Forum avocaţi > Civil

Prenatal ma ajuta cineva

17-11-2016

Buna ziua. Am trei ani de munca zi la zi la o firma care detine trei magazine cu alt nume pe mine ma mutat la unul dintre ele si mia renoit contractul de munca de vreo trei luni .eu acuma sunt insarcinata in 4 luni jumate si patronul vrea sa imi iau concediu de odihna .precizez ca mia cerut adeverinta precum ca sunt insarcinata si analize ..va rog ajutatima cu un raspuns .
Răspunde
 17-11-2016

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Nu este clar care e problema dvs. Daca patronul va propune sa va luati concediu de odihna, nu e in sine un lucru rau. Depinde care este motivul. Patronul este indreptatit sa va solicite dovada faptului ca sunteti gravida (analize).

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-11-2016

Buna seara .eu cred ca vrea sa imi iau concediu pentru a nu beneficia de concediu prenatal pentru ca sa pot lua si bani cei 800 lei pentru ingrijirea copilului.eu sunt insarcinata in 18-19 saptamani.
Răspunde
 18-11-2016

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Aveti voie sa va luati concediu de odihna inainte de a intra in concediu prenatal. Concediul de odihna nu inseamna intreruperea continuitatii in munca, iar concediul de munca este platit la fel de catre angajator ca si cand se lucreaza. Concediul de odihna reprezinta cele 22-30 zile anuale pe care angajatorul trebuie sa vi le plateasca.
Doar daca va cere sa va luati concediu fara plata ar fi o problema.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-11-2016

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Alexah a scris pe 17-11-2016:
Buna seara .eu cred ca vrea sa imi iau concediu pentru a nu beneficia de concediu prenatal pentru ca sa pot lua si bani cei 800 lei pentru ingrijirea copilului.eu sunt insarcinata in 18-19 saptamani.

Buna ziua,
Cele doua concedii nu au legatura intre ele. Patronul va spune sa intrati in concediu de odihna acum, pana la sf anului, pentru ca exista o noua prevedere legala in materia dreptului muncii prin care angajatii sunt obligati sa beneficieze de concediu anual. Inainte de aceasta modificare, un angajat putea sa nu aiba concediu intr-un an, iar anul urmator avea si perioada de care nu beneficiase inainte (se cumulau concediile).
Insa acum, este obligatoriu ca pana la sfarsitul anului toti angajatii sa beneficieze de concediu legal de odihna.
Acesta este motivul pentru care va pune sa luati acest concediu - il obliga legea.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-11-2016

Va multumesc frumos pentru raspunsul acordat .Imi cer scuze mai am o nelamurire.: eu lucrez la firma asta de 3 ani ,patronul are mai multe puncte de lucru ,binenteles cu alta denumire .Pe mine pana acuma ma mutat de trei ori cand la unul cand la altul.automat imi schimba si contractul de munca .Acuma unde sunt mia schimbat iar contractul de patru luni (precizez acelasi patron care lucrez de trei ani ) ma afecteaza cu ceva sa pot lua cei 800lei pe luna indemnitazia copilului pentru doi ani care stau acasa in concediu . Va multumesc anticipat
Răspunde
 23-11-2016

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Nu va afecteaza cu nimic.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-11-2016

Multumesc frumos
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.