Forum avocaţi > Civil

Asociatie de locatari

23-03-2015

Buna ziua sunt Gabi Ionescu din Ploiesti , apartin ca proprietar de apartament unei asociatii de locatari , si atat eu cat si un grup de locatari de pe aceeasi scara a blocului vrem sa depunem o petitie semnata in nume comun intr-un tabel la Corpul de Control al Primariei prin care solicitam un control al exercitiului financiar al administratiei din care facem parte , deoarece noi consideram cotele contributiilor la cheltuielile asociatia de locatari prea mari in comparatie cu alte cote apartinand altor asociatii care la fel ca a noastra este inregistrata in regim de contorizare cu repartitoare de caldura.
In ce ma priveste cota mea personala de contributie la citirea repartitoarelor mele de caldura este de 12,60 roni pe nota de consum individual , iar pe lista de plata figurez cu 224 lei

Inrebarea ar fi daca rezultatul expertizei nu dezvaluie greseli in cadrul exercitiului financiar si daca toate datele fiscale sunt in regula in urma controlului ce se va efectua , eu pot fi actionat in judecata sub un pretext oarecare de catre admnistratia asociatiei de locatari pentru ca sunt initiatorul petitiei si ca inregistrez la registratura Corp Control petitia , sau este dreptul meu sa cer efectarea controlului in acest caz.

Cu respct si consideratie.
Ionescu
Răspunde
 24-03-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu consider ca puteti fi tras la raspundere atatat timp cat va exercitati un drept legal.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-03-2015
Vizitator
Buna ziua , multumesc ptr. raspuns si va rog daca doriti mai am o intrebare.

Am de plata intretinerii suma de 1945 lei si asociatia de locatari m-a actionat in judecata fara a -mi trimite instiintare si nici ulterior nu am primit instiintare de la tribunal cu toate acestea pe lista de plata se mentioneaza la rubrica dosar suma de 200 lei datorata de mine avocatului asa cum precizeaza administratorul asociatiei.
Am gasit pe net pe portaljust.ro ca am fost actionat in judecata pe data de 21-01-2015 si pe data de 20-02-2015 Tribunalul Ploiesti anuleaza cererea de chemare in judecata , si nici nu stiu ce insemna termenul juridic de ,,incheiere finala (dezinvestire),
Mentionez ca sunt inscris pe dosar nr. 902/281/2015 Judecătoria PLOIEŞTI pe numele mamei mele Ionescu Elena , unde locuiesc
As dori sa va intreb daca mai trebuie sa platesc suma de 200 lei sau va rog sa-mi spuneti ce-i de facut.
Cu respect si consideratie.
Ionescu
Răspunde
 24-03-2015

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca cererea de chemare in judecata a fost anulata inseamna ca cererea asociatiei nu a fost primita si prin urmare nu aveti de ce sa achitati cheltuielile de judecata constand in onorariu de avocat.

Faceti cerere scrisa catre asociatie si solicitati sa scoata din lista acea cheltuiala pt care nu au un temei legal sa o pretinda.

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-04-2015
Vizitator
Buna ziua , va multumesc frumos ptr. raspunsul la intrebarile anterioare.
As dori sa va prezint un caz ;

De cativa ani , vecinii de la apartamentul situat imediat sub nivelul apartamentului unde locuiesc fumeaza in balconul lor care este acoperit iar fumul urca la mine in apartament , eu si familia mea fiind in acest caz supusi fumatului pasiv , noi nefiind fumatori.
Le-am explicat politicos acest aspect dar fara rezultat .
Va rog sa-mi acordati solutia legala in acest caz, situatia perpetuindu-se in continuare , mai ales vara cand nu mai pot tine geamurile deschise.

Va multumesc si va doresc multa sanatate.
Cu respect si consideratie.
Ionescu
Răspunde
 16-04-2015

Bucuresti
0723639378
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Greu de luptat cu lipsa bunului simt si greu sa pronunte o instanta o hotarare (dar nu imposibil) prin care sa le impuna sa nu faca sa sa se abtina de a face acest lucru, desi conform legii sunt obligati sa aiba relatii de buna vecinatate si sa isi exercite drepturile cu buna credinta (limita acesteia fiind acolo unde - prin comportamentul lor - deranjeaza drepturile vecinilor).

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-04-2015
Vizitator
Buna ziua , multumesc ptr. raspunsurile anterioare , va rog sa ma lamuriti si pe mine in privinta unui aspect legal.
Sotia mea Ionescu Cristina Adriana primeste dividente in calitate de actionar, neavand alt venit este coasigurat.
A primit somatie de la fisc sa plateasca pe anul 2012 suma de 468 lei CAS desi suma obtinuta din dividente pe acelasi an este de 104.41 lei.
As dori sa va intreb in continuare ce de este de facut , deoarece nu a primit nici un fel de somatie/instiintare ca ar trebui sa plateasca CAS pe dividente , deoarece suma de plata depaseste cu mult venitul , si nu am cum sa o platesc.

Cu respect si consideratie
ionescu
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.