Forum avocaţi > Civil

Recuperare mostenire

1  2  Final
 27-05-2015
Vizitator
Va rog sa ma ajutati cu un sfat!In 1996 unchiul meu s-a declarat singurul mostenitor la un teren de 3 hec.Acesta mostenire a fost obtinuta de pe urma bunicii si as vrea sa sa-l verific la notariat,daca a declarat ca exista si alti mostenitori pt ca banuiesc ca unchiul a mintit in declaratie(ca nu mai exista alti mostenitori).Intrebarea mea e: in cazul in care reiese ca declaratia lui e falsa si nu a declarat ca exista si alti mostenitori,cum pot obtine partea mamei mele?Se poate la notar sau in instanta ?Mentionez ca mama a decedat inaintea bunicii mele.
Astept raspuns!
Va multumesc!
Răspunde
 28-05-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Numai prin instanta.

Va astept sa veniti cu actele pentru a analiza in detaliu problema dvs.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-05-2015
Vizitator
Nu este adevărat. Dacă părțile se înțeleg, situația se poate rezolva amiabil la notariat, prin emiterea unui nou certificat.

A se vedea prevederile art. 119 alin. 2 din Legea nr. 36/1995 a notarilor publici:

(1) Cei care se consideră vătămaţi în drepturile lor prin emiterea certificatului de moştenitor pot cere instanţei judecătoreşti anularea acestuia şi stabilirea drepturilor lor, conform legii. Până la anularea sa prin hotărâre judecătorească, certificatul de moştenitor face dovada calităţii de moştenitor, legal sau testamentar, precum şi dovada dreptului de proprietate al moştenitorilor acceptanţi asupra bunurilor din masa succesorală, în cota care se cuvine fiecăruia.

(2) Persoanele prevăzute la alin. (1) se pot adresa şi notarului public în scopul încheierii unui act autentic care să ateste soluţionarea pe cale amiabilă a diferendului. În această situaţie se eliberează un nou certificat

Dacă unchiul nu înțelege situația (ar trebui să fie inconștient pentru că n-are nicio șansă de câștig în instanță și îi puteți face și plângere pentru fals în declarații) va trebui să deschideți un proces pentru constatarea ulității certificatului de moștenitor. Dar este bine să lăsați mândria la o parte și să vă înțelegeți pentru că pe lângă faptul că procesul durează mult, instanța vă va trimite tot la notar să vă refacă certificatul de moștenitor. Așa că veți ajunge să plătiți și costurile procesului (avocat,taxă judiciară), și onorariul notarului, plus durata procesului care poate ține 1-2 ani.

Dacă mergeți direct la notar pentru refacerea de comun acord a certificatului, plătiți doar notarul.

Eu cred că un avocat trebuie să răspundă pe o anumită chestiune doar când cunoaște legislația în vigoare și dacă o cunoaște, să nu ignore anumite prevederi care ar putea ușura viața clientului, doar pentru a-și realiza propriile interese.

Doar dacă nu ajungeți la o înțelegere vă recomand să apelația la un avocat. E-mailul meu este avocat_natanton@yahoo.com
Răspunde
 28-05-2015
Vizitator
Va multumesc ptr. sfat!Am rugamintea sa imi raspundeti la o ultima intrebare :unchiul meu tot timpul a evitat sa discutam situatia aceasta cu terenul bunicii mele ptr. ca Imi spunea tot timpul acesta ca bunica nu are pamint dupa care,la un moment dat s-a saturat si mi-a zis ca eu nu am niciun drept la acest pamint ptr. ca mama a murit si ca el l-a vindut demult.M-am interesat de acest pamint,am primit informatia ca acest pamint a fost vindut o parte in 1996 si cealalta parte in 2006(am obtinut documentul de curind-am facut sesizare pentru deschiderea procedurii succesorale).Detin in copii titlul de propietate pe numele bunicii,certificatul de deces si certificatul de mostenitor pe numele unchiului.As vrea sa precizez ca mama mea a murit in 1987,bunica in 1992 si in 1994 a fost emis titlu de propietate pe numele bunicii si in 1996 unchiul s-a declarat singur ca mostenitor va rog sa-mi spuneti care sunt sansele de admitere sa obtin partea mamei mele care i se cuvenea ? Se mai poate prin notariat sau in instanta ? va astept cu nerabdare sfatul si va multumesc cu respect ptr. Intelegere.
Răspunde
 28-05-2015
Vizitator
După cum v-am scris deja, doar dacă și unchiul respectiv este de acord, se poate reface certificatul de moștenitor la notariat fără să mai mergeți în instanță.
În instanță șansele de admitere sunt mari pentru că este vorba de o nulitate absolută.
Răspunde
 11-06-2015
Vizitator
Buna ziua!In legatura cu urmatoarea situatie: mi-a transmis unchiul prin o persoana sa nu mai incerc sa-l dau in judecata pt ca imi cheltui banii degeaba pt. ca el m-a scos de la mostenire si intrebarea mea este :exista posibilitatea acesta,sa ma scoata de la mostenire sa nu-l mai pot actiona in instanta ? astept raspuns va multumesc
Răspunde
 11-06-2015
Vizitator
D-NA AVOCAT NATALIA ANTON , VA MULTUMESC PENTRU RASPUNSUL EXCELENT . VA MULTUMESC CU STIMA SI RESPECT !
Răspunde
 17-06-2015
Vizitator
Va rog sa mi da-ti un raspuns unchiul meu a obtinut o mostenire din 1996 de pe urma bunici si da ca iel ar putea sa ma scoata de la acesta mostenire pentru ca iel mia transmis prin o alta persoana sa nul mai il actionez in istanta pentru ca imi cheltui banii degeaba ca ieu nu mai am nicio sansa sa obtin partea mamei care ise cuvenea astept un raspuns da ca iel are posibilitatea acesta sa ma scota de la aceasta mostenire ? va multumesc pentru intelegere
Răspunde
 24-06-2015
Vizitator
Va rog sa-mi datii un raspuns da ca unchiul meu poate sa ma desmosteneasca de la acesta mostenire de pe urma bunici mele ? Va multumesc
Răspunde
 18-09-2015
Vizitator
Va rog sama ajutati cu un sfat unchiul meu a vindut o mostenire de 3 hc de pamint de pe urma bunci care a decedat in 1992 si bunica a pare in titlu de propietate si in 1996 sa trecut singur pe certificat de mostenitor mama mea a decedat inaintea bunici mele in 1987 am optinut anecxa 24 si de curind am facut demersuri pt. a optine si un certificat suplimentar de mostenitor si va rog sa ma sfatuiti unde si ce trebuie facut sa optin partea mamei care ise cuvenea si care sint sansele de cistig asept raspuns si va multumesc din suflet pt. intelegere si imi cer scuze daca am gresit la scris va multumesc.
Răspunde
 18-09-2015
Vizitator
Va rog sama scuzati ce putere are un certificat suplimentar de a cistiga ? va multumesc
Răspunde
 19-09-2015

Dumitru Fred a scris pe 11-06-2015:
vBuna ziua!In legatura cu urmatoarea situatie: mi-a transmis unchiul prin o persoana sa nu mai incerc sa-l dau in judecata pt ca imi cheltui banii degeaba pt. ca el m-a scos de la mostenire si intrebarea mea este :exista posibilitatea acesta,sa ma scoata de la mostenire sa nu-l mai pot actiona in instanta ? astept raspuns va multumesc

Proces puteti deschide.Restul sunt detalii de analizat in concret.
Incercati sa mergeti cu actele la avocat pentru o analiza de caz.
Lucrurile nu sunt chiar simple si fara a se analiza actele puteti primi informatii eronate.
Ca sa nu cheltuiti multi bani cu avocatul e bine sa cautati unul care va ia bani pe consultanta juridica si nu unul care sa va deschida procesul si apoi sa va treziti ca il pierdeti.
Procesul va costa mult mai mult decat o consultanta amanuntita.
Răspunde
 21-09-2015
Vizitator
Va multumesc
Răspunde
 26-09-2015
Vizitator
Buna ziua vas ruga sami mai imi dati un sfat alti avocati de pe forum imi spun sa numai incerc pt ca imi cheltui bani degeaba si ca umblu aiurea daca pamintul a fost vindut va rog sa mi mai dati ultumul sfat de curind am optinut si certificatul suplimentar de mostenitor va rog sami raspundeti mai explicit daca maie cazul sal mai actionez in istanta sa nu su unde si ce ar mai putea face sa optin partea mamei care ise cuvenea astept un raspuns si va multumesc pt. intelegere
Răspunde
 26-09-2015

Daca la o consultatie se analizeaza chiar si 2 ore un caz e greu in 3 minute sa intelegeti. E adevarat insa ca nimeni nu sta 1 ora sau 2 gratis...ca sa va analizeze cazul ca se vorbeste continuu...

Ideea este ca daca s-a vandut terenul trebuie anulat actul si daca e de buna-credinta dobanditorul nu il anulati.
Incercati sa obtineti banii de la vanzator.

Pe anulare se pierd 98% din cazuri ca sa intelegeti.
Răspunde
 28-09-2015
Vizitator
Da am inteles perfect idea dar cele 3 loturi de cite o mie de metrii nu exista nicio constructie sint lasate in paragina nici cel putin nu sint ingradite si cele 27 de mii in extravilan nu au C.F acum vas ruga sa mi mai datii ultimul sfat va multumesc pt . intelegere
Răspunde
 28-09-2015

Buna ziua va rog sa ma ajutati cu o informatie ,parinti mei stau impreuna din anul 1973 nu sunt casatoriti sunt singur la parinti locuiesc impreuna cu ei si familia mea ,am doua fete mari de 15 si 19 ani
Inainte de a ne muta la tara am locuit la bloc cu parinti mei ,ei au vandut blocul cu proprietate comuna si au luat o casa ,dar dupa un timp au aparut scandalurile din ce in ce mai des la oridinea zilei dupa aproximativ 14 ani tatal meu a intabulat casa pe cont propriu doar fara mostenitor ,Eu fiul lor am lipit langa casa 2 camere pentru ca nu aveam spatiu suficient,dar nu am nici o dovada pentru acest lucru .Tatal meu are o pensie de 600 lei iar mama mea nu detine nici un venit ,eu i-am tinut cu mancare si am platit toate cheltuielile .Parinti mei nu se inteleg si se cearta ,tatal meu sar putea sa aiba o amanta ,si nu o mai vrea pe mama mea,cred ca din acest motiv ne ameninta ca ne da afara din casa pentru ca esta casa lui si noi nu avem nici un drept ,as vrea sa stiu ce drepturi avem in acest caz?.Multumesc!
Răspunde
 28-09-2015
Vizitator
Va multumesc
Răspunde
 28-09-2015
Vizitator
Imre a scris pe 28-09-2015:
Buna ziua va rog sa ma ajutati cu o informatie ,parinti mei stau impreuna din anul 1973 nu sunt casatoriti sunt singur la parinti locuiesc impreuna cu ei si familia mea ,am doua fete mari de 15 si 19 ani
Inainte de a ne muta la tara am locuit la bloc cu parinti mei ,ei au vandut blocul cu proprietate comuna si au luat o casa ,dar dupa un timp au aparut scandalurile din ce in ce mai des la oridinea zilei dupa aproximativ 14 ani tatal meu a intabulat casa pe cont propriu doar fara mostenitor ,Eu fiul lor am lipit langa casa 2 camere pentru ca nu aveam spatiu suficient,dar nu am nici o dovada pentru acest lucru .Tatal meu are o pensie de 600 lei iar mama mea nu detine nici un venit ,eu i-am tinut cu mancare si am platit toate cheltuielile .Parinti mei nu se inteleg si se cearta ,tatal meu sar putea sa aiba o amanta ,si nu o mai vrea pe mama mea,cred ca din acest motiv ne ameninta ca ne da afara din casa pentru ca esta casa lui si noi nu avem nici un drept ,as vrea sa stiu ce drepturi avem in acest caz?.Multumesc!
Te rog nu temai baga peste altii fii civilizat OK ?
Răspunde
 28-09-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Dumitru Fred a scris pe 28-09-2015:
Imre a scris pe 28-09-2015:
Te rog nu temai baga peste altii fii civilizat OK ?

wow... interesant! ... deci altii nu au voie la o opinie ... hm... cine este si cine nu este civilizat in aceasta ecuatie?!?!?

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.