Forum avocaţi > Civil

Lamurire cu un Contract de Intretinere cu Uzufruct Viager

1  2   3   4  Final
 15-04-2015
Vizitator
Buna ziua Dom. Avocat!
Ma numesc Maria sint pensionara.vaduv!
Inainte de a muri sotul am facut cu copii un contract de intretinere cu clauza de Uzufruct Viager.
Sotul a decedat in 2008 eu am ramas cu copii cu drepturile de Uzufruct Viager acum vreau sa stiu daca ma recasatoresc ce se intimpla cu Uzufructul Viager pierd sau nu drepturile care am momentan? Intrebarea urmatoare!
Daca ma recasatoresc cu cineva care are avere " dupa moartea mea copii mei au drepturi la mostenirea omului cu care ma recasatoresc sau nu!
Vreau sa fiu lamurit de dumneavoastra ca sa stiu ce am de facut.
Astept raspunsul dumneavoastra.

Va multumesc
.

Cu stima M Maria
Răspunde
 16-04-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Prin recasatorirea dvs nu pierdeti dreptul de uzufruct viager, drept de care beneficiati cat sunteti in viata, daca va doriti acest lucru.

Copii dvs pot ajunge sa aiba drepturi la averea sotului, doar daca acesta decedeaza inaintea dvs, dvs il mosteniti iar copii dvs va mostenesc ulterior.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-04-2015
Vizitator
Va multumesc de rapiditatea raspunsului dat de dumneavoastra!
Am inteles ambele raspunsuri.

Cu respect

M Maria
Răspunde
 03-05-2015
Vizitator
Buna ziua.

Acum 1 luna am semnat si eu un contract de intretinere cu uzufruct viager. Acum o saptamana persoana cu care am facut contractul sa inbolnavit si se afla internata in spital iar sotia lui este decedata de vreo 4 ani. acum 2 zile am fost informat ca o cumnata a fostei lui sotii ma ameninta cu judecata si nu stiu cu ce pretext. Intrebarea este daca poate sa atace cumva actul si reamintesc ca persoana cu care am facut contractul este in viata si este foarte multumita de cum ma ocup de nevoile ei.
Răspunde
 03-05-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Cumnata nu are calitate procesuala sa atace actul, ci doar persoana de a caror interese va ingrijiti si care se afla in viata.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-05-2015
Vizitator
Va multumesc pentru raspuns.
Răspunde
 12-05-2017
Vizitator
Buna ziua.in urma cu 15 ani in 2002 sotia mea si bunica ei au incheiat un contract de intretinere viagera cu uzufruct.acum dupa decesul bunicii,noi am radiat-o din CF,devenind unici titulari in CF.unul din copiii bunicii acum a deschis succesiune chemandu-le pe celelalte 2 surori care nu au nici o pretentie la mostenire la notar.acuma se vor intalni dar cum noi am ingrijit-o in toti acesti ani si ramanand in apartament,noi detinem toate actele.ei se vor intalni dar nu au cu ce.
Intrebarea e daca se poate ataca acest contract.
Răspunde
 12-05-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Claudiu a scris pe 12-05-2017:
Buna ziua.in urma cu 15 ani in 2002 sotia mea si bunica ei au incheiat un contract de intretinere viagera cu uzufruct.acum dupa decesul bunicii,noi am radiat-o din CF,devenind unici titulari in CF.unul din copiii bunicii acum a deschis succesiune chemandu-le pe celelalte 2 surori care nu au nici o pretentie la mostenire la notar.acuma se vor intalni dar cum noi am ingrijit-o in toti acesti ani si ramanand in apartament,noi detinem toate actele.ei se vor intalni dar nu au cu ce.

Buna ziua,

Teoretic se poate ataca, insa practic este mult prea greu de anulat un astfel de contract. Daca contractul a fost semnat in deplinatatea facultatilor mintale de catre bunica, ceilalti mostenitori nu au cum sa atace contractul sotiei dvs.

Mostenitorii legali sunt liberi sa dezbata mostenirea dupa bunica decedata. Se vor dezbate doar bunurile care mai erau in patrimoniul ei la momentul decesului. Apartamentul vandut sotiei dvs. nu mai era in patrimoniul ei pentru a putea fi cuprins intre bunurile mostenirii.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-05-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook

Din moment ce ati incheiat un contract de vanzare cumparare cu respectarea conditiilor legale, nu aveti de ce sa va faceti probleme, deoarece chiar si in situatia in care mostenitorul ar solicita instantei nulitatea acelui contract, sansele de admitere al unei astfel de actiuni sunt minime in speta de fata.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-05-2017
Vizitator
E un contract de intretinere viagera si nu de vanzare-cumparare
Răspunde
 12-05-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook

Se poate ataca acel contract pentru motive ce țin de existența unor vicii de consimțământ. Este însă puțin probabil ca acest demers juridic să aibă vreun succes dacă nu existau probleme la momentul încheierii actului (de ex: tratament pentru afecțiuni psihice). Dacă nu existau probleme sarcina probei de lipsă a discernământului este la reclamant. Dacă existau probleme, sarcina probei existenței discernământului este la pârât.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-12-2018
Vizitator
La inceputul anului 2018 tatal meu a facut fiului meu act de vanzare cumparare cu uzfruct.In actul respectiv fiul meu a acceptat sa fie trecuta si sotia tatului meu.Lacateva luni dupa incheierea acestui act tata a decedat si sotia acestuia a ramas in casa in conditiile convenite.La cateva luni de la decesul tatalui meu sotia acestuia a plecat de acasa la fiica ei spunandu-mi ca ce rost mai are sa stea acolo daca tata a murit.Acum aflu ca deschide proces pentru desfiintarea actului pe motiv ca fiul meu nu si-a indeplinit conditiile din act si ca nu trebuia eu si sotul meu sa avem grije de ea ci fiul meu.Ce sanse are sa obtina desfiintarea actului?
Răspunde
 26-12-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Balica Elena a scris pe 26-12-2018:
La inceputul anului 2018 tatal meu a facut fiului meu act de vanzare cumparare cu uzfruct.In actul respectiv fiul meu a acceptat sa fie trecuta si sotia tatului meu.Lacateva luni dupa incheierea acestui act tata a decedat si sotia acestuia a ramas in casa in conditiile convenite.La cateva luni de la decesul tatalui meu sotia acestuia a plecat de acasa la fiica ei spunandu-mi ca ce rost mai are sa stea acolo daca tata a murit.Acum aflu ca deschide proces pentru desfiintarea actului pe motiv ca fiul meu nu si-a indeplinit conditiile din act si ca nu trebuia eu si sotul meu sa avem grije de ea ci fiul meu.Ce sanse are sa obtina desfiintarea actului?

E foarte important ce scrie in contract și in ce condiții a avut loc îndeplinirea obligațiilor asumate prin contract. Din ce spuneti este vorba despre un contract de întreținere, acesta fiind un contract intuitu personae, adică in considerarea persoanei.
Solicitati unui avocat sa studieze contractul !

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-12-2018
Vizitator
Buna seara. In anul 2015, o prietena de a mamei mele, a facut cu mine si sotia mea, un contract de intretinere cu uzufruct viager, prietena mamei mele, ne-a spus ca nu mai are nici o ruda cu care tine legatura. Prietena mamei este acum la pat si o ingrijeste chiar mama mea (schimbat scutecul, mancare, curatenie, etc). De curand am aflat ca un nepot de al prietenei mamei mele locuieste chiar in blocul unde are apartamentul. Va rog, spunetimi daca nepotul, poate ataca in instanta si ar avea vreun castig in aceasta cauza dupa decesul prietenei mamei mele. Va multumesc!
Răspunde
 28-12-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Maria a scris pe 27-12-2018:
Buna seara. In anul 2015, o prietena de a mamei mele, a facut cu mine si sotia mea, un contract de intretinere cu uzufruct viager, prietena mamei mele, ne-a spus ca nu mai are nici o ruda cu care tine legatura. Prietena mamei este acum la pat si o ingrijeste chiar mama mea (schimbat scutecul, mancare, curatenie, etc). De curand am aflat ca un nepot de al prietenei mamei mele locuieste chiar in blocul unde are apartamentul. Va rog, spunetimi daca nepotul, poate ataca in instanta si ar avea vreun castig in aceasta cauza dupa decesul prietenei mamei mele. Va multumesc!

Buna ziua,
de putut, poate sa-ș atace in instanta! nu-i interzice nimeni acest lucru.
Dar, ramane de vazut daca si castiga!!!
Daca contractul a fost incheiat cu respectarea tuturor formelor legale, atunci nu are nicio sansa sa castige.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-12-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Maria a scris pe 27-12-2018:

Dacă clauzele contractului sunt respectate nu aveți de ce sa va faceți probleme. Totuși, încercați sa păstrați facturile/chitanțele de plata ale bunurilor necesare îngrijirii (medicamente, pamperși, mâncare etc) și ar fi bine sa aveți persoane din jurul Dvs (in afara de rude) care sa vadă ca Dvs ingrijiti personal de doamna respectiva și ca mai sunteți ajutat de mama Dvs.
Cu cât mai multe probe sunt cu atât mai bine.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-12-2018
Vizitator
Va multumesc frumos pentru raspuns! Sarbatori fericite
Răspunde
 28-12-2018
Vizitator
Da, a fost facut cu respectarea tuturor formelor legale ( notar, IML, asistenta sociala). Va multumesc frumos pentru raspuns. Sarbatori fericite!
Răspunde
 28-12-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Maria a scris pe 28-12-2018:
Da, a fost facut cu respectarea tuturor formelor legale ( notar, IML, asistenta sociala). Va multumesc frumos pentru raspuns. Sarbatori fericite!

Sarbatori fericite si un an nou cu mai multe bucurii, va doresc.

Cu drag,

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-01-2019
Vizitator
Buna ziua. Parintii mei ne-au facut acte mie si fratelui meu contract cu clauza viajera , in contract este trecut si cumnata mea si sotul meu, eu vreau sa ma despart de sotul meu, cum sa procedez sa al scot dupa act. Pot sa merg cu el la notar sa dea iscalitura ca nu mai vrea sa fie de acord cu intretinerea patintilor mei, fara sa mai ajungem la tribunal ?
Răspunde
Răspunde 1  2   3   4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.