Forum avocaţi > Civil

Exista riscul sa imi pierd dreptul la somaj?

10-10-2015

Pe data de 10-Septembrie 2015 m-am prezentat la serviciu si patronul firmei m-a anuntat ca in urma demisiei unei colege este obigat sa inchida unul din punctele de lucru al firmei. L-am intrebat ce se intampla si ce trebuie sa fac si dansul mi-a comunicat sa stau acasa. Am intrebat daca este cazul sa imi fac o cerere de concediu de odihna pentru perioada in care se presupunea sa stau acasa (din zilele de concediu neefectuate pe 2015) insa dansul imi spune ca nu este nevoie. Pregatesc insa cererea de concediu pe 21 de zile, pe care o refuza. Aflu pe cai neoficiale ca firma se afla in insolventa , fapt ce pana in acest moment ( 10 Oct 2015) nu a fost confirmat si transmis oficial catre angajati de catre conducere- insa este o informatie verificata in baza dosarelor TMB. Pe data de 12 Septembrie 2015 am trimis cererea de concediu prin posta cu confirmare de primire pe 15 Sept 2015. Il sun pe patron pentru a-mi confirma concediul de odihna si ma interesa de drepturile salariale pe durata concediului. Dansul m-a anuntat ca voi primii banii de concediu odata cu decizia de incetare a CIM deoarece dansul a emis un preaviz datat din 2 Septembrie 2015, care nu imi fusese adus la cunostiinta ulterior de data de 16 Sept, in baza art, 65(1). In data de 9 Oct 2015, pe cai neoficiale, am aflat ca decizia de incetare a CIM a fost emisa pe data de 30 Septembrie 2015.
In urma contextului de mai sus:
1.Avand in vedere ca mie nu mi s-a comunicat nimic oficial de catre patron pana 10 Oct 2015 exista riscul sa imi pierd dreptul la indemnizatia de somaj?
2. Care este termenul de depunere a actelor de somaj de la incetarea CMI? Exista un termen fix?
Răspunde
 10-10-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Dosarul pentru somal se depune in termen de 10 zile de la incetarea raporturilor de munca, dar nu mai tarziu de 12 luni de la acea data. Indemnizatia se acorda de la data inregistrarii cererii.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-10-2015

Multumesc mult pentru raspuns.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.