|
07-08-2020 |
 | Anamaria Vizitator |
| Și, daca proprietarul nu este prezent, cum se procedeaza? Cand i am trimis pe Whatsapp doc de la cele două bănci (refuzul), nu a părut încântat deloc, chiar imi reproșa că din cauza mea si amânat concediu, a pierdut un alt client, imi tot sugerează sa merg la o altă bancă. Eu, consider că două bănci a fost ok! Faptul ca nu mai merg si la a treia pot pierde avansul? | |
|
|
|
07-08-2020 |
 | Anamaria Vizitator |
| Și, daca proprietarul nu este prezent, cum se procedeaza? Cand i am trimis pe Whatsapp doc de la cele două bănci (refuzul), nu a părut încântat deloc, chiar imi reproșa că din cauza mea si amânat concediu, a pierdut un alt client, imi tot sugerează sa merg la o altă bancă. Eu, consider că două bănci a fost ok! Faptul ca nu mai merg si la a treia pot pierde avansul? Va multumesc pentru intelegere! Cu respect, Anamaria | |
|
|
|
07-08-2020 |
 | Anamaria Vizitator |
| Și, daca proprietarul nu este prezent, cum se procedeaza? Cand i am trimis pe Whatsapp doc de la cele două bănci (refuzul), nu a părut încântat deloc, chiar imi reproșa că din cauza mea si amânat concediu, a pierdut un alt client, imi tot sugerează sa merg la o altă bancă. Eu, consider că două bănci a fost ok! Faptul ca nu mai merg si la a treia pot pierde avansul? Va multumesc pentru intelegere! Cu respect, Anamaria | |
|
|
|
08-08-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| La cererea dvs., singura prezenta la termenul ptr semnarea contractului, in baza antecontractului si a dovezilor pe care le veti avea la dvs, va intocmi o incheiere de certificare prin care va arata ca dvs.ati fost prezenta, ca ati produs dovezi ca nu vi s-a acordat creditul si ca l-ati informat in prealabil pe vanzator si ca sunt indeplinite conditiile din antecontract ptr rezilierea acestuia si restitutirea avansului. Va recomand sa-l informati pe notar in prealabil, telephonic. In baza acestei incheieri, daca vanzatorul nu va da banii inapoi, il vei actiona in instanta ptr. restituirea sumelor. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
08-08-2020 |
 | Anamaria Vizitator |
| Bună dimineața! In antecontract este inserat si art. 2386 pct 2 Cod civil, pot solicita înscrierea în Cartea Funciară, ar fi bine sa fac acest lucru înainte de a acționa în instanță? Pot solicita notarului acest lucru? Mulțumesc!!! | |
|
|
|
08-08-2020 |
|
| Da. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
08-08-2020 |
 | Anamaria Vizitator |
| Va multumesc mult! Si, daca refuză să mă ajute în acest sens, cui ma adresez? | |
|
|
|
08-08-2020 |
|
| Nu are de ce sa va refuze. Solicitarea dvs. este legala, iar notarul incaseaza un onorariu. Daca acel notar refuza, puteti sa-i faceti plangere ptr refuz si/sau sa va adresati oricarui alt notar. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
08-08-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Anamaria a scris pe 08-08-2020: Va multumesc mult! Si, daca refuză să mă ajute în acest sens, cui ma adresez? Din moment ce clauzele contractuale prevad ca vi se va restitui avansul, nici notarul si nici vanzatorul nu pot efectua un demers contrar. In situatia in care nu vi se restituie banii, va puteti adresa instantei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
12-08-2020 |
 | Anamaria Vizitator |
| Bună ziua! Am informat si notarul despre refuzul bancii de a lua în garanție imobilul (i am trimis doc de la cele două bănci, ptr ca am fost la două in ideea de a obține credit ipotecar). A citit mesajul (l am informat pe Whatsapp), m a sunat, i am explicat si l a telefon si nimeni nu zice nimic, ba mai mult a rămas surprins si spune ca actele sunt in regulă. Ieri, proprietarul a scos imobilul la vanzare. Pe data de 14 august, urma a se perfecta actele. Atirudinea notarului m a pus serios pe gânduri. Concluzionând, atât promitentii vânzători cât și notarul au fost informați despre situatie ....ce fac? Cum pun problema vineri cand merg la notar? | |
|
|
|
12-08-2020 |
|
| Vineri veti face ce v-am spus intr-un mesaj anterior: ii veti solicita notarului public sa intocmeasca o incheiere de certificare fapte din care sa rezulte ca v-ati prezentat la sediul biroului notarial la data la care ar fi trebuit semnat contractul, ca ii informati din nou - prezentand dovezile originale - ca bancile au refuzat creditarea (motivele de refuz nu conteaza si nici parerea notarului [care trebuie de altfel sa fie neutru] ori a vanzatorului) si ca in aceste conditii nu puteti semna contractul de vanzare, fiind incident art. x din antecontract si cereti banii inapoi in contul yyyyy pana la data de.... | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
12-08-2020 |
 | Anamaria Vizitator |
| Va multumesc mult pentru toate informațiile, au fost de un real folos! | |
|
|
|
17-11-2020 |
 | Probleme Vizitator |
| Bună. Am semnat un antecontract pentru cumpărarea unui apartament și am plătit 5% din suma apartamentului. Banca nu acordă creditul din cauza unor probleme juridice. E menţionat în contract că în cazul în care creditul nu se acordă din cauza băncii, primesc banii daţi la semnarea antecontractului înapoi în termen de 10 zile. Agentul imobiliar consideră motivul dat de bancă ca nejustificat şi mă ameninţă să-i dau numărul de telefon al persoanei de la bancă la care am dus dosarul. Că altfel ajunge la directorul băncii și cere contraexpertiză pe dosar. Sau să merg la altă bancă (ceea ce nu doresc). Ce se poate face legal în acest caz? Când încep acele 10 zile în care banii trebuie să-mi fie restituiţi? Mulţumesc anticipat pentru răspuns. | |
|
|
|
17-11-2020 |
|
| Rugati banca sa va dea refuzul in scris. Apoi, intocmiti prin executor o notificare catre vanzator (la care anexati adresa bancii in copie)in care ii comunicati ca sunteti sub incidenta art. x din contract care va permite sa primiti inapoi banii dati avans. Ii indicati contul in care sa faca plata. De la momentul la care primeste notificarea, curg cele 10 zile. Executorul va va spune data exacta a comunicarii si calculati din acea zi. Verbal ori prin mailuri sau mesaje whatsapp nu rezolvati nimic. Mai cheltuiti 300 de lei cu executorul, dar rezolvati. Daca in contract nu scrie ca trebuie sa incercati la cel putin 2 banci, vanzatorul vorbeste degeaba. Nu trebuie sa-i dati lui nicio informatie. Lucrati doar in scris cu el. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
17-11-2020 |
 | Probleme Vizitator |
| |
|
|
23-11-2020 |
 | Probleme Vizitator |
| Bună. Sunt aceeași persoană are a scris cu câteva zile în urmă. E valabil același răspuns și în cazul în care în antecontract nu e menționat numele băncii de la care urma să iau creditul, și tipul de credit e menționat că "Noua Casă, Ipotecar sau cash". Asta apare în contract referitor la returnarea banilor: https://ibb.co/9cs9V1F https://ibb.co/p2SxGdf Mulțumesc mult. | |
|
|
|
23-11-2020 |
|
| Da. Nu adaugati dvs. la situatia mentionata in contract diferite ipoteze. Se face vorbire de o "banca finantatoare", nu de o oarecare banca, mentionata nominal; deci poate fi oricare banca aleasa de dvs si nu scrie ca trebuie sa o aleaga vanzatorul ori ca are ceva de spus raportat la alegere dvs). Si nu scrie ce tip de credit TREBUIE sa alegeti, avand 3 posibilitati. Si nu scrie ca trebuie sa contactati 2 sau mai multe banci. Ati incercat, nu a mers, gata. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
10-12-2022 |
 | SimionDaniela Vizitator |
| Buna ziua! Am semnat un antecontract pt cumpararea unui apartament care a avut termen de expirare 5.12.2022. Proprietarii au fost de acord sa prelungeasca termenul pt inca o sapt deoarece banca inca nu a aprobat creditul. Termenul de expirare a prelungirii este de in 2 zile, iar eu inca nu am niciun raspuns de la banca. In antecontract am stipulate urmatoarele: În cazul în care eu, promitentul-cumpărător, nu voi mai fi de acord cu semnarea și autentificarea contractului privind vânzarea imobilului mai sus menționat, din motive care îmi sunt imputabile, sunt de acord să pierd, cu titlu de daune-interese compensatorii, suma de 2.000 (douămii) Euro, achitată astăzi, data autentificării prezentului act, promitentului-vânzator ca avans, obligație ce va fi transmisă și moștenitorilor mei. În cazul în care perfectarea contractului de vânzare în condiţiile menţionate nu are loc ca urmare a refuzului băncii creditoare că titlurile de proprietate nu sunt corespunzătoare, din motive independente de promitentul-cumpărător, promitentul-vânzător va returna suma primită cu titlu de avans de preţ în termen de 10 (zece) zile lucrătoare de la data prezentării de către promitentul-cumpărător a adresei emise de bancă cu privire la refuzul justificat al bancii de acordare a creditului. Noi, părțile contractante, convenim ca, în cazul în care situația o va impune, de comun acord, să prelungim termenul de semnare și autentificare a contractului de vânzare a imobilului ce face obiectul prezentei promisiuni, prin act adițional la prezentul înscris. Avand in vedere ca inca nu primit aprobarea finala la creditul ipotecar si nu suntem siguri ca o vom primi in 2 zile, ne putem recupera avansul? Vanzatorii nu vor sa mai prelungeasca valabilitatea antecontractului si spun ca vor cei 2000 euro ca daune compensatorii pt ca au asteptat 5 saptamani. Multumesc frumos! | |
|
|
|
12-12-2022 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Daca vanzatorii nu mai doresc sa prelungeasca termenul, atunci dansii sunt obligati sa va restituie avansul, deoarece vanzarea nu s-a produs din motive care nu va sunt imputabile. Va trebui sa prezentati un inscris de la banca, prin care sa demonstrati ca nu vi s-a aprobat creditul. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
04-07-2023 |
 | Adrian Vizitator |
| Buna ziua, am semnat o promisiune bilaterala de vanzare -cumparare si am achitat 500 Euro avans, eu fiind cumparatorul, achizitionand cu credit bancar locuinta. Vanzatoarea dupa ce a amanat aducerea certificatului energetic si apoi inca odata efectuarea evaluarii, la 1 saptamana inainte de termenul anteconttractului a refuzat intrarea evaluatorului in apartament pe motiv ca ea nu a fost informata ca se vor face poze la tot apartamanentul. La notar nu s-a prezentat la termenul din antectontract si acum nu stim cum sa procedam sa recuperam avansul, nu ne mai dorim sa continuam cu aceasta vanzatoare deoarece nu prezinta incredere, cum ne sfatuiti sa procedam mai departe? | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |