Forum avocaţi > Civil

Am primit citatie acasa ca trebuie sa ma prezint la un birou notarial pentru succesiune

1  2  Final
 21-09-2016
Vizitator
Buna ziua!

Am primit o citatie acasa( in Olanda) saptamana trecuta, privind faptul ca trebuie sa ma prezint la un birou notarial pentru o procedura succesorala in urma decesului tatalui meu la data de 09.07.2015. Procedura este deschisa de fratele meu. Problema este ca eu nu pot sosi la acea data in tara, de-abia m-am intors din concediu si nu gasesc intelegere de la serviciu sa plec din nou, in plus avem copii care trebuie sa mearga la scoala. Deci nu pot veni. Incerc sa iau legatura cu familia, dar nu am nici o sansa de reusita. Care este sfatul dvs. in aceasta situatie?

Multumesc anticipat!
Răspunde
 21-09-2016
Vizitator
Contactati notarul sa fixeze alt termen, cu siguranta nu va fi nicio problema sa va acorde alt termen.
Răspunde
 21-09-2016
Vizitator
Multumesc pentru sfat si pentru promptitudinea cu care ati raspuns .
Am o alta intrebare: pot angaja un avocat care sa ma reprezinte in aceasta situatie?
Răspunde
 21-09-2016
Vizitator
Sigur, eu de exemplu reprezint frecvent partile in procedura succesorala notariala.
Răspunde
 21-09-2016
Vizitator
"Dacă moștenitorul (succesibilul) este de acord cu dezbaterea moștenirii prin notariat, dar, din motive exterioare voinței sale, nu se poate prezenta la biroul notarial în vederea dezbaterii succesiunii la data la care a fost citat, atunci acesta are posibilitatea:
1. să îi solicite notarului public citarea pentru un alt termen;
2. să împuternicească, prin procură notarială, o altă persoană sau chiar pe unul dintre moștenitori pentru a-l reprezenta la notariat în vederea dezbaterii moștenirii. procura poate fi autentificată la orice notar public din România sau, în cazul în care succesibilul se află în străinătate, la Consulatul / Ambasada României."

Sursa: http://notariat-tineretului.net/succesiune/neprezentare-succesiune
Răspunde
 02-09-2018
Vizitator
Sunt intr-o situație similară iar deplasarea la ambasada Ro (sau consulat) este foare dificila. Deci, nu pot procura "procură". Pot sa ANGAJEZ un avocat in loc sa IMPUTERNICESC un avocat sa m-a reprezinte in fata notarului?

Se apropie un an de la decesul mamei iar tatăl și fratele meu vor sa deschidă succesiunea pentru a nu i se mari taxele. Se poate amâna? Dacă da, in ce condiții?

Mulțumesc.
Răspunde
 03-09-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Anca a scris pe 02-09-2018:
Sunt intr-o situație similară iar deplasarea la ambasada Ro (sau consulat) este foare dificila. Deci, nu pot procura "procură". Pot sa ANGAJEZ un avocat in loc sa IMPUTERNICESC un avocat sa m-a reprezinte in fata notarului?

Se apropie un an de la decesul mamei iar tatăl și fratele meu vor sa deschidă succesiunea pentru a nu i se mari taxele. Se poate amâna? Dacă da, in ce condiții?

Mulțumesc.

Vă sfătuiesc să nu amânați. Mergeți la Consulat și dați o declarație de acceptare a moștenirii lăsate de defunct (se dă în termen de 1 an de la data decesului) și o procură specială prin care să împuteniciți pe cineva din România pentru dezbaterea succesiunii.

Dacă nu dați declarația în termen și tatăl și fratele dvs vă contestă calitatea de moștenitor, va trebui să dovediți că ați acceptat succesiunea în mod tacit, ceea ce poate fi imposibil având în vedere că locuiți în străinătate.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-09-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Anca a scris pe 02-09-2018:

Mulțumesc.

Va trebui sa acceptati mostenirea pana la implinirea termenului de 1 an. Daca nu va puteti prezenta personal la dezbaterea mostenirii, puteti mandata un avocat sau o alta persoana sa va reprezinte interesele.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-09-2018

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua,

Sfatul meu este sa faceti un efort si sa va deplasati la Consulat pentru a face o procura speciala prin care mandatati un avocat sa va reprezinte interesele.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-10-2019
Vizitator
Mătușa mea a deschis succesiunea si nea chemat si pe noi , fiind nepoții ei, daca nu ma prezint la notar pt a da procura , ma poate scoate din drept?
Tatăl meu a fost frate cu mătușa, si avem mostenire dupa tatăl nostru fiind noi copii lui in viata
Va multumesc si astept un raspuns
Răspunde
 15-10-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Inteleg ca sora tatalui dvs., acum decedat, a deschis succesiunea dupa tatal dvs, (fratele ei).
Daca dvs, in calitate de fiica va prezentati la notar, matusa nu mosteneste nimic, ci doar dvs.
Sa va prezentati neaparat.
Daca nu va prezentati in urma citatiei, reiese ca renuntati la mostenire, ceea ce - ca sa spun sincer - ar fi o prostie din partea dvs.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-10-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Adriana a scris pe 15-10-2019:
Mătușa mea a deschis succesiunea si nea chemat si pe noi , fiind nepoții ei, daca nu ma prezint la notar pt a da procura , ma poate scoate din drept?
Tatăl meu a fost frate cu mătușa, si avem mostenire dupa tatăl nostru fiind noi copii lui in viata
Va multumesc si astept un raspuns
Ar fi indicat sa va prezentati si sa acceptati mostenirea. Daca nu va intelegeti in ceea ce priveste modalitatea de impartire a masei succesorale, va puteti adresa instantei.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-10-2020
Vizitator
Buna ziua,
am deschis succesiunea la notar, dar sora mea vitrega nu a vrut sa se prezinte nici la al treilea termen. Vreau sa merg in instanta, dar nu stiu in ce termen sa ma incadrez. Tata a murit in 14.12.2019. Exista un termen in care sa merg in instanta ?
multumesc
Răspunde
 31-10-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Ca mostenitor sezinar, puteti deschide succesiunea in instanta oricand.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-10-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
SAMOILA DANIELA a scris pe 30-10-2020:
Buna ziua,
am deschis succesiunea la notar, dar sora mea vitrega nu a vrut sa se prezinte nici la al treilea termen. Vreau sa merg in instanta, dar nu stiu in ce termen sa ma incadrez. Tata a murit in 14.12.2019. Exista un termen in care sa merg in instanta ?
multumesc

Daca ati acceptat mostenirea in termenul legal, puteti efectua partajul succesoral in instanta oricand doriti.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-10-2020
Vizitator
Va multumesc frumos.
Răspunde
 31-10-2020
Vizitator
va multumesc frumos
Răspunde
 31-10-2020

Bucuresti
0762633618
Facebook
Buna ziua,

In situatia descrisa de dvs, puteti deschide prin instanta un proces ce va avea ca obiect partaj succesoral oricand.
De asemenea, la momentul introducerii cererii de partaj in instanta veti atasa si de la notar dovada ca nu s-a prezentat.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-10-2020
Vizitator
A accepta mostenirea in termen de un an, adica sa depun cererea la notar ? Am facut acest lucru, dar sora vitrega nu s-a prezentat la notar nici la a treia citare. A fost la ea acasa si un executor judecatoresc pentru a o cita, dar s-a ascuns in casa si nu i-a deschis. Acum urmeaza sa ajung in instanta, si intrebam daca trebuie sa actionez in instanta pana la 14.12.2020, avand in vedere ca tata a decedat in 14.12.2019. Intrebarea mea era daca trebuie sa merg in instanta pana la 1 an.
multumesc
Răspunde
 31-10-2020

Bucuresti
0762633618
Facebook
Ceea ce aveti de facut dvs este sa acceptati succesiunea in termenul legal de 1 an printr-o declaratie autentica notariala.

Avocat Roxana Dumitru,
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.