Forum avocaţi > Civil

Termen gresit de apel - Pagina 2

Start  1  2
 11-09-2015
Vizitator
Multumesc d-le avocat,dar sunteti de acord cu mine ca acel proces verbal de inchidere executare nu ar fi trebuit sa fie considerat act ce intrerupe prescriptia din moment ce intervenise perimarea?
Consider ca ar fi fost corect ca in loc de acel act de inchidere dosar trebuia sa fi existat un proces verbal de constatare a perimarii.
Multumesc
Răspunde
 12-09-2015

Daca survenise perimarea acel proces-verbal nu putea produce efecte juridice si nu putea intrerupe prescriptia executarii.

Nu cunosc insa modul in care v-ati judecat si argumentele expuse.

Puteti incerca sa sesizati CEDO.
E dificil ca nu ati parcurs recursul intern dar puteti incerca.
Răspunde
 12-09-2015
Vizitator
Buna ziua,mii de multumiri d-le avocat,nu se poate sa fac apel si daca se respinge sa introduc cerere de repunere in termenul de apel si sa invoc faptul ca mi-a fost incalcat dreptul la un proces echitabil?Daca se respinge si cererea de repunere in termen sa introduc cerere de revizuire cu solicitarea casarii si rejudecarii in prima instanta?
Răspunde
 12-09-2015

Daca vreti sa declarati apel este o motivare posibila.

Revizuirea nu va ajuta.

Incercati sa va orientati spre CEDO.
Discutati cu avocatul dvs.
Răspunde
 12-09-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Perimarea este o sanctiune procedurala pt trecerea termenului de 6 luni inlauntrul caruia nu s-a formulat/intreprins niciun act de executare.

Prescriptia dreptului de a cere executarea silita este cu totul si cu totul o alta institutie juridica.

De ex, poate fi perimat un ds de executare dar dr creditorului sa nu fie prescris, astfel ca acesta poate introduce un nou dosar de executare.

Este greu sa va dau un raspuns pertinent dpdv juridic fara a avedea ds cauzei, lucram doar pe presupuneri.

Asta nu inseamna - de exemplu - ca nu va puteati inscrie in fals impotriva acelui PV.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-09-2015
Vizitator
Multumesc pentru raspunsuri,daca se respinge apelul nu ar fi admisibila o cerere de repunere in termen pe motiv ca a gresit instanta si imi este incalcat dreptul la un proces echitabil?Am vazut o hotarare de recurs in care s-a dispus rejudecarea cauzei deoarece respingerea apelului ca tardiv introdus este consecinţa menţionării eronate în sentinţa .Daca se respinge apelul ca tardiv pot face recurs?

mai scrie instanta in acea hotarare de recurs urmatoarele:

De asemenea, nu se poate pretinde cunoaşterea profundă a legii de către justiţiabil şi ignorarea unei erori a instanţei, întrucât, în această interpretare, este denaturat tocmai scopul justiţiei realizat prin mijlocirea instanţelor judecătoreşti, acela de aflare a adevărului şi de pliere a acestuia pe dispoziţiile legale.
În acelaşi timp, dacă s-ar reţine considerentele tribunalului, considerăm că intimatului i s-ar încălca dreptul de acces la justiţie garantat de art. 6 din Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, în condiţiile în care calea de atac poate sau nu să fie exercitată în funcţie de criterii aleatoriu alese de instanţă.
Răspunde
 13-09-2015

Daca pierdeti in apel pe tardivitate veti pierde si in recurs.

Eu nu cunosc aceasta hotarare la care faceti referire.
Practica judiciara este in sensul aratat de mine anterior.

Daca aveti totusi un link sau o indicare intr-o carte a hotararii la care faceti referire si se adpateaza pe speta dvs. si mai aveti si dreptate pe fond ati putea avea sanse.
Este insa bine sa stiti ca hotararea nu este obligatorie pentru alta instanta, respectiv pentru instanta unde urmeaza sa va judecati daca veti declara apel.
Răspunde
 09-05-2017
Vizitator
Am castigat pe fond un proces cu banca, la apel am castigat pe exceptia tardivitatii apelului....banca mai poate face Recurs ????
Răspunde
 09-05-2017

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Silviuls@yahoo.com a scris pe 09-05-2017:
Am castigat pe fond un proces cu banca, la apel am castigat pe exceptia tardivitatii apelului....banca mai poate face Recurs ????

Buna ziua,
Nu. Nu se mai poate face recurs.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-01-2023
Vizitator
Nu înțeleg,adică nu pot să accept că,conform deciziei CJUE din 6 Noiembrie 2019în C/75/2019 care spune clar că contestația împotriva băncilor ifn-urilor sau alte agenții nebancare se poate introduce oricîd!
Răspunde
RăspundeStart  1  2
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.