|
24-05-2015 |
 | Claudiuj
|
| Buna ziua, Recent, am semnat un antecontract de vanzare-cumparare a unei case. Casa urma sa fie cumparata prin programul Prima Casa asadar i-am dat vanzatorului, la notar, avansul de 5%. Pe langa clauzele standard (eu pierd avansul daca ma razgandesc, ei imi dau dublul avansului daca se razgandesc), in antecontract au fost trecute clauzele urmatoare: "In situatia in care Banca sau Fondul de garantarenu va aproba creditul pana la termenul stabilit (29.06.2015), noi partile, suntem de acord ca prezentul antecontract sa se rezilieze de plin drept, cu restituirea de catre promitentul vanzator a avansului primit azi, data autentificarii prezentului antecontract (29.04.2015)." "Daca promitentii vanzatori nu isi indeplinesc promisiunea de a incheia contractul de vanzare, promitentul cumparator va avea dreptul ca la termenul fixat prin prezentul antecontract pentru autentificare sa solicite inscrierea in cartea funciara in favoarea sa a unei ipoteci legale asupra imobilului, pentru restituirea sumei platite in baza prezentului antecontract potrvit art.2386 pct.2 Cod Civil, cu exceptia cazului in care partile sunt de acord sa semneze un act aditional de prelungire a termenului de perfectare " Banca a respins dosarul pe motiv ca actele imobilului nu erau in regula, autorizatia de constructie fiind scoasa pe o suprafata mult mai mica decat cea construita (diferenta fiind de 20 mp). Vanzatorul (mai exact agentul imobiliar care se ocupa de tranzactie) mi-a propus sa refaca actele in termen de 1 saptamana si sa depunem din nou dosarul dar eu am refuzat (actele imobilului nu par a fi in regula si nici modul de a rezolva problema). Problema e urmatoarea, agentul nu imi mai raspunde la telefon, aparent il reprezinta mai mult pe vanzator decat pe mine si probabil va face astfel incat sa evite sa imi returneze avansul. Cum ar trebui sa procedez ca sa imi recuperez banii? Se poate rezolva fara a se ajunge la proces? Va multumesc anticipat! | |
|
|
|
24-05-2015 |
| In cazul dvs contractul s erezilieaza de plin drept si promitentul vanzator trebuie sa va restituie avansul. Nu mai luati legatura cu agentul imobiliar ci cu vanzatorul. Daca nu va raspunde sau refuza sa va restituie banii mergeti la un executor. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
24-05-2015 |
 | Claudiuj
|
| Va mulțumesc pentru răspuns! Ar trebui să aștept până la expirarea termenului antecontractului pentru a apela la un executor? | |
|
|
|
14-03-2018 |
 | Mahu vasile Vizitator |
| Buna ziua! Recent am semnat un antecontract de vanzare-cumparare imobil(apartament) prin programul prima casa,totul ok pana aici,am depus avansul de 5%(2700€) ca mai apoi sa constate cei de la banca,ulterior sa constat ca in antecontract sunt numeroase greseli,in prima instanta s a facut o rectificare care nu a acaparat toate greselile facute in antecontract,acum vanzatorul mi a propus sa reziliem de comun acord antecontractul ca sa putem face altul,ce siguranta pot avea ca imi returneaza banii sau ce act aditional trebuie intocmit pentru a ma asigura ca o face? Si inca o intrebare! Inainte de a semna antecontractul am avut o discutie cu vanzatorul,specificandu i clar ca in cazul in care evaluatorul bancii nu evalueaza apartamentul la suma ceruta de el,eu nu am posibilitatea sa achit diferenta aferenta! In cazul acesta el si a luat angajamentul verbal ca imi va returna avansul de 5% integral,ce dovada pot avea ca isi va respecta cuvantul si nu imi va retine avansul in cazul in care voi fi nevoit sa renunt la cumpararea imobilului! Multumesc anticipat! | |
|
|
|
16-03-2018 |
| Buna ziua, daca tot faceti un nou contract prindeti in el sub forma de clauza si „angajamentul verbal” privin returnarea avansului in conditiile aratate. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
22-05-2018 |
 | Bucur Dorin Vizitator |
| Buna ziua,Nu sunt in clar cu urmatoarele: Am facut o Promisiune pe un an.Cu cumpararea unei casa cu un avans de 20% (45.000€) Ma oblig sa dau trimestrial o suma,de la un moment dat nu mai am bani sa achit casa,Cumparatorul nu imi mai restituie bani,Ce e de facut ? Stipuland in Promisiune ca ma achit pana la data de: | |
|
|
|
17-06-2018 |
 | Michy Vizitator |
| Buna seara! Am facut un credit cu Prima casa pe 30 ani ,dând un avans de 10000€,Acum mai am doar de semnat ordinele de plata pentru virarea de către banca vânzătorului diferența de bani si întrebarea mea este daca si in ce condiții pot refuza finalizarea tranzacției si daca mi se pot restitui banii...e o suma foarte mare......Va rog ,daca puteti,dati-mi un răspundeți urgent. | |
|
|
|
17-06-2018 |
 | Michy Vizitator |
| Va rog din suflet sa-mi răspundeți...Maine ar trebui sa merg la banca pentru semnat si sunt disperata pentru ca nu stiu cum sa procedez...Seara placuta! | |
|
|
|
20-09-2018 |
 | Narcis77
|
| Buna ziua.Am facut 2 precontracte in stadiul de proiect cu un dezvoltator, pt o garsoniera si un apartament, platind un depozit de 1000€ la fiecare +200€ depozit pt parcare la fiecare. A intervenit ceva,iar acum as vrea sa renunt la garsoniera. S-ar putea rezilia acel precontract cu ei fara a pierde depozitul ? Sau ma pot da in judecata pt a plati mai mult decat acel depozit?Multumesc | |
|
|
|
05-08-2020 |
 | Anamaria Vizitator |
| Am incheiat o promisiune bilaterală, pt achiziționarea unei apart, am plătit avans 500 euro. Banca nu imi acorda credit, ap se află în litigiu. Cum recupereaz banii? Am fost la 2 banci. Pe 14 august, expiră promisiune. Ce fac? Cum trebuie sa peoced3z? | |
|
|
|
05-08-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| In primul rand, cititi cu atentie prevederile contractului semnat, ptr a vedea cum se poate renunta la promisiune. Daca stiati ca apartamentul este in litigiu si totusi ati dorit sa cumparati in aceste conditii, faptul ca nu aveti banii necesari achizitiei nu poate fi vina vanzatorului, si deci, veti pierde avansul. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
05-08-2020 |
 | Anamaria Vizitator |
| In ancontract se menționează că, daca banca refuza sa acorde credit ipotecar imi voi recupera banii integral, nu am stiut ca se află în litigiu in antecontract se spune că nu in realitate se pare ca da. 2 banci au spus la fel. Am fost la 2 banci, proprietarul mi a sugerat sa schimb banca....pana cand. Am gresit suma este 5000 de euro, nu 500. Mulțumesc pentru intelegere! | |
|
|
|
05-08-2020 |
|
| E bine atunci pentru dvs. Raportat la clauza inserata in antecontract (daca banca refuza sa acorde credit, recuperati banii integral) nu trebuie decat sa notificati vanzatorul asupra acestei situatii si ca doriti rezolutiunea promisiunii. Atentie: daca ati stabilit ca pe 14 aug sa va prezentati la notar, veti merge, chiar daca pana la acel moment ati notificat vanzatorul. Trebuie neaparat sa fiti prezenta, chiar daca vanzatorul va spune direct ca el nu va fi. Notificarea trebuie sa fie scrisa, prin avocat sau executor. Si sa aveti doavada trimiterii. Sper ca ati obtinut de la banci refuzurile in forma scrisa, ca sa puteti dovedi acest fapt. Un motiv in plus ptr incetarea promisiunii - starea apartamentului. Puteti invoca si faptul ca apartamentul este in litigiu (aratati cum ati aflat si v-ati format convingerea) si ca nu ati inteles sa cumparati in aceste conditii. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
05-08-2020 |
 | Anamaria Vizitator |
| Va multumesc mult pentru ajutor! Concluzionând, pe data de 14 august ma prezint la notar. Eu, l am informat pe proprietar, prin mesaj, pe Whatsapp, e ok? | |
|
|
|
05-08-2020 |
|
| Aveti confirmare ca a citit mesajul? Oricum, sa printati comunicarea si sa o aveti si la dvs. Si sa aveti la dvs. si refuzurile in forma scrisa ale bancilor, ca sa puteti dovedi acest fapt. II cereti notarului sa faca o incheiere de certificare fapte, daca vanzatorul nu semneaza actul ca se reziliaza intelegerea. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
05-08-2020 |
 | Anamaria Vizitator |
| Va multumesc mult! Daca mai am nelămuriri cu privire la cele menționate anterior vă las mesaj. Cu stimă, Anamaria | |
|
|
|
05-08-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Narcis77 a scris pe 20-09-2018: Buna ziua.Am facut 2 precontracte in stadiul de proiect cu un dezvoltator, pt o garsoniera si un apartament, platind un depozit de 1000€ la fiecare +200€ depozit pt parcare la fiecare. A intervenit ceva,iar acum as vrea sa renunt la garsoniera. S-ar putea rezilia acel precontract cu ei fara a pierde depozitul ? Sau ma pot da in judecata pt a plati mai mult decat acel depozit?Multumesc Va trebui sa verificati clauzele contractuale, daca exista posibilitatea rezilierii cu recuperarea sumelor achitate cu titlu de avans. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
05-08-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Anamaria a scris pe 05-08-2020: In ancontract se menționează că, daca banca refuza sa acorde credit ipotecar imi voi recupera banii integral, nu am stiut ca se află în litigiu in antecontract se spune că nu in realitate se pare ca da. 2 banci au spus la fel. Am fost la 2 banci, proprietarul mi a sugerat sa schimb banca....pana cand. Am gresit suma este 5000 de euro, nu 500. Mulțumesc pentru intelegere! Daca exista aceasta clauza, atunci vanzatorul trebuie sa va restituie suma achitata cu titlu de avans. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
07-08-2020 |
 | Anamaria Vizitator |
| Bună ziua, ... din nou!!! L am informat ieri pe proprietar că am fost la două bănci, ambele refuză să ia în garanție imobilul ( i am trimis si doc oficial de la banci), imi recomanda sa merg la alta bancă. Este normal? Avem, termen pana pe 14 august, tre cut in promisiunea bilaterală, nu ma mai incadres in termen.... cum trebuie sa procedez legal sa nu am surprize pe 14 august cand merg la notar? Mulțumesc pentru intelegere! | |
|
|
|
07-08-2020 |
| In data de 14 august veti prezenta in fata notarului dovezile de la banci ca nu vi s-a aprobat creditul si veti solicita sa vi se restituie avansul. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |