Forum avocaţi > Civil

Executare silita in cazul unui credit de nevoi personale - Pagina 3

Start  1   2  3  4  Final
 19-02-2017
Vizitator
Sotia mea are o executare silita pe salariu din anul 2014. Anul acesta sora ei ia dat din apartamentul mamei lor o cota de 3/ 16. Executorul vrea sa execute acea cota de 3/ 16 din apartamentul mamei lor care este majoritar si proprietar. Este corect? Mai avem de dat la executare o suma de 4000 lei..
Este corect?
Răspunde
 20-02-2017
Vizitator
Bună ziua,
Am o intrebare: am achiziționat un apartament prin programul prima casa și am datorii la o alta banca. Intrebarea mea este : se poate executa silita apartamentul ținând cont ca nu pot vinde apartamentul timp de 5 ani?
Va multumesc
Răspunde
 20-02-2017

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Visitor a scris pe 28-11-2016:
Bună ziua. Am făcut un credit de 60000 lei și din motive persoanele nu am mai avut posibilitatea sa îl plătesc. Am primit înștiințare de executare silita și mi s-a pus proprire pe contul de salariu. Nu dețin nimic pe numele meu. Întrebarea este: vor fi afectate și alte persoane din familie (mama, bunica)? Sau sunt executată doar ei.
Multumesc

Nu vor fi afectate si alte persoane din famile, daca creditul este numai pe numele dvs.
Executarea se va face pe bunurile proprii.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-02-2017
Vizitator
Buna ziua,o intrebare legata de divort,si anume;eu nu mai am domiciliul in localitatea unde m-am casatorit,dar nici fosta sotie(am cautat-o,chiar si la politie,nimeni nu stie de ea) intrebarea este,pot inainta procesul de divort in Arad,unde am domiciliul?Multumesc!
Răspunde
 20-02-2017

Unde se gasesc avocati specializati in executari silite?
Nu incepatori ca asa am cunoscut si eu ... o multime....
Răspunde
 20-02-2017

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
Stoica Stefan a scris pe 20-02-2017:
Buna ziua,o intrebare legata de divort,si anume;eu nu mai am domiciliul in localitatea unde m-am casatorit,dar nici fosta sotie(am cautat-o,chiar si la politie,nimeni nu stie de ea) intrebarea este,pot inainta procesul de divort in Arad,unde am domiciliul?Multumesc!

Potrivit prevederilor art. 914 din Codul de Procedura Civila
(1) Cererea de divorţ este de competenţa judecătoriei în circumscripţia căreia se află cea din urmă locuinţă comună a soţilor. Dacă soţii nu au avut locuinţă comună sau dacă niciunul dintre soţi nu mai locuieşte în circumscripţia judecătoriei în care se află cea din urmă locuinţă comună, judecătoria competentă este aceea în circumscripţia căreia îşi are locuinţa pârâtul, iar când pârâtul nu are locuinţa în ţară şi instanţele române sunt competente internaţional, este competentă judecătoria în circumscripţia căreia îşi are locuinţa reclamantul.
(2) Dacă nici reclamantul şi nici pârâtul nu au locuinţa în ţară, părţile pot conveni să introducă cererea de divorţ la orice judecătorie din România. În lipsa unui asemenea acord, cererea de divorţ este de competenţa Judecătoriei Sectorului 5 al municipiului Bucureşti.

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-04-2017
Vizitator
Buna seara...Am facut un credit de nevoi personale la BANC POST pe o perioada de 10 ani si de 2 ani nu am mai avut posibilitatea sa platesc ratele...As dori sa stiu daca in cazul unei executari silite pot sa-mi pierd casa,sau numai lucrurile pe care le detin...Mentionez ca de 2 ani nu mai lucrez nici eu si nici sotia.
Răspunde
 13-04-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Depinde de ceea ce solicită creditorul executorului și de valoarea creanței. Ce sumă este urmărită de executorul judecătoresc?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-04-2017
Vizitator
Buna ziua,
Am contractat un imprumut bancar in anul 2007 si au fost achitate ratele pana in 2008.Mentionez ca mi-am schimbat adresa de domiciliu si nu am informat banca asa ca nu am idee cate scrisori sau notificari au trimis de la banca sau recuperatorii. Pana in anul 2014 nu am avut nici o poprire salariala iar in 2015 am plecat din tara. Insa in 2017 ma aflat de pe portal dosare ca am un dosar in anul 2015 deschis de BEJ pt investire cu formula executorie care a fost respins de catre judecatorie si inca un dosar deschis in 2016 de catre acelasi bej pt incuviintare executare silita care a fost aprobat de catre judecatorie.La ce sa ma astept in momentul de fata?O sa mi se execute apartamentul silit (bun achizitionat in 2016)?
Astept un raspuns in eventualitatea in care veti avea timp.
Multumesc frumos!
Răspunde
 13-04-2017

Buna seara...aproape 3o ooo de lei cu tot cu penalitati...Daca detin o casa,pot sa o pierd...? sau numai bunurile care se afla in ea...? Va multumesc...
Răspunde
 13-04-2017

Buna seara...Am luat un credit de nevoi personale de 200 mil. lei vechi. Sint casatorit si detin o casa. Nu realizez nici un venit de 2 ani de zile...As putea sa-mi pierd casa...sau numai bunurile pe care le am in ea?
Răspunde
 29-04-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Puteți fi executat și asupra imobilului, ceea ce cred că se va întâmpla. Luați legătura cu un avocat și prezentați situația pentru a se vedea ce e de făcut.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-04-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Puteți fi executat silit dacă instanța a admis executarea silită. Trebuie să faceți contestație la executare în 15 zile de la data comunicării și să invocați (eventual) prescripția sau alt motiv.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-07-2017
Vizitator
Am primit azi.o somație cu executare silita pentru suma de 200 mil vechi .țin să menționez k nu am bunuri pe numele meu și sunt în concediu creștere copil. Ce îmi pot face sau ce pot face eu ? Și soțul meu este coplatitor dar el lucrează .
Răspunde
 27-07-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Roxana a scris pe 27-07-2017:
Am primit azi.o somație cu executare silita pentru suma de 200 mil vechi .țin să menționez k nu am bunuri pe numele meu și sunt în concediu creștere copil. Ce îmi pot face sau ce pot face eu ? Și soțul meu este coplatitor dar el lucrează .

Urmeaza sa fiti executata silit, iar in situatia in care nu detineti bunuri, din moment ce sotul dvs. este coplatitor, se poate institui o poprire pe salariul dansului sau se poate trece la executarea bunurilor dansului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-07-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Roxana a scris pe 27-07-2017:

Dacă de la dvs nu se pot recupera creanța cel care va fi executat va fi coplătitorul, dar consider că pentru asta ar fi nevoie de o cerere de partaj din partea creditorului.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-10-2017
Vizitator
In 2010 am facut un credit la BT ,nu am mai putut plati deoarece m-am pensionat pe caz de boala.Am facut cerere catre Bt sa gasim o solutie pe cale amiabila ,la care nu am primit raspuns nici pana azi.In 2013 m-au executat sililt si pe mine si pe garant.In crererea de executare era trecuta suma de 25500 lei Pana in prezent am achitat suma care era scrisa pe cererea de executare ,dar acum m-am trezit ca banca a vandut creanta catre EOS si am inca odata suma de 25000 lei de plata.Ce sa fac in situatia aceasta ,pe cine actionez in instanta?
Răspunde
 12-10-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Canea Gratiela a scris pe 12-10-2017:
In 2010 am facut un credit la BT ,nu am mai putut plati deoarece m-am pensionat pe caz de boala.Am facut cerere catre Bt sa gasim o solutie pe cale amiabila ,la care nu am primit raspuns nici pana azi.In 2013 m-au executat sililt si pe mine si pe garant.In crererea de executare era trecuta suma de 25500 lei Pana in prezent am achitat suma care era scrisa pe cererea de executare ,dar acum m-am trezit ca banca a vandut creanta catre EOS si am inca odata suma de 25000 lei de plata.Ce sa fac in situatia aceasta ,pe cine actionez in instanta?

Buna ziua,

Daca EOS incearca executarea acestei sume, trebuie sa faceti contestatie la executare in care sa aratati (si sa dovediti) ca vi s-a retinut pana acum aceasta suma, astfel incat creditul s-a stins.
Daca inca EOS nu a demarat procedura de executare silita, puteti introduce o actiune impotriva EOS si BT pentru a se constata faptul ca nu mai aveti de achitat vreo suma in baza creditului luat de la BT.

Va recomand sa luati legatura cu un avocat in ambele cazuri de mai sus, pentru a va asigura succesul in demersurile dvs.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-12-2017
Vizitator
As avea o intrebare am facut anul trecut 2016 un card de credit la banca transilvania am dat o singura rata valoarea creditului este de 4000 ron iar acum am primit o somatie sa achit intro zi suma plus toate cheltuielile mia facut dosar de executare eu lucrez la patron dar salariul il iau in mana nu am card si nici alte venituri pe numele meu ce se poate intampla
Răspunde
 04-12-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Daca ati platit o singura rata si ati sperat ca banca a uitat de creditul dvs. tot ce aveti acum de facut este sa dati curs somatiei. Daca nu achitati de buna-voie, somatia va fi trimisa societatii la care lucrati si vi se va pune poprire pe salariu.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1   2  3  4  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.