Forum avocaţi > Civil

Contract vanzare-cumparare imobil intre parinti si unul dintre doi frati - Pagina 2

Start  1  2
 31-08-2021
Vizitator
Buna ziua va rog frumos daca ma puteti lamuri .. suntem 7frati tatal a murit in urma cu 5ani nu sa facut sucesiunea recent mama a facut contract de vinzare cumparare la una dintr-e surorile mele se mai poate face ceva pentru a obtine o particica di partea tatalui meu ? Menzionez Ca nu avem rapori buni cu sora mea .. multumesc frumos
Răspunde
 31-08-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Jarda Florica a scris pe 31-08-2021:
Buna ziua va rog frumos daca ma puteti lamuri .. suntem 7frati tatal a murit in urma cu 5ani nu sa facut sucesiunea recent mama a facut contract de vinzare cumparare la una dintr-e surorile mele se mai poate face ceva pentru a obtine o particica di partea tatalui meu ? Menzionez Ca nu avem rapori buni cu sora mea .. multumesc frumos

Dezbateti mostenirea de pe urma tatalui dvs, pentru a intra in posesia bunurilor ce va revin.

Cel mai probabil, mama dvs a vandut cota pe care o detine.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-10-2021
Vizitator
Buna ziua!Am si eu o nelamurire,parintii mei vor sa imi faca mie act de vanzare cumparare datorita faptuli ca doar eu din 5 fratii cati suntem ma ocup de nevoile lor.Vreau sa va intreb actul de vanzare poate fi atacat adica o sa am probleme cu ei pe viitor?Multumesc.
Răspunde
 05-10-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Larisa a scris pe 05-10-2021:
Buna ziua!Am si eu o nelamurire,parintii mei vor sa imi faca mie act de vanzare cumparare datorita faptuli ca doar eu din 5 fratii cati suntem ma ocup de nevoile lor.Vreau sa va intreb actul de vanzare poate fi atacat adica o sa am probleme cu ei pe viitor?Multumesc.

Parintii dvs pot dispune de bunurile pe care le detin dupa cum doresc, astfel ca va pot vinde imobilul, printr-un contract de vanzare cumparare.

Chiar daca acest contract va fi atacat in instanta, sansele de castig sunt minime, atat timp cat puteti dovedi ca ati efectuat plata pretului mentionat in contract.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-03-2022
Vizitator
Bună ziua! Suntem trei frați, vrem sa dezbatem succesiunea după părinții noștri. Unul dintre frati îmi spune că eu nu am dreptul la mostenire deoarece, părinții noștri mi-au vândut imobilul (împreună cu terenul care este amplasat imobilul ).Acum la masa succesorala este casa părinților care este in aceeași curte cu mine, plus foarte multe terenuri extravilane. Menționez frații mei nu au contribuit la necesitățile părinților deoarece erau plecați în străinătate. Unul dintre ei a venit după moartea mamei și a demolat casa părintească cu abuz de putere. Ce ma sfătuiți sa fac ,chiar nu mai am nici un drept la mostenire? Vă mulțumesc!
Răspunde
 02-03-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Dezbateti mostenirea de pe urma parintilor, iar daca nu ajungeti la o intelegere cu fratii dvs cu privire la modalitatea de impartire a bunurilor, va trebui sa va adresati instantei.

Dvs aveti calitate de mostenitor, chiar daca parintii v-au vandut un imobil.

Masa succesorala se va imparti in mod egal intre cei trei copii ai defunctilor.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-03-2022
Vizitator
Va mulțumesc pentru răspuns! Mai am o întrebare. Pot deschide succesiunea direct în instanță, deoarece au trecut 7 ani de la decesul tatălui și 3 ani de la decesul mamei. Ma gândesc să nu mai plătesc aceea, taxă de deschidere așa plătesc doar cheltuielile de judecata. Oricum nu ne înțelegem. Va rog frumos să-mi spuneți ce șanse am de câștig. Va mulțumesc mult!
Răspunde
 07-03-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Puteti dezbate succesiunea in instantă,
iar referitor la sansele de castig, instanta urmeaza sa stabileasca componenta masei succesorale, mostenitorii, cotele ce le revin si modalitatea de impartire a bunurilor.

Ati dat declaratie de acceptare a mostenirii la notar.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-03-2022
Vizitator
Bună seara! Nu am dat declarație de acceptare a moștenirii, deoarece nu am știut că se procedează astfel. Frații mei ma-u mințit ca o să vină să dezbatem succesiunea după tatăl meu, și după aceea a murit și mama. După moartea mamei au început discuțiile și ei au luat totul cu abuz de putere, au demolat inclusiv casa părinților. De aceea m- am decis sa deschid eu .Notarul mi-a spus sa merg in instanță ,deoarece nu este de competenta lui fiindcă au demolat casa fără a fi prpietari.Va mulțumesc pentru răspunsurile acordate. O seara buna!
Răspunde
RăspundeStart  1  2
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.