|
09-09-2015 |
 | Vizit Vizitator |
| Buna ziua,la o contestatie la executare respinsa instanta a precizat termen de apel in 30 zile de la comunicare,am luat legatura cu avocat pt a depune apel si mi-a spus ca termenul corect este de 10 zile si nu mai are rost sa depun apel deoarece am depasit termenul de 10 zile.Va rog frumos sa imi spuneti ce as putea face?chiar nu se mai poate face nimic,pana la urma este greseala instantei nu a mea.Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Multumesc frumos. | |
|
|
|
09-09-2015 |
 | Miha Vizitator |
| Declarati apel, iar daca se va pune problema tardivitatii, motivati ca nu aveti studii juridice si v-ati luat dupa ce scrie in hotarare. | |
|
|
|
09-09-2015 |
 | Vizit Vizitator |
| Multumesc.dar nu se va respinge la primul termen ca fiind tardiv introdus? | |
|
|
|
09-09-2015 |
| Buna-ziua, In cel mai rau caz vi se va respinge ca tardiv introdus. In asemenea situatii instanta invoca de obicei principiul de drept conform caruia "nimeni nu poate invoca necunoasterea legii". Puteti fi repusa in termenul de apel numai daca faceti dovada unui impediment obiectiv din cauza caruia nu ati putut introduce cererea in termen (de ex ati fost internata ). Faptul ca nu aveti cunostinte juridice nu reprezinta un asemenea motiv, in fond puteati apela la serviciile unui avocat in cazul in care aveati neclaritati. | Cu respect, Avocat Costache Andreea tel: 0769076154 email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com L-V: 10-17:30 Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc). | |
|
|
|
09-09-2015 |
 | Vizit Vizitator |
| Multumesc d-na avocat,eu am apelat la serviciile unui avocat dar prea tarziu.cand trecusera cele 10 zile,daca stiam ca termenul corect este de 10 zile bineinteles ca apelam mai repede dar din moment ce era trecut 30 zile m-am gandit ca acesta este termenul.Ce mai pot face.daca introduc apel trebuie sa platesc din nou taxa de timbru si daca se respinge ca tardiv introdus o pierd din nou.ce alte solutii mai am? Va multumesc foarte frumos | |
|
|
|
09-09-2015 |
| Din pacate se va invoca tardivitatea si nu aveti ce sa faceti. Ati pierdut apelul. | |
|
|
|
10-09-2015 |
 | Vizit Vizitator |
| Multumesc foarte mult pentru raspunsuri,dar impotriva judecatorului care a gresit nu se poate face nimic,daca nimeni nu poate invoca necunoasterea legii inseamna ca a precizat cu intentie gresit termenul ,nu se poate face nici cerere pentru repunere in termen daca a fost o greseala a judecatorului? Multumesc frumos. | |
|
|
|
10-09-2015 |
| Parerea mea este ca nu puteti face nimic. E o eroare materiala. Obligatia de a cunoaste lege nu o puteti evita. | |
|
|
|
10-09-2015 |
| Buna ziua! Parerea mea este sa declarati apel, iar daca instanta va invoca exceptia tardivitatii, motivati ca nu aveti studii juridice si v-ati luat dupa ce scrie in hotarare. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
10-09-2015 |
 | Vizit Vizitator |
| Buna seara,multumesc tuturor pentru raspunsuri,inca nu m-am hotarat daca sa depun apel sau nu,daca apelul va fi respins ca si tardiv va trebuie sa declar recurs si la recurs voi timbra din nou cu 50% din valoarea taxei de timbru de la fond?La recurs pot sa invoc si faptul ca mi-a fost ingradit dreptul la un proces echitabil?Am gasit pe internet o hotarare de recurs in care s-a admis recursul deoarece a fost greseala instantei de fond si instanta de fond a cauzat astfel o vatamare care nu poate fi inlaturata decat prin rejudecarea cauzei si mentionarea corecta a caii de atac si a termenului de declarare. Multumesc. | |
|
|
|
10-09-2015 |
| Eu raman la parerea ca nu veti reusi nimic. Este adevarat ca pierdeti si banii cu timbrajul. In plus, mai sunteti si obligat sa platiti avocatul celelilalte parti. Nu e bine sa va bagati aiurea in asa ceva... Ca sa fiti linistit ar fi bine sa mergeti la avocat pentru a se analiza daca chiar ati fi avut sanse intr-o judecata in apel pe fond si nu pe exceptia tardivitatii.Pentru o analiza judicioasa ar trebui insa platita consultatia la avocat. Poate ca nu aveati sanse si asa ati sta linistit. | |
|
|
|
10-09-2015 |
| Termenul de recurs este dat de lege, nu de către judecător; judecătorul nu poate limita, extinde sau înlătura termenul de exercitare a căii de atac. Nici cunoaşterea legii nu poate fi invocată, pentru a solicita repunerea în termenul de apel. Ati avut avocat la fond ? | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
10-09-2015 |
 | Vizit Vizitator |
| Da,contestatia la executare a fost redactata de avocat,nici nu am luat in calcul respingerea contestatiei stiind situatia si astfel nu am discutat ce vom face daca va fi respinsa,cand a venit hotararea avocatul a fost in concediu si de indata ce s-a intors m-am prezentat la dansul pentru apel chiar daca eu credeam ca mai am timp destul,dar trecusera putin peste 10 zile si atunci am aflat ca nu este corect termenul trecut in hotarare. | |
|
|
|
11-09-2015 |
| Nu v-ati corelat cu avocatul si banuiesc ca nici nu i-ati platit redactarea caii de atac. Existau solutii viabile. | |
|
|
|
11-09-2015 |
 | Vizit Vizitator |
| Buna ziua.banuiti gresit in legatura cu plata,ce solutii viabile puteau sa existe atunci si sa nu mai existe acum? | |
|
|
|
11-09-2015 |
| Am scris un mesaj lung dar a cazut netul exact cand sa il postez. Pe scurt va pot spune ca avocatul trebuia anuntat de indata pe e-mail si putea sa va trimita la alt avocat care sa fie indrumat de el care stia cazul. De multe ori sunt plecat si sosesc motive de apel de la adversari si niciodata nu au fost probleme desi imi deconectez telefonul cand sunt plecat din tara. A plati inseamna a se plati separat si nu bani dati pentru nu stiu cate procese...ca sa fiu mai explicit. Ati platit separat dupa proces redactarea? | |
|
|
|
11-09-2015 |
| Buna ziua! Nu mai conteaza daca ati avut sau nu avocat la fond. Ganditi-va doar daca actiunea pe care a-ti introdus-o ar avea sanse de castig in apel. De dvs. depinde daca declarati sau nu apel. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
11-09-2015 |
| Degeaba are dreptate pe fond daca este tardiv introdus apelul. Mai plateste si o gramada de bani... Oricum, in mod normal trebuia sa castige la fond daca avea dreptate clar. Sub 20 % sunt sansele ca instanta de fond sa greseasca. | |
|
|
|
11-09-2015 |
 | Vizit Vizitator |
| Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri,am invocat prescriptia in contestatie,intre mai 2011 - noiembrie 2014 nu au mai fost facute acte de executare si am pierdut deoarece la dosar a aparut un proces verbal de inchidere dosar de executare din 2013 pe care instanta l-a considerat act ce intreupe prescriptia,acest proces verbal a fost facut la aproape 2 ani de la ultimul act de executare si fara sa mai existe alte acte de executare ,cereri de staruinta sau alte cereri in acest interval.In opinia mea as avea sanse la apel deoarece acea executare era perimata si procesul verbal de inchidere executare nu mai producea efecte astfel ca nu putea fi considerat un act ce poate intrerupe prescriptia. Multumesc. | |
|
|
|
11-09-2015 |
| Imi pare rau. E posibil sa se fi facut cu intentie aceasta greseala de instanta ca sa va incurcati. Daca insa exista un act care intrerupe prescriptia nu aveti ce sa faceti. Si eu am mers la un dosar de executare si a aparut un proces verbal in mod suspect tare. Nu am facut contestatie la executare desi eu cred ca acel proces verbal a aparut dupa ce am venit eu dupa dosar ca a doua zi de abia am pus mana pe el si era fix cu o zi inainte de a se implini prescriptia acel act facut. Acolo insa nu isi va recupera banii creditorul... | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |