|
19-02-2016 |
 | Rodica Vizitator |
| Suntem 3 frati si au murit amandoi parintii. Am inaintat succesiunea si d-na notar a solicitat si prezenta a 2 martori care nu sunt rude cu noi . Pentru ce e nevoie de martori si daca se poate sa se faca succesiunea si fara ei (martori) , multumesc anticipat | |
|
|
|
20-02-2016 |
 | Avocat Ciorobea Aurora ✓ Campina
aurora.ciorobea@opticnet.ro
|
| Asa prevede procedura notariala. Acesti martori vor atesta ca ceea ce sustineti dvs. ca mostenitori este adevarat.Nu se poate dezbate succesiunea fara acesti 2 martori. | |
|
|
|
|
20-02-2016 |
| Daca nu va intelegeti puteti dezbate succesiunea la instanta de judecata.
| |
|
|
|
20-02-2016 |
 | Andrei Vizitator |
| av_plac, sa inteleg ca insinuati ca la instanta nu vor avea nevoie de martori? Mostenitorii nu sunt de acord cu aducerea martorilor sau nu inteleg de ce trebuie sa aduca martori la notar daca ati citit intrebarea. Aveti nevoie de martori atat la instanta cat si la notar, doamna - astea-s procedurile. Notarul public mai ales este obligat sa cheme martori pentru ca isi asuma o responsabilitate si mai mare decat a instantei care de cele mai multe ori nu pateste nimic cand da o hotarare judecatoreasca stramba, notarul, da. | |
|
|
|
20-02-2016 |
 | Andrei Vizitator |
| In plus, asa scrie in lege, ca se cheama martori. Daca v-ar dezbate mostenirea fara acei martori certificatul de mostenitor ar putea fi anulat foarte usor. Nu cred ca v-ar placea sa stiti ca aveti un act care poate fi declarat nul oricand de o persoana interesata si chiar de oricine in acest caz fiind vorba de o nulitate absoluta. | |
|
|
|
20-02-2016 |
| Buna ziua! Este obligatoriu pt dezbaterea succesiunii sa prezentati doi martori care nu sunt rude cu dvs. Nu trebuie sa va sperie acest lucru. Puteti aduce vecini, prieteni de-ai parintilor. cunostinte...gasiti dvs pe cineva care sa spuna ca parintii dvs au decedat si au avut in viata cei trei copii. Vor mai fi intrebati si de cat timp ii cunosc pe parintii dvs. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
23-02-2016 |
 | Avocat Andreea Marca ✓ Bacău 0745412603 (Doar pt. programări) andreea_marca@yahoo.com
|
| Procedura notariala presupune prezenta a doi martori. În instanță, dacă dezbateți moștenirea și faceți o tranzacție în acest sens, nu va sunt necesari. | Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău Tel. 0745412603* email: andreea_marca@yahoo.com | |
|
|
|
|
05-10-2017 |
 | Niculae Teodora Vizitator |
| Vreu sa intreb daca martorul nefiind ruda dar are adresa ca unul dintre fii poate da declaratie sau daca varsta martorului conteaza...are 90 de ani. | |
|
|
|
16-10-2017 |
 | Lucian Vizitator |
| Buna ziua,puteti sa-mi spuneti daca este necesară sau obligatorie prezenta ă doi martori în cazul în care succesiunea se dispută în instanță?multumesc! | |
|
|
|
16-10-2017 |
| Nu exista un număr prestabilit de martori: poate fi doar unul daca acopera toate aspectele in discuție, dupa cumnpot fi si 2 sau 3 in functie de ce cunoaste fiecare si ce teza probatorie se tinde a fi dovedita. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
13-11-2017 |
 | Florentina Vizitator |
| Buna ziua, Bunicul meu a decedat lasand imobilul(casa) prin testament bunicii mele. Intre timp si bunica a decedat. Acestia au avut 2 copii, o fata si un baiat. Fata a decedat si ea, lasand in urma 2 copii. Intrebarea este: cine si cat mosteneste de pe urma bunicilor? Cand se face succesiunea? | |
|
|
|
14-11-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Florentina a scris pe 13-11-2017: Buna ziua, Bunicul meu a decedat lasand imobilul(casa) prin testament bunicii mele. Intre timp si bunica a decedat. Acestia au avut 2 copii, o fata si un baiat. Fata a decedat si ea, lasand in urma 2 copii. Intrebarea este: cine si cat mosteneste de pe urma bunicilor? Cand se face succesiunea? Buna ziua, Succesiunea se face atunci cand o parte interesata, un mostenitor, deschide procedura de succesiune la notar. Mostenirea dupa bunici se imparte in mod egal intre cei doi copii, fata si baiat. Copii fetei decedate vor mosteni si ei in mod egal jumatate din partea mamei lor. Astfel, fiul bunicilor mosteneste 1/2 din mostenirea bunicilor, iar nepotii cate 1/4 din mostenire (impreuna 1/2 din mostenire). | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
21-11-2017 |
 | Bujor Vizitator |
| Buna dimineata!Pt dezbaterea succesiuni tatalui meu privind un autoturism avem nevoie de martori? In cazul depasirii termenului de 2ani pt succesiune ,referitor la imobil,dreptul la mostenire este atacabil,sau poti fistrain de mostenire ? Sau putem incepe vreun demers la notariat si dupa moartea mamei sa finalizam succesiunea? Va multumesc din suflet! | |
|
|
|
21-11-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Procedura notariala prevede prezenta a doi martori pe situatia de fapt, care sa confirme care sunt mostenitorii legali ai defunctului. Daca nu exista disensiuni intre mostenitori, puteti dezbate masa succesoraa dupa moartea mamei, cu toate ca ar fi indicat sa dezbateti mostenirea cat mai curand. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
21-11-2017 |
 | David Vizitator |
| Buna seara! Tatal a decedat si noi cei doi copii trebuie sa facem succesiunea Intrebarea mea este urm: la succesiune v a mai fi si mama ? Intreb acest lucru deoarece dansii ,parintii erau divortati din 2005 si nu au facut partajul? Multumesc frumos! | |
|
|
|
23-11-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| David a scris pe 21-11-2017: Buna seara! Tatal a decedat si noi cei doi copii trebuie sa facem succesiunea Intrebarea mea este urm: la succesiune v a mai fi si mama ? Intreb acest lucru deoarece dansii ,parintii erau divortati din 2005 si nu au facut partajul? Multumesc frumos! Daca bunurile ce compun masa succesorala au fost dobandite in timpul casatoriei cu mama dvs. si nu s-a efectuat partajul, atunci mamei ii revine o cota de 1/2 din aceste bunuri. Fiind divortati, mama nu are calitate de mostenitor de pe urma tatalui dvs., astfel ca nu va lua parte la impartirea masei succesorale, aceasta urmand a fi impartita intre cei doi copii, in cote egale, insa pentru iesirea din indiviziune va fi necesara prezenta mamei . | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-06-2018 |
 | Mercut Bianca Vizitator |
| Buna ziua. Bunici sotului meu au decedat el mai are 2 frati soacra mea e unica mostenitoare si vre sa-i cedeze totul sotului meu mai trbuie dezbatuta sucesiunea si ce ar trebui facut! Multumesc! | |
|
|
|
22-06-2018 |
 | Mercut Bianca Vizitator |
| Buna ziua. Bunici sotului meu au decedat el mai are 2 frati soacra mea e unica mostenitoare si vre sa-i cedeze totul sotului meu mai trbuie dezbatuta sucesiunea si ce ar trebui facut! Multumesc! | |
|
|
|
22-06-2018 |
| Mercut Bianca a scris pe 22-06-2018: Buna ziua. Bunici sotului meu au decedat el mai are 2 frati soacra mea e unica mostenitoare si vre sa-i cedeze totul sotului meu mai trbuie dezbatuta sucesiunea si ce ar trebui facut! Multumesc! In primul rand soacra dvs. va trebui sa dezbata mostenirea de pe urma parintilor dansei, iar ulterior daca doreste sa-i lase bunurile sotului dvs., poate incheia un contract de vanzare-cumparare. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
18-07-2018 |
 | Tamas Vizitator |
| Buna! Inteleg ca nu pot fi martori rude. Eu am un caz mai aparte. Tatal meu a decedat, sunt singurul mostenitor. Ne-a parasit cand aveam 3 ani, si nu ne-am mai vazut niciodata. Parintii au divortat, am sentinta de divort. Problema e cu martorii, deoarece nu cunosc pe nimeni care sa-l fi cunoscut. Mama s-a recasatorit. Poate fi martor fratele noului sot? El il cunostea. El se considera a fi ruda din punct de vedere legal? Multumesc! | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |