta cu vreun sfat.Am cumparat o masina de la un baiat ,(bmw) si el ma tot amana sa facem contract,dupa un timp m-a sunat sa imi spuna daca nu vreau sa fac un schimb cu el sa imi dea un mercedes,intr-adevar nu mi-a placut cum merge bmw si am facut schimbul.el tot se ferea sa facem contract,tot imi zicea ca ,,maine¨´ facem contract.m-a sunat intr-o zi si mi-a spus ca neaparat trebuie sa i dau mercedesul inapoi ca are droguri ascunse si trebuie sa duca masina in Austria,eu m-am speriat si iam dat-o.d atunci nu mi-a mai dat nici banii inapoi ,nici vreo masina intrebarea mea este cum mi-as putea recupera banii inapoi???multumesc | |
|
|
|
16-01-2015 |
| faceti plangere penala, chestia este cu ce dovediti? aveti chitanta de mana? daca aveti un document ceva semnat, puteti sa va recuperati banii prin instanta. chitanta de mana ar fi un inceput de dovada | Avocat Myra Cimpean www.consultjuridic.online WhatsApp/Tel: +40 723 537 992 | |
|
|
|
|
18-01-2015 |
| Puteti face plangere penala ptr.infractiunea de inselaciune,prevazuta si pedepsita de art.244 NCP,trebuie sa aveti probe,inscrisuri. | Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217 www.avocat-danpopescu.ro | |
|
|
|
10-11-2015 |
| Puteti face plangere pentru inselaciune dar e posibil sa fie greu de dovedit. Ce suma ati platit pe masina? Nu cred ca veti putea sa va descurcati fara avocat angajat deoarece e mult de analizat inainte de a formula plangerea penala. Trebuie gandita foarte bine redactatea plangerii pentru ca altfel politia nu o sa va ia in seama. Daca doriti asistenta si reprezentare juridica in proces ne puteti contacta la datele de mai jos. | |
|
|
|
05-02-2016 |
 | Tinu80 Vizitator |
| Ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri? Am cumparat o masina de la un samsar care era intermediar intre mine si posesorul masinii! Intre timp am descoperit foarte multe innereguli la masina si vreau sa imi recuperez banii,macar o parte din ei... ce ma sfatuiti sa fac? Samsarul nu apare in actul de vanzare cumparare. Multumesc. | |
|
|
|
06-02-2016 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Buna ziua! Va trebui depusa o plangere penala impotriva vanzatorului pentru savarsirea infractiunii de inselaciune, insa vor trebui aduse probe in acest sens. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
08-09-2017 |
 | Lacry87 Vizitator |
| Buna ziua,acum 3 saptamani am cumparat o masina proprietarul masinii mia garantat verbal ca nu are nici o problema la cutie si motor.Am folosit-o 300 km si nu a mai mers.Am mers la mecanic si a zis ca cutia de viteze e praf nu numai ca era deja umblata la ea si piesele nu erau originale.As putea sa -mi recuperez cumva banii? Multumesc | |
|
|
|
09-09-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Lacry87 a scris pe 08-09-2017: Buna ziua,acum 3 saptamani am cumparat o masina proprietarul masinii mia garantat verbal ca nu are nici o problema la cutie si motor.Am folosit-o 300 km si nu a mai mers.Am mers la mecanic si a zis ca cutia de viteze e praf nu numai ca era deja umblata la ea si piesele nu erau originale.As putea sa -mi recuperez cumva banii? Multumesc Aveti posibilitatea legala de a formula o plangere penala impotriva vanzatorului pentru savarsirea infractiunii de inselaciune, insa si dvs. ar fi trebuit sa verificati tehnic masina inainte de a o achizitiona. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
05-10-2017 |
 | Dragos Vizitator |
| Buna ziua, am o mare problema...am facut un schimb de masini cu un baiat eu i-am dat un audi a2 iar el mi-a dat un Saab 95...masina mea este pe numele mamei mele iar ea este plecata din oras de ceva timp..practic el mi-a spus ca pot semna contractul de vanzare-cumparare in locul ei...el mi-a spus ca masina este foarte buna ca nu are nici o problema iar eu sunt complt nemultumit de ea are o gramada de pribleme pe care le-am descoperit acum iar valoare lor este foarte mare...practic mi-a pacalit...ce pot face in acest caz? Eu unu mi-as vrea masina inapoi..el astazi a fost la fisc sa o scoata pe a lui si sa imi dea certificatu fiscal... | |
|
|
|
25-01-2019 |
 | Andrei Vizitator |
| Bună ziua! Vă rog ajutați-mă! Mi-am cumparat o mașină, și proprietarul mi-a garantat că nu necesită investiții mașina. Fiind seară, nu am observat toate detaliile cu privire la starea mașinii. În bord nu îmi arăta nici un bec martor care să dea semne de vreo eroare sau eventuală problemă tehnică. A doua zi am descoperit că 2 becuri din bord respectiv airbag-urile și sondele lambda erau acoperite cu un material negru precum plastilina și nici kilometri mașinii nu sunt inregistrati pe masina...nici macar nu ii arata. costurile de reparatii depasesc inca o data pretul masinii. Menționez că vânzătorul în loc de prețul real al mașinii pe care l-am plătit, a trecut în contractul de vanzare-cumpărare numai 1000 lei. A mințit. Nu dorește să primească mașina înapoi! Invocă faptul că, contractul este încheiat. Spuneți-mi vă rog ce trebuie să fac? | |
|
|
|
26-01-2019 |
| Andrei a scris pe 25-01-2019: Bună ziua! Vă rog ajutați-mă! Mi-am cumparat o mașină, și proprietarul mi-a garantat că nu necesită investiții mașina. Fiind seară, nu am observat toate detaliile cu privire la starea mașinii. În bord nu îmi arăta nici un bec martor care să dea semne de vreo eroare sau eventuală problemă tehnică. A doua zi am descoperit că 2 becuri din bord respectiv airbag-urile și sondele lambda erau acoperite cu un material negru precum plastilina și nici kilometri mașinii nu sunt inregistrati pe masina...nici macar nu ii arata. costurile de reparatii depasesc inca o data pretul masinii. Menționez că vânzătorul în loc de prețul real al mașinii pe care l-am plătit, a trecut în contractul de vanzare-cumpărare numai 1000 lei. A mințit. Nu dorește să primească mașina înapoi! Invocă faptul că, contractul este încheiat. Spuneți-mi vă rog ce trebuie să fac? Buna ziua, Primul pas mergeti la un Atelier auto autorizat, care sa va intocmeasca un deviz privind starea masinii. Cat mai urgent. Apoi puteti sa faceti plangere penala pentru inselaciune si/sau actiune in civil de reziliere a contractului incheiat pentru vicii ascunse. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
26-01-2019 |
| Andrei a scris pe 25-01-2019: Bună ziua! Vă rog ajutați-mă! Mi-am cumparat o mașină, și proprietarul mi-a garantat că nu necesită investiții mașina. Fiind seară, nu am observat toate detaliile cu privire la starea mașinii. În bord nu îmi arăta nici un bec martor care să dea semne de vreo eroare sau eventuală problemă tehnică. A doua zi am descoperit că 2 becuri din bord respectiv airbag-urile și sondele lambda erau acoperite cu un material negru precum plastilina și nici kilometri mașinii nu sunt inregistrati pe masina...nici macar nu ii arata. costurile de reparatii depasesc inca o data pretul masinii. Menționez că vânzătorul în loc de prețul real al mașinii pe care l-am plătit, a trecut în contractul de vanzare-cumpărare numai 1000 lei. A mințit. Nu dorește să primească mașina înapoi! Invocă faptul că, contractul este încheiat. Spuneți-mi vă rog ce trebuie să fac? Puteti notifica vanzatorul cu privire la situatia creata, iar daca nu obtineti o solutionare amiabila, aveti posibilitatea de a formula atat o plangere penala impotriva acestuia, cat si o actiune civila. Plangerea penala se formuleaza in termen de 3 luni de la savarsirea infractiunii. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
09-11-2019 |
 | Bibii Vizitator |
| |
|
|
09-11-2019 |
 | Elena Vizitator |
| Bună ziua, am cumpărat şi eu o maşină din Bacău, într-o zi de duminică, nu am avut unde să o testez, aşa că l-am crezut pe cuvânt când a spus că maşina e în perfectă stare de funcționare! Ajunsă acasă la Braşov, am mers la un service autorizat pt ai face o constatare şi mi-am pus mâinile în cap!! Pivoții erau distruşi,discurile albastre, plăcuţele de frână la fel, amortizoare care au uleiul scurs, kitul de distribuție trebuie schimbat, uleiul de culoare neagră, filtrele trebuiesc înlocuite,iar după o saptamână de mers a început să smucească motorul!! Sunt în stare de şoc!! Ce pot să fac ?? | |
|
|
|
09-11-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Am inteles ca ati facut intr-un service autorizat o inspectie generalizata a masinii si ca aceasta inspectie a scos la iveala anumite vicii ascunse. In termen de 6 luni de zile de la cumparare puteti deschide actiunea in instanta impotriva vanzatorului. O asemenea actiune poate imbraca 2 forme intre care se poate alege : actiunea redhibitorie si actiunea estimatorie. Prima coincide cu terminarea, cu rezilierea contractului. Atunci vanzatorul va fi obligat sa returneze pretul, iar cumparatorul va fi obligat sa returneze bunul. Cea de-a doua coincide cu o reducere a pretului in functie de gravitatea viciilor constatate. Alegerea intre aceste 2 actiuni poate interveni oricand si pe intreaga durata a procesului. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
10-11-2019 |
| Elena a scris pe 09-11-2019: Bună ziua, am cumpărat şi eu o maşină din Bacău, într-o zi de duminică, nu am avut unde să o testez, aşa că l-am crezut pe cuvânt când a spus că maşina e în perfectă stare de funcționare! Ajunsă acasă la Braşov, am mers la un service autorizat pt ai face o constatare şi mi-am pus mâinile în cap!! Pivoții erau distruşi,discurile albastre, plăcuţele de frână la fel, amortizoare care au uleiul scurs, kitul de distribuție trebuie schimbat, uleiul de culoare neagră, filtrele trebuiesc înlocuite,iar după o saptamână de mers a început să smucească motorul!! Sunt în stare de şoc!! Ce pot să fac ?? Bănuiesc vă ați vizualizat și ați condus puțin mașina înainte de a o cumpăra, nu-i așa ? Nu ați sesizat nimic în neregulă ? Vi s-a părut că mașina este în stare perfectă de funcționare ? Ați fost singură atunci când ați cumpărat mașina ? | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
10-11-2019 |
| Elena a scris pe 09-11-2019: Bună ziua, am cumpărat şi eu o maşină din Bacău, într-o zi de duminică, nu am avut unde să o testez, aşa că l-am crezut pe cuvânt când a spus că maşina e în perfectă stare de funcționare! Ajunsă acasă la Braşov, am mers la un service autorizat pt ai face o constatare şi mi-am pus mâinile în cap!! Pivoții erau distruşi,discurile albastre, plăcuţele de frână la fel, amortizoare care au uleiul scurs, kitul de distribuție trebuie schimbat, uleiul de culoare neagră, filtrele trebuiesc înlocuite,iar după o saptamână de mers a început să smucească motorul!! Sunt în stare de şoc!! Ce pot să fac ?? Formulati in instanta o actiune prin care solicitati anularea contractului de vanzare cumparare si repunerea partilor in situatia anterioara. Puteti solicita si niste daune pentru lipsa de folosinta a autovehiculului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
10-11-2019 |
 | Elena Vizitator |
| Mulțumesc frumos pentru răspunsurile primite!! Am încercat să îi explic vânzătorului toată situația, mi-a zis să îi demonstrez cu acte ceea ce susțin!! Am atât factura pt piesele schimbate, cât şi devizul cu ce ar trebui să mai schimb, dar dânsul nu mai răspunde la telefon!! | |
|
|
|
10-11-2019 |
 | Elena Vizitator |
| Am uitat să menționez ceva extrem de important :starea mea de şoc se" datorează " RAR-ului Bacău, care a "reuşit"să treacă testarea acestei maşini în condiția expusă mai sus!!! | |
|
|
|
11-09-2020 |
 | Gaghman Vizitator |
| Buna ziua, Am cumpărat o Dacia Albastra de la un baiat, mi-a spus că mașina era a soției lui. Sunt un străin fără experiență în cumpărarea de mașini și îl credeam și aveam încredere în el. Am cumpărat mașina și când m-am dus la poliție să o înregistrez, după înregistrare a apărut că scrie in talon culoarea mașinii este galbenă și in cartea e Albastra, am aflat că este un taxi. Și mașina are probleme multe probleme pe care nu mia spus la inceput. Există vreo modalitate de a o returna și de a-mi recupera banii, sau am fost prost să am încredere în oameni și legea nu îi protejează pe proști. Multumesc | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |