|
26-01-2016 |
| Buna ziua. Sotul meu are o sora cu o situatie instabila, inca, din punct de vedere familial. El doreste sa investeasca bani in reparatii/extindere la casa in care locuiesc parintii lui, care va fi a noastra dupa decesul parintilor. Aceste reparatii reprezinta sume considerabile de bani si am dori, de comun acord, sa intocmim un contract de vanzare-cumparare pt a ne pune la adapost banii investiti. Vrem sa stim daca facem acest contract cu uzufruct viager, acesta poate fi atacat in instanta, (cum si de catre cine)? Banii investiti in casa pot fi recuperati? Pentru a fi mai siguri ca nu va fi atacat contractul pt donatie ascunsa, trebuie sa achitam pretul casei si al terenului? Sau exista o varianta? Va multumesc anticipat pt raspuns. | |
|
|
|
26-01-2016 |
 | Avocat Ciorobea Aurora ✓ Campina
aurora.ciorobea@opticnet.ro
|
| Teoretic, daca sunt doi copii, ar trebui ca mostenirea sa se imparta in mod egal...Totusi, cat timp traiesc, parintii pot dispune cum vor de bunurile lor. Ar fi bine de incheiat un contract de vanzare-cumparare. In contract se face o precizare privind pretul: ca a fost achitat in fata notarului, ca va fi achitat la o anumita data, ulterioara etc. Oricum veti plati onorariul notarului pentru contract.Pentru siguranta, pastrati toate facturile si chitantele care atesta imbunatatirile pe care le veti face. Contractul cu uzugruct viager este cel de intretinere, nu vanzare-cumparare. Puteti face si contract de intretinere. | |
|
|
|
|
26-01-2016 |
| Buna ziua! Cel mai indicat este sa perfectati contract de vanzare cumparare. Daca va hotarati asupra unui alt contract, pastrati absolut toate facturile si chitantele pe care le veti obtine pt imbunatatirile ce vor fi facute. Cel mai bine ar fi, ca parintii sa vorbeasca si cu fiica si sa ii explice situatia, pentru a nu exista apoi ura intre frati. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
26-01-2016 |
| Multumesc pt raspunsuri! Lucrurile sunt VORBITE de mult timp. Insa cumnata mea e foarte influentabila, are schimbari de parere si comportament (in functie de companie). E preferabil un act legal pt evitarea eventualelor dispute. | |
|
|
|
26-01-2016 |
 | Ene cristian Vizitator |
| Buna ziua si scuze pentru deranj, am depus in martie 2015 cererea mea la cedo cu confirmare de primire iar peste aproximativ 3 saptamani am primit si confirmarea de la PTTR. De atunci si pana in prezent 26-01-2016 nu am mai primit nimic de la cedo, nr dosar etc. Sa trimit eventual o solicitare acolo pentru a afla detalii despre stadiul dosarului, sa mai astept, a fost declarata inadmisibila etc Multumesc anticipat | |
|
|
|
26-01-2016 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Cea mai sigura varianta este incheierea unui contract de vanzare cumparare. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
26-01-2016 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Buna ziua! Va trebui sa asteptati primirea unui raspuns. Termenele in ceea ce privesc actele de procedura in cazul CEDO sunt de 6 luni. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
19-07-2019 |
 | Adriana Axinte Vizitator |
| Bună ziua! Tatăl meu are 83 ani si ar vrea sa imi facă acte de vânzare cumpărare pentru apartamentul cu 2 camere si locurile de veci. Mama e decedata de 3 ani, mai am o sora dreapta cu părinții mei si alti 3 frati din căsătoriile anterioare ale părinților. Țin să menționez că bunurile sunt făcute de părinții mei după căsătoriile anterioare. Ce acte îmi trebuiesc având în vedere că eu am avut si am grijă de el pentru a putea face act de vânzare cumpărare? | |
|
|
|
19-07-2019 |
| Tatăl ca putea vinde doar cota sa parte din bunurile comune cu soția sa decedata in prezent. Tatăl va putea înstrăina doar cotitatea disponibilă fara a putea încălca rezerva succesorala căci ceilalți frați ai dvs sunt moștenitori rezervatari. Având o varsta înaintată este necesar un certificat de la INML. Luati legatura cu un notar care sa va detalieze aceste aspecte precum și actele necesare, costurile dar și riscurile unui astfel de act. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
19-07-2019 |
 | Adriana Axinte Vizitator |
| În primul rând vă mulțumesc frumos pentru răspunsul dat. În caz de deschid succesiune pe partea mamei decedata și moștenitorii nu se prezintă ce a-și putea face pentru a putea începe plată la întreținere, întreținerea tatăl, renovarea casei(e focar de infectie).Îmi pot recupera banii investiți? Cu multa stima. | |
|
|
|
20-07-2019 |
| Adriana Axinte a scris pe 19-07-2019: În primul rând vă mulțumesc frumos pentru răspunsul dat. În caz de deschid succesiune pe partea mamei decedata și moștenitorii nu se prezintă ce a-și putea face pentru a putea începe plată la întreținere, întreținerea tatăl, renovarea casei(e focar de infectie).Îmi pot recupera banii investiți? Cu multa stima. In situatia in care ceilalti mostenitori nu se prezinta la notar, va trebui dezbatuta mostenirea in instanta. Daca doriti sa achitati cheltuielile de intretinere si sa aduceti imbunatatiri imobilului, va trebui sa pastrati toate chitantele, pentru a solicita obligarea celorlalti mostenitori la plata unei sulte, reprezentand contravaloarea cheltuielilor efectuate, in functie de cota ce le revine. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
21-11-2020 |
 | Elenush Vizitator |
| Ce poate face un frate in cazul in care celalalt frate are contract de vanzare cumparare cu uzufruct pe bunul imobil al mamei si acesta nu are grija de ea, mai mult interzice fratelui sa-si viziteze mama. | |
|
|
|
22-11-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Daca este vorba de un contract de vanzare cu retinerea uzufructului de catre mama si FARA clauza de intretinere, si daca pretul a fost efectiv platit de fratele cumparator, acum, fratele nu are ce sa faca. Ar putea intra in discutie doar obligatia de intretinere legala, dar pe aceasta o au ambii frati fata de mama si arfi la fel de vinovati daca mamei ii lipseste intretinerea necesara. Cu privire la interzicerea de care mentionati, pana la moartea mamei, doar ea poate decide pe cine primeste sau nu in vizita, indiferent daca are uzufruct pe intreg imobilul ori doar pe o parte ori daca fratele locuieste sau nu in imobil cu voia uzufructuarei. Deci, mergeti in vizita si daca vi se impiedica accesul, chemati politia. atentie insa la conditiile cauzate de pandemie. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
23-11-2020 |
| Elenush a scris pe 21-11-2020: Ce poate face un frate in cazul in care celalalt frate are contract de vanzare cumparare cu uzufruct pe bunul imobil al mamei si acesta nu are grija de ea, mai mult interzice fratelui sa-si viziteze mama. Este destul de dificil sa obtineti anularea unui contract de vanzare-cumparare, insa trebuie analizata concret situatia de fapt. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
16-03-2021 |
 | Cristian.2001
|
| Buna seara!As avea nevoie de un raspuns.Parintii mei au murit,mama cand aveam 12 ani ,iar tata in vara,eu am 19 ani.Parintii mei au cumparat apartamentul in care locuiesc de la bunicii mei(parintii mamei) mama mai are o sora care locuieste cu bunicii la tara si acum vrea sa se mute inapoi in oras ,respectiv in apartamentul in care locuiesc si sa atace contractul de vanzare-cumparare dintre bunicii mei si parintii mei si sa il faca nul.In contract scrie ca bunicii le doneza drepturile asupra imobilului parintilor(Si lui mama si lui tata) acum 19 ani ,in 2001,inainte sa ma nasc,tata avea o garsonier pe care a vandut-o ,iar banii au fost dati bunicilor,pretul din contract este 40 milioane lei si scrie ca bunicii au primit banii in acceasi zi, in fata notarului,in contract NU exista drept de uzufruct sau alte conditii.Cand aveam 4 ani in 2005 parintii mei au focut un credit la banca pentru al imbunatatii practi l-au refacut cu mobila reconstruirea camerelor etc, si mi-ar parea rau sa iti bata joc alti de munca parintilor mei,intrebarea mea este: ce sanse are matusa(sora mamei) sa transforme contractul de vanzare-cumparare in unul nul sau de donatie deghizata dupa moartea bunicilor, chiar daca ar avea-o si pe bunica care sa minta ca nu s-a platit pretul din contract? Multumesc! | |
|
|
|
17-03-2021 |
|
| Dvs, ca fiu, sunteti unicul mostenitor al bunurilor lasate de parintii dvs, mobile si imobile. Apartamentul va apartine in totalitate, fiind dobandit legal, prin act notarial, in care s-a consemnat primirea pretului de catre instrainatori. Ideal ar fi sa incercati sa dezbateti succesiunea si sa obtineti certificatul de mostenitor si sa va inscrieti in CF imobilul. Bineinteles, matusa poate incerca sa va ia casa prin instanta,[oricine poate depune o cerere in instanta) insa anularea unui act autentic nu se face chiar asa usor. Deci, nu va ingrijorati. Concentrati-va eforturile pe obtinerea certificatului de mostenitor. Si incercati sa va descurcati singur, fara a va informa neamurile, care evident sunt impotriva dvs. si nu au interes sa va ajute. Adresati-va si camerei notarilor publici sa va ajute prin indicarea unui notar care sa va ofere o scutire ori o reducere substantiala a onorariului notarial (oricum, impozit nu achitati daca faceti pana in 2 ani succesiunea). Desi descendentii sunt mostenitori sezinari, certificatul de mostenitor este infinit mai greu de atacat si anulat ulterior, deci v-ati consolida pozitia in fata matusii. Succes. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
17-03-2021 |
| Cristian.2001 a scris pe 16-03-2021: Buna seara!As avea nevoie de un raspuns.Parintii mei au murit,mama cand aveam 12 ani ,iar tata in vara,eu am 19 ani.Parintii mei au cumparat apartamentul in care locuiesc de la bunicii mei(parintii mamei) mama mai are o sora care locuieste cu bunicii la tara si acum vrea sa se mute inapoi in oras ,respectiv in apartamentul in care locuiesc si sa atace contractul de vanzare-cumparare dintre bunicii mei si parintii mei si sa il faca nul.In contract scrie ca bunicii le doneza drepturile asupra imobilului parintilor(Si lui mama si lui tata) acum 19 ani ,in 2001,inainte sa ma nasc,tata avea o garsonier pe care a vandut-o ,iar banii au fost dati bunicilor,pretul din contract este 40 milioane lei si scrie ca bunicii au primit banii in acceasi zi, in fata notarului,in contract NU exista drept de uzufruct sau alte conditii.Cand aveam 4 ani in 2005 parintii mei au focut un credit la banca pentru al imbunatatii practi l-au refacut cu mobila reconstruirea camerelor etc, si mi-ar parea rau sa iti bata joc alti de munca parintilor mei,intrebarea mea este: ce sanse are matusa(sora mamei) sa transforme contractul de vanzare-cumparare in unul nul sau de donatie deghizata dupa moartea bunicilor, chiar daca ar avea-o si pe bunica care sa minta ca nu s-a platit pretul din contract? Multumesc! In primul rand mergeti si dezbateti mostenirea de pe urma parintilor dvs, pentru a dobandi calitatea de mostenitor. Din punct de vedere legal, orice persoana are dreptul sa se adreseze instantei, in situatia in care considera ca i-au fost lezate drepturile, insa in speta expusa, sansele de reusita ale matusii in actiunea promovata sunt minime. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
20-03-2021 |
 | Cristian.2001
|
| Buna ziua! Am uitat sa precizez ca in contract scrie ca bunica mea ii garanteaza pe parintii mei impotriva oricarei EVICTIUNI. Si daca matusa cere in instanta sa fac dovada platii apartamentului,cum pot face asta? Avand in vedere ca ambii mei parinti sunt morti,iar eu mai avem cateva luni pana sa ma nasc in momentul cumpararii apartamentului. Banii cu care s-a platit apartamentul provin din urma unei vanzarii a unei garsoniere in care stateau parintii mei inainte ca mama sa ramana insarcinata,eu avand acum 19 ani,dar nu gasesc actele de vanzare pentru garsoniera,presupun ca erau doar niste duplicate ,iar originalul se afla intr-o arhiva,pe undeva,unde as putea ma pronunt pentru a cere niste duplicate?Astfel dovedint ca parintii mei aveau bani la momentul respectiv(eu asa m-am gandit la o varianta de a dovedi). Dupa cum am spus in contract bunica a declarat ca a primit toti banii in ziua semnarii contractului,dar nu cred ca acesta declaratie din contract este suficienta. Multumesc anticipat! | |
|
|
|
20-03-2021 |
|
| Cel care face o afirmatie in instanta TREBUIE sa o dovedeasca. Deci, daca matusa sustine ceva, ea trebuie sa vina in instanta cu dovezile pentru a-si sustine afirmatiile. Nu dvs. Apoi, vorbim despre un act autentic, facut la notar, care nu poate fi combatut cu simple afirmatii. Nici afirmatia bunicii, decat daca se demonstreaza ca a declarat in fata notarului din eroare ori constrangere ori prin dol. Mergeti si dezbateti succesiunea ca sa aveti certificatul de mostenitor. Si nu mai discutati cu matusa ori bunica si nu le spuneti ce intentii aveti. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
21-03-2021 |
| Cristian.2001 a scris pe 20-03-2021: Buna ziua! Am uitat sa precizez ca in contract scrie ca bunica mea ii garanteaza pe parintii mei impotriva oricarei EVICTIUNI. Si daca matusa cere in instanta sa fac dovada platii apartamentului,cum pot face asta? Avand in vedere ca ambii mei parinti sunt morti,iar eu mai avem cateva luni pana sa ma nasc in momentul cumpararii apartamentului. Banii cu care s-a platit apartamentul provin din urma unei vanzarii a unei garsoniere in care stateau parintii mei inainte ca mama sa ramana insarcinata,eu avand acum 19 ani,dar nu gasesc actele de vanzare pentru garsoniera,presupun ca erau doar niste duplicate ,iar originalul se afla intr-o arhiva,pe undeva,unde as putea ma pronunt pentru a cere niste duplicate?Astfel dovedint ca parintii mei aveau bani la momentul respectiv(eu asa m-am gandit la o varianta de a dovedi). Dupa cum am spus in contract bunica a declarat ca a primit toti banii in ziua semnarii contractului,dar nu cred ca acesta declaratie din contract este suficienta. Multumesc anticipat! In primul rand matusa este cea care trebuie sa demonstreze faptul ca pretul nu a fost platit. In al doilea rand, contractul de vanzare cumparare a fost incheiat in fata unui notar, astfel ca va fi destul de dificil pentru matusa sa obtina anularea acestuia, in situatia in care se va adresa instantei. De asemenea, trebuie avuta in vedere si perioada mare de timp scursa de la momentul incheierii vanzarii si momentul promovarii actiunii in instanta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |