Forum avocaţi > Civil

E obligatorie prezenta a 2 martori pentru succesiune? - Pagina 2

Start  1  2  3  Final
 20-07-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Tamas a scris pe 18-07-2018:
Buna! Inteleg ca nu pot fi martori rude. Eu am un caz mai aparte. Tatal meu a decedat, sunt singurul mostenitor. Ne-a parasit cand aveam 3 ani, si nu ne-am mai vazut niciodata. Parintii au divortat, am sentinta de divort. Problema e cu martorii, deoarece nu cunosc pe nimeni care sa-l fi cunoscut. Mama s-a recasatorit. Poate fi martor fratele noului sot? El il cunostea. El se considera a fi ruda din punct de vedere legal? Multumesc!

Ce treaba aveti dvs. cu martorii ?!?!
Daca pe certificatul de nastere a dvs. la rubrica „tata„ figureaza numele defunctului, nu inteleg ce vreti sa dovediti ?!?
Daca pe certificatul de nastere la rubrica „tata„ nu este trecut numele defunctului si doriti o recunoastere a paternitatii, atunci pot fi folositi ca martori chiar si rudele. Este o exceptie de la regula generala, in cazurile de stabilirea filiatiei.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-11-2018
Vizitator
Buna ziua.Am si eu o intrebare.Dezbatem mostenirea la notar.Ni se cere 2 martori.Am discutat cu 2 persoane care initial au fost de acord sa vina ca martori, dar ulterior s-au razgindit invocind diferite motive.Daca nu gasesc alte 2 persoane care sa vina in calitate de martori, ce fac?Daca fac dezbaterea mostenirii in instanta de judecata, si in instanta este nevoie de prezenta a 2 martori pentru dezbaterea mostenirii?Multumesc.
Răspunde
 14-11-2018
Vizitator
Buna ziua.Am si eu o intrebare.Dezbatem mostenirea la notar.Ni se cere 2 martori.Am discutat cu 2 persoane care initial au fost de acord sa vina ca martori, dar ulterior s-au razgindit invocind diferite motive.Daca nu gasesc alte 2 persoane care sa vina in calitate de martori, ce fac?Daca fac dezbaterea mostenirii in instanta de judecata, si in instanta este nevoie de prezenta a 2 martori pentru dezbaterea mostenirii?Multumesc.
Răspunde
 14-11-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Claudiu a scris pe 14-11-2018:

La notar este nevoie de cei 2 martori. La instanța necesitatea probei cu martori se apreciază in funcție de situație.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-11-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Claudiu a scris pe 14-11-2018:

Pentru dezbaterea mostenirii la notar este obligatorie prezenta a doi martori. Daca doriti sa efectuati iesirea din indiviziune in instanta, puteti sa nu uzati de proba cu martori, folosindu-va de alte probe in dovedirea cererii.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-11-2018
Vizitator
buna ziua, daca va permite timpul as avea mare nevvoie de o parere avizata ,inainte cu putin sa se duca...s a cumparat un imobil pe numele decedatului pana la rezolvarea unor probleme si urmand a se trece pe numele celui care a cumparat. s a intamplat intre timp sa se duca si au ramas 2 mostenitori, frati, normal ca cel care nu are nici o treaba cu imobilul vrea, exista vreo sansa sa isi recapete mostenirea cel care practic a si cumparat o pentru un timp in numele decedatei? va multumesc
Răspunde
 20-11-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Marian a scris pe 19-11-2018:
buna ziua, daca va permite timpul as avea mare nevvoie de o parere avizata ,inainte cu putin sa se duca...s a cumparat un imobil pe numele decedatului pana la rezolvarea unor probleme si urmand a se trece pe numele celui care a cumparat. s a intamplat intre timp sa se duca si au ramas 2 mostenitori, frati, normal ca cel care nu are nici o treaba cu imobilul vrea, exista vreo sansa sa isi recapete mostenirea cel care practic a si cumparat o pentru un timp in numele decedatei? va multumesc

Din moment ce imobilul apartine in acte altei persoane, acesta revine mostenitorilor legali ai defunctei. Exista vreo dovada sau vreo clauza privind provenienta banilor cu care s-a achizitionat apartamentul in Contractul de vanzare cumparare?

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-01-2019
Vizitator
Eu sunt soțul mătușii sotiei .Soțul mătușii a decedat ,eu pot fi martor la succesiunea mătușii
Răspunde
 04-06-2019
Vizitator
Eu sunt moștenitoare împreună cu sora d ecedatei, soțul meu poate fi martor pt dezbatere masei succesorale?
Răspunde
 05-06-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Lucaci Rodica a scris pe 04-06-2019:
Eu sunt moștenitoare împreună cu sora d ecedatei, soțul meu poate fi martor pt dezbatere masei succesorale?

Buna ziua,
Sotul dvs. nu poate fi martor.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-10-2020
Vizitator
Buna seara, in situatia in care tatal a decedat iar mostenitori sunt sotia si copilul major, iar printre bunurile mobile exista si o casa care a fost construita din banii sotului pe terenul mamei sotiei in timpul casatoriei, la care sotul nu are acte de proprietate, copilul major are cota parte din acea casa de pe urma tatalui, se poate mentiona in lista de bunuri?
Este nevoie de martori in momentul in care se face succesiunea?
Răspunde
 02-10-2020
Vizitator
Imobile*
Răspunde
 03-10-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
1. Da.
2. Martorii audiaţi în cadrul procedurii notariale sunt propuşi de către moştenitori; pot fi audiate ca martori orice persoane, chiar şi rude sau afini cu condiţia să nu aibă calitatea de moştenitor sau să nu aibă un drept sau un interes asupra succesiunii.
Totuşi pentru siguranţa desfaşurării procedurii, notarii preferă să audieze ca martori vecini, prieteni, colegi de şcoală şi/sau servici ai defunctului sau ai moştenitorilor.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-10-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Vizitator a scris pe 02-10-2020:
Buna seara, in situatia in care tatal a decedat iar mostenitori sunt sotia si copilul major, iar printre bunurile mobile exista si o casa care a fost construita din banii sotului pe terenul mamei sotiei in timpul casatoriei, la care sotul nu are acte de proprietate, copilul major are cota parte din acea casa de pe urma tatalui, se poate mentiona in lista de bunuri?
Este nevoie de martori in momentul in care se face succesiunea?

Daca defunctul nu era proprietar al acelui imobil, acel imobil nu va fi inclus in masa succesorala.

Cu toate acestea, daca exista dovezi ca acel imobil a fost construit din banii defunctului, mostenitorii pot solicita un drept de creanta de la proprietarul de drept, dupa o evaluare a imobilului, insa in acest caz, va trebui dezbatuta succesiunea in instanta.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-12-2020
Vizitator
Pot sa cer direct în instanța, fara sa deschid procedura succesorala la notariat, sa îmi fie constatata calitatea de moștenitor al fratelui meu? Doresc sa fac asta pentru ca nu găsesc doi martori conform procedurii notariale intrucit fratele meu avea 81 de ani, eu am 73, in ultimii ani de viata a locuit cu mine și nu la domiciliul lui, nu a avut copii și nici eu nu am și nu cunosc pe nimeni care sa ma ajute cu o depozitie ca martor. Am actele lui, plătesc întreținerea gazele,lumina și impozitele de doi ani de cind a murit. Mulțumesc.
Răspunde
 12-12-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Da, puteti. Va recomand, inainte de toate, sa faceti la orice notar public din tara o declaratie de acceptare a succesiunii.

In ceea ce priveste martorii; Audierea martorilor la notar (cel puţin doi) este necesară pentru stabilirea cu exactitate a numărului şi calităţii moştenitorilor, pentru dovada acceptării tacite a moştenirii, (daca nu dati declaratia), dovada oricărui fapt juridic ce nu rezultă cu suficientă claritate din înscrisuri; pot fi audiate ca martori orice persoane, chiar şi rude sau afini cu condiţia să nu aibă calitatea de moştenitor sau să nu aibă un drept sau un interes asupra succesiunii. ( vecini, prieteni, colegi de şcoală şi/sau servici ai defunctului sau ai moştenitorilor).

"6. Ce rol au martorii?

Rolul martorilor este acela de a confirma situația familială a defunctului, în special cu privire la moștenitorii dintr-o anumită clasă - de exemplu, cu privire la numărul de copii, pentru a se evita situațiile neplăcute în care la notarul public s-ar putea prezenta doar o parte dintre copiii defunctului, care nu i-ar mai declara pe ceilalți (sau doar o parte dintre moștenitori, în cazul celorlalte clase).

Martorii pot fi aleși dintre prietenii, colegii de serviciu sau vecinii defunctului, deoarece condiția principală este ca aceștia să fi cunoscut defunctul și situația sa. Martorii nu trebuie să aibă vârsta defunctului, dar trebuie să-l fi cunoscut de suficient de mult timp încât să poată să confirme situația prezentată de moștenitori.

Martorii nu trebuie să aibă un interes direct sau indirect la succesiune. "

legea 36/1995 a notarilor
Art. 110. -
(1) Succesibilul sau altă persoană interesată poate sesiza direct instanța judecătorească în vederea dezbaterii unei succesiuni.
(2) Dispozițiile art. 193 alin. (3) din Codul de procedură civilă, republicat, cu modificările ulterioare, sunt aplicabile.
C.pr.civ
art.193 alin (3) La sesizarea instanţei cu dezbaterea procedurii succesorale, reclamantul va depune o încheiere emisă de notarul public cu privire la verificarea evidenţelor succesorale prevăzute de Codul civil. În acest caz, neîndeplinirea procedurii prealabile va fi invocată de către instanţă, din oficiu, sau de către pârât.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-12-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Visder a scris pe 12-12-2020:
Pot sa cer direct în instanța, fara sa deschid procedura succesorala la notariat, sa îmi fie constatata calitatea de moștenitor al fratelui meu? Doresc sa fac asta pentru ca nu găsesc doi martori conform procedurii notariale intrucit fratele meu avea 81 de ani, eu am 73, in ultimii ani de viata a locuit cu mine și nu la domiciliul lui, nu a avut copii și nici eu nu am și nu cunosc pe nimeni care sa ma ajute cu o depozitie ca martor. Am actele lui, plătesc întreținerea gazele,lumina și impozitele de doi ani de cind a murit. Mulțumesc.

Da, puteți dezbate succesiunea în instanță.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-06-2021
Vizitator
Tatăl meu a decedat acum 9 luni. Am fost la succesiune mama și noi 3 frați. Mama a scris o declarație, iar noi frații am semnat ca mama sa fie moștenitoare. Peste 10 zile trebuie sa se prezinte și 2 martori. Noi frații mai trebuie sa fim prezenți sau doar mama fiind moștenitoare și martorii?
Răspunde
 09-06-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Presupun ca v-a spus notarul ca daca voi, copiii, ati renuntat la mostenire in favoarea mamei, asta nu inseamna ca ea va mosteni totul.
Daca tatal dvs. mai are neamuri, de orice grad, si anume frati, nepoti de frati, bunici, strabunici, unchi, matusi, veri, ei vor veni la mostenire alaturi de mama dvs. Cu alte cuvinte, nu ati rezolvat ceea ce credeati ca rezolvati, adica mama sa mosteneasca totul.
Doar daca sunteti absolut siguri ca tatal nu mai are nicio ruda in viata puteti proceda asa. Macar un copil trebuie sa accepte succesiunea alaturi de mama.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-06-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Flory a scris pe 09-06-2021:
Tatăl meu a decedat acum 9 luni. Am fost la succesiune mama și noi 3 frați. Mama a scris o declarație, iar noi frații am semnat ca mama sa fie moștenitoare. Peste 10 zile trebuie sa se prezinte și 2 martori. Noi frații mai trebuie sa fim prezenți sau doar mama fiind moștenitoare și martorii?

Daca mama este singura mostenitoare care a acceptat mostenirea, prezenta dvs nu mai este necesara.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1  2  3  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.