|
10-01-2019 |
| Daniela a scris pe 10-01-2019: Buna ziua. Parintii mei ne-au facut acte mie si fratelui meu contract cu clauza viajera , in contract este trecut si cumnata mea si sotul meu, eu vreau sa ma despart de sotul meu, cum sa procedez sa al scot dupa act. Pot sa merg cu el la notar sa dea iscalitura ca nu mai vrea sa fie de acord cu intretinerea patintilor mei, fara sa mai ajungem la tribunal ? Buna ziua, Ideal asa ar fi: sa mergeti impreuna la notar. Dar, daca el nu va dori acest lucru, atunci va trebui sa ajungeti la instanta. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
02-07-2019 |
 | Mikey Vizitator |
| Buna! Am o nelamurire am cumparat de la bunica partea ei din casa dupa sucesiunea facuta dupa bunicul meu partea ei fiind 75%! Am platit suma de 10000 de euro numerar cu contract vanzare cumparare dar cu uzufruct viager.bunica are 84de ani si eu am grija de ea! Intrebare e daca ma poate ataca rudele in instanta? | |
|
|
|
02-07-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Mikey a scris pe 02-07-2019: Buna! Am o nelamurire am cumparat de la bunica partea ei din casa dupa sucesiunea facuta dupa bunicul meu partea ei fiind 75%! Am platit suma de 10000 de euro numerar cu contract vanzare cumparare dar cu uzufruct viager.bunica are 84de ani si eu am grija de ea! Intrebare e daca ma poate ataca rudele in instanta? In situatia in care contractul a fost incheiat cu respectarea conditiilor legale, este putin probabil ca rudele sa castige, daca vor formula o actiune in instanta impotriva dvs. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
02-07-2019 |
| Mikey a scris pe 02-07-2019: Buna! Am o nelamurire am cumparat de la bunica partea ei din casa dupa sucesiunea facuta dupa bunicul meu partea ei fiind 75%! Am platit suma de 10000 de euro numerar cu contract vanzare cumparare dar cu uzufruct viager.bunica are 84de ani si eu am grija de ea! Intrebare e daca ma poate ataca rudele in instanta? Actul se poate ataca deoarece rudele pot să dovedească interesul. Chiar dacă actul este atacat, asta nu înseamnă că actul poate să fie desființat deoarece acest lucru presupune efectuarea dovezilor în cauză. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
08-12-2019 |
 | Auramaria Vizitator |
| Mama mea a dar casa cu contract de intretinere fratele a decedat pe act scrie ca urmasi lui trebuie sa o intretina ,singuru urmas este minor si luat in tutela de alta bunica in alt oras la judecatorie a respins cauza motivand ca copilu nu are calitate procesuala o sa faca apel ce este De facut ca mama sa recapete casa,trebuie sa cheme tutorele in judecata pt succesiune? | |
|
|
|
08-12-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Contractul de intretinere este un contract aleatoriu, iar obligatiile debitorului intretinerii (cel care trebuie sa intretina) se mostenesc si se aplica Art. 2.261 - Înlocuirea întreţinerii prin rentă (1) Dacă prestarea sau primirea în natură a întreţinerii nu mai poate continua din motive obiective sau dacă debitorul întreţinerii decedează şi nu intervine o înţelegere între părţi, instanţa judecătorească poate să înlocuiască, la cererea oricăreia dintre părţi, fie şi numai temporar, întreţinerea în natură cu o sumă de bani corespunzătoare. Cu alte cuvinte, ca sa nu ajungeti in instanta - care poate doar stabili renta temporara - trebuie sa intervina o intelegere intre parti. Adica, mama sa se inteleaga cumva cu bunica, inclusiv in sensul incetarii intretinerii. pentru ca: Art. 2.263 - Încetarea contractului de întreţinere (7) Rezoluţiunea contractului de întreţinere nu se poate cere pentru motivele prevăzute la art. 2.261 alin. (1). | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
09-12-2019 |
 | Auramaria Vizitator |
| Nu a ventit la proces ,cum poate recapata casa pe cale judecatoreasca sa faca apel pt rezolutie la tribunal?/ | |
|
|
|
09-12-2019 |
 | Auramaria Vizitator |
| Tutorele a rupt legatura intre mama si copilu iar la proces nu a venit cum o pot obliga sa vina ca sa rezolvam cu casa,? | |
|
|
|
09-12-2019 |
|
| Doamna, nu ne intelegem. Mama dvs. a dat in judecata minorul ca sa recape casa? Tocmai ce v-am spus ca nu se poate, ptr ca obligatia se mosteneste. Singura cale este ca partile sa se inteleaga. Angajati un avocat local, va rog, ca sa va indrume. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
09-12-2019 |
 | Auramaria Vizitator |
| Am angajat si judecatorul a respins cauza pe motiv. Ca nu are calitate procesuala iar acu urmeaza sa faca apel ,iar tutorele nu vrea sa vina ce pot face cum sa ii fac sa vina la proces | |
|
|
|
09-12-2019 |
|
| Daca ne spuneti exact ce tip de actiune ati promovat, pentru ce motiv si ce ati cerut exact poate va putem ajuta. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
09-12-2019 |
 | Auramaria Vizitator |
| Motiv a fost ca nu o poate intretine deoarece minorul are el insasi nevoie de intretinere am solicitat rezolutiunea am chemat tutorele ca sa reprezinte copilul | |
|
|
|
09-12-2019 |
|
| In atare conditii, ceea ce v-am spus de la inceput e valabil. Cititi articolele de lege cu atentie. Nu puteti cere rezolutiunea. Daca va adresati instantei, puteti cere doar renta, nu rezolutiunea. Art. 2.261 - Înlocuirea întreţinerii prin rentă (1) Dacă prestarea sau primirea în natură a întreţinerii nu mai poate continua din motive obiective sau dacă debitorul întreţinerii decedează şi nu intervine o înţelegere între părţi, instanţa judecătorească poate să înlocuiască, la cererea oricăreia dintre părţi, fie şi numai temporar, întreţinerea în natură cu o sumă de bani corespunzătoare. Art. 2.263 - Încetarea contractului de întreţinere (7) Rezoluţiunea contractului de întreţinere nu se poate cere pentru motivele prevăzute la art. 2.261 alin. (1). | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
09-12-2019 |
|
| In atare conditii, ceea ce v-am spus de la inceput e valabil. Cititi articolele de lege cu atentie. Nu puteti cere rezolutiunea. Daca va adresati instantei, puteti cere doar renta, nu rezolutiunea. Art. 2.261 - Înlocuirea întreţinerii prin rentă (1) Dacă prestarea sau primirea în natură a întreţinerii nu mai poate continua din motive obiective sau dacă debitorul întreţinerii decedează şi nu intervine o înţelegere între părţi, instanţa judecătorească poate să înlocuiască, la cererea oricăreia dintre părţi, fie şi numai temporar, întreţinerea în natură cu o sumă de bani corespunzătoare. Art. 2.263 - Încetarea contractului de întreţinere (7) Rezoluţiunea contractului de întreţinere nu se poate cere pentru motivele prevăzute la art. 2.261 alin. (1). | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
09-12-2019 |
 | Auramaria Vizitator |
| Si daca nu vine la proces ,pt rentă se judecă in lipsă?,tutorele poate cere rezolutia daca este presat sa dea rentă? | |
|
|
|
10-12-2019 |
|
| Art. 2.263 - Încetarea contractului de întreţinere (7) Rezoluţiunea contractului de întreţinere nu se poate cere pentru motivele prevăzute la art. 2.261 alin. (1). | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
10-12-2019 |
 | Auramaria Vizitator |
| Pe intelesu meu se poate presa tutorele cu renta ? ,,mama are.nevoie de intretinere si deja a trecut ,,,10 luni fe amânare ,cât poate fi renta in cazul acesta? | |
|
|
|
10-12-2019 |
|
| Instanta stabileste contravaloarea rentei. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
10-12-2019 |
 | Auramaria Vizitator |
| Fratele meu nu era angajat ,deci nu aparea cu venituri lucra cu ziua ,iar mama are 7500 ,pensie ,tutorela are venit 35000/iar copilu ,1500 dupa ce date se calculeaza renta? Pentru ca nu stie nici avocatu sa rezolve cazul de aceea opinia dv m,ă ajută mult ,mulțumesc mult! | |
|
|
|
10-12-2019 |
|
| Nu exista sa nu stie; lasati-va avocatul sa va consilieze si urmati-i sfaturile, pentru ca doar el cunoaste dosarul si de aceea l-ati angajat. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |